شناسهٔ خبر: 55744058 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه کیهان | لینک خبر

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

سلبریتی‌ها هم باید مثل بقیه مردم مالیات بپردازند

برنامه تلویزیونی «جهان‌آرا» شنبه شب با موضوع «بررسی کارنامه یک‌ساله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»، میزبان محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.

صاحب‌خبر -

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای گفت‌وگوی خود ضمن اشاره به اینکه انبوهی از مجوزهای بی‌وجه، میراث دولت دوازدهم برای وزارت ارشاد سیزدهم است، گفت: دولت قبل اعتقاد به نظارت‌های پسینی و حداقلی در حوزه کتاب و فیلم و در مجموعه هنر داشت و می‌گفت نباید در حوزه فرهنگ دخالت کنیم؛ رئیس دولت می‌گفت نباید مردم را به زور به بهشت ببریم در حالی ‌که در نظام اسلامی موظف هستیم زمینه سعادت مردم را فراهم کنیم. در حوزه مجوزهای آثار نمایشی و کتاب، کاری کرده بودند که در دولت سیزدهم، با انبوهی از مجوزهایی رو‌به‌رو بودیم که کار را دشوار کرده بود؛ مثلا مجوز اکران یک فیلم سینمایی را داده بودند و نوشته بودند اصلاحات انجام شود.
اسماعیلی درخصوص اکران داخلی فیلم‌هایی که بدون مجوز در جشنواره‌ها اکران شده‌اند بیان کرد: اینکه فیلمی بدون اکران داخلی به جشنواره خارجی برود، خلاف قانون است و در مقابله با عوامل این کار تعارف نداریم. قانون می‌گوید هیچ فیلمی بدون اکران در داخل، اجازه حضور در جشنواره‌های خارجی را ندارد، هجمه وسیعی علیه این حرف به راه ‌انداختند ولی جلوی آن ایستادیم.
وی درباره وضعیت مالیات سلبریتی‌ها گفت: نظام مالیاتی باید عادلانه و بدون تبعیض باشد؛ مالیات حقی عمومی است که باید پرداخت شود. مالیات سلبریتی‌ها باید در قانون مالیات‌های مستقیم اصلاح شود، نه در لایحه بودجه مورد بحث قرار بگیرد.
اسماعیلی اظهار کرد: روالی که وضعیت فرهنگ و هنر در دولت قبل پیدا کرده بود، به نحوی بود که فضای عمومی کار، یک انفعالی را ایجاد کرده بود. دلیلش هم این بود که نگاهی که به هنجارهای این حوزه داشتند با نگاهی که در دولت وجود داشت، متفاوت بود. ما گسلی داشتیم که خروجی آن باعث انفعال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده بود.
او ادامه داد: سیاست رسمی در مورد کتاب، روزنامه، مطبوعات و بحث‌های دیگر مشخص بود اما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نمی‌توانست اجرایی شود. همین بحث در مورد مجوزهای آثار هنری وجود داشت. مثلا در حوزه فیلم‌های سینمایی مجوز اکرانش داده شده بود؛ در حالی که ما سیاست متفاوتی داشتیم. در دولت جدید نگاه ما یک نگاه پدرانه است. ما کاملا به این مسئله معتقدیم و در کارمان هم اصلا گرایش‌های سیاسی را اولویت قرار نمی‌دهیم اما نمی‌توانیم در برابر قوانین ایستادگی کنیم.
اسماعیلی همچنین درباره سریال‌های شبکه نمایش خانگی گفت: قبول دارم امروز نقد عده‌ای از دوستان‌مان که در حوزه نظارتی دارند، وارد است. امروز باید از فرصت درست استفاده کنیم. یک اشکالاتی به تدریج شکل گرفته که از اعمال سلیقه نشأت می‌گیرند. آیین‌نامه در حال ابلاغ است و تلویزیون هم باید تبعیت کند. در تلویزیون، در سینما و در شبکه نمایش خانگی باید نگاه واحدی باشد و تسامح از قانون باید جمع‌آوری شود.
او در آخر درباره اختلاف‌نظر میان ساترا، صداوسیما و وزارت ارشاد و شبکه نمایش خانگی بیان کرد: ما و صداوسیما معتقد بر نظارت هستیم و به‌دنبال نهاد اجرایی‌کردن آن هستیم. در دو سه جا هنوز یک اختلاف نظرهایی هست و وقتی تمام شود ما موضع‌مان را اجرایی خواهیم کرد. بیش از ۹۰ درصد مشکلات‌مان حل شده است.

نظر شما