شناسهٔ خبر: 55494268 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

تحقیقات و پژوهش های پزشکی

تشدید نقرس منجر به افزایش ریسک حمله قلبی می‌شود

محققان بریتانیایی می گویند که تشدید نقرس باعث افزایش ریسک حمله قلبی خواهد شد.

صاحب‌خبر -

محققان می گویند احتمال حمله قلبی یا سکته مغزی در فرد مبتلا به نقرس در ۶۰ روز پس از تشدید آن بیشتر است.

به گزارش مهر به نقل از هلث لاین، "نقرس (gout) " نوعی آرتروز است که زمانی به دلیل مصرف زیاد موادغذایی و مصرف الکل افراد سلطنتی مانند پادشاه هنری هشتم، که از این بیماری رنج می برد، بعنوان "بیماری پادشاهان" شناخته می شد.

این بیماری اغلب با درد، تورم، قرمزی و حساسیت در یک یا چند مفصل، بیشتر در شست پا همراه است.

عوارض متعددی در افرادی که به نقرس مبتلا هستند ممکن است رخ دهد: از آسیب مفاصل گرفته تا از دست دادن استخوان و آسیب کلیه.

اکنون، مطالعه محققان دانشگاه ناتینگهام در بریتانیا گزارش می دهد که خطر حملات قلبی و سکته بطور موقت در چهار ماه پس از عود نقرس افزایش می یابد.

این تحقیق نشان داد افراد مبتلا به نقرس که حمله قلبی یا سکته مغزی (stroke) داشتند دو برابر بیشتر احتمال داشت که ۶۰ روز قبل از این رویداد، دچار عود نقرس شده باشند. آن ها همچنین یک و نیم برابر بیشتر احتمال داشت که در ۶۱ تا ۱۲۰ روز قبل، عود نقرس داشته باشند.

«آبیشک آبیشک»، نویسنده اصلی این مطالعه و استاد روماتولوژی در دانشگاه ناتینگهام، می گوید: «این اولین مطالعه بزرگی است که بررسی می کند آیا عود نقرس با افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی مرتبط است یا خیر.»

آبیشک و همکارانش از داده های ۶۲, ۵۷۴ فرد مبتلا به نقرس که در سرویس بهداشت ملی بریتانیا تحت درمان بودند، استفاده کردند.

از این تعداد، ۱۰, ۴۷۵ نفر پس از تشخیص نقرس، حمله قلبی یا سکته مغزی را تجربه کردند در حالیکه سایرین با سن، جنسیت و مدت زمان مشابه، چنین رویدادی را تجربه نکردند.

آبیشک در ادامه افزود: «نتایج نشان می دهد که در میان بیماران مبتلا به نقرس، بیمارانی که حمله قلبی یا سکته مغزی را تجربه کرده اند ، در ۱۲۰ روز گذشته در مقایسه با بیمارانی که چنین حوادثی را تجربه نکرده اند، به طور قابل توجهی با احتمال افزایش عود نقرس روبرو بودند.»

او اظهار‌کرد: « این یافته ها نشان می دهد که تشدید نقرس با افزایش گذرا در حوادث قلبی عروقی همراه است.»

نقرس ناشی از میزان بالای اسید اوریک است؛ اسید اوریک یک ماده شیمیایی که در اثر تجزیه بافت های بدن تولید می شود و در بعضی غذاها و نوشیدنی ها وجود دارد.

به گفته بنیاد آرتریت، ترکیبات پورین میتوانند سطح اسید اوریک را افزایش دهند.

اسید اوریک اضافی می تواند کریستال های اسید اوریک تولید کند که سپس در بافت های نرم و مفصل ها تجمع یافته و باعث علایم دردناک نقرس می شود.

نظر شما