شناسهٔ خبر: 55036345 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

در جریان امضای تفاهم نامه شرکت بهره برداری متروی تهران و انجمن اهدای عضو ایرانیان:

ضرورت نقش‌آفرینی شهرداری تهران در فرهنگ‌سازی اهدای عضو/ نیاز به پیوند ۶برابر بیشتر از مرگ مغزی

تهران - ایرنا - تفاهم نامه شرکت بهره برداری متروی تهران و انجمن اهدای عضو ایرانیان امضا و بر ضرورت نقش آفرینی شهرداری تهران در حوزه فرهنگ‌سازی اهدای عضو تاکید شد .

صاحب‌خبر -

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، تفاهم نامه شرکت بهره برداری متروی تهران و انجمن اهدای عضو ایرانیان امروز در ساختمان سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی به منظور ارتقای آگاهی عمومی نسبت ‌به مقوله مرگ مغزی و نهادینه‌ سازی فرهنگ معنوی اهدای عضو در شهر تهران، امضا شد.

تنها یک سوم مرگ مغزی، اهدای عضو می‌کنند
کتایون نجفی زاده مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان در این آیین گفت: از سال ۷۹ تا ۸۳ تنها ۶ پیوند ریه در ایران انجام گرفته بود اما با اطلاع رسانی این کار رشد پیدا کرد.

وی ادامه داد: در ایران همه می‌توانند از پیوند استفاده کنند و ایران تنها کشوری است که برای تأیید اهدای عضو ۴ متخصص باید حضور داشته باشند تا بتوانند مرگ مغزی تایید شود.

نجفی زاده با بیان اینکه از سال ۶۸ با فتوای امام خمینی اهدای عضو در ایران انجام شد و امکان انجام تمامی پیوندها در ایران وجود دارد، گفت: تا پیش از کرونا ایران رتبه اول در اهدای عضو در خاورمیانه را داشت و در حال حاضر حدود ۸ هزار مرگ مغزی در تهران رخ می‌دهد اما تنها یک سوم اهدای عضو را انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: حداقل روزانه ۷ نفر به دلیل نرسیدن عضو پیوندی فوت می‌کنند.

وی با اشاره به چرایی فوت افراد نیازمند به عضو گفت: متأسفانه به دلیل عدم رضایت خانواده‌ها، نبود آگاهی از مرگ مغزی، نبود آموزش‌های لازم و فرهنگ‌سازی،  منجر به این شد تا اهدای عضو در ایران به درستی انجام نشود.

نجفی زاده گفت: احتمال نیاز به پیوند ۶ برابر بیشتر از مرگ مغزی است و بر همین اساس باید همگی به موضوع اهدای عضو توجه داشته باشیم.

ضرورت بهره گیری از ظرفیت سازمان ها و مجموعه های وابسته به شهرداری 
 مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر نیز در جریان امضای تفاهم نامه همکاری شرکت بهره برداری مترو تهران با انجمن اهدای عضو ایرانیان  با اشاره به فتوای تاریخی حضرت امام خمینی رحمة الله علیه در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه سال ۶۸ گفت: بنیانگذار جمهوری اسلامی ۲ هفته قبل از وفات خود درباره  اهدای عضو فتوایی را صادر کردند که این فتوا یکی از یادگاری های امام راحل و یکی از مهمترین فتاوی ایشان برای جهانیان و تاریخ ایران است.

وی ادامه داد: این فتوا جان هزاران نفر را نجات داده و به آنان زندگی دوباره بخشید و یکی از علت‌هایی که ایران در حوزه اهدای عضو در آسیا پیشتاز است.

وی همچنین تاکید کرد: در شورای شهر و مدیریت شهری با کمک همکاران و اصحاب رسانه تلاش می‌کنیم تا در سال ۱۴۰۱ کمک جدی را به این مجموعه انجام دهیم تا بتوانند جان انسانهای بیشتری را نجات دهند.

پیرهادی با اشاره به آمار اهدای عضو، گفت: ۹۵۰۰ اهدا کننده و ۷۰ هزار پیوند داریم.

وی با بیان اینکه برای اهدای عضو، زمان از اهمیت بسیاری برخوردار است، افزود: اگر پیوند عضو و اهدای آن در زمان مناسبی انجام شود می‌توان از یک تا هشت عضو را اهدا کرد.


به گفته وی، بیشتر افراد در لیست انتظار دچار بیماری دیابت و یا فشار خون هستند که با ارائه آموزش‌های لازم در این زمینه می‌توان از تعداد نیازمندان به دریافت عضو، کاست.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در ۳۵۳ محله شهر تهران خانه سلامت فعال است و در تمام آنها کانون دیابت و فشارخون فعالیت دارد، اظهار داشت: می‌توان با برگزاری همایشی از سوی شهرداری تهران در خصوص اهدای عضو و همچنین آموزش های پیشگیرانه کاهش نیاز به دریافت عضو و هم‌چنین تبیین مزیت های اهدای عضو، نقش آفرینی کرد.

پیرهادی ادامه داد: هر چه شهروندان آموزش بیشتری برای کنترل دیابت و فشار خون دریافت کند تعداد نیازمندان به دریافت عضو کاهش می یابد.

وی با بیان اینکه متاسفانه در هر سه ساعت یک نفر به دلیل نبود اهدا کننده عضو جان خود را از دست می دهد، یادآور شد: اگر کمتر از ۲۴ ساعت اعضای بدن فرد مرگ مغزی شده اهدا شود می توان ۸ عضو را اهدا کرد.

وی با بیان اینکه ۲۵ هزار نفر در لیست انتظار دریافت عضو قرار دارند، گفت: ۲۳ هزار نفر از این افراد منتظر دریافت کلیه، ۱۵۰۰ نفر کبد، ۳۰۰ نفر قلب، ۴۰ نفر ریه و ۵۰ نفر روده کوچک و ۱۰۰نفر لوزالمعده نیاز دارد.

وی با اشاره به حضور ۱۸ مرکز پیوند استخوان در کشور، عنوان کرد: این مراکز ۳۰ هزار پیوند مغز استخوان انجام میدهند.

وی با اشاره به نقش شهرداری تهران در زندگی شهروندان تهرانی گفت: از بدو تولد تا پایان عمر شهروندان و شهرداری با یکدیگر در ارتباط هستند و اگر شهرداری مسیر خود را به درستی حرکت کند می تواند در حوزه‌های مختلف زندگی شهروندان نقش‌آفرینی موثری داشته باشد.

پیرهادی بر ضرورت استفاده از ظرفیت مجموعه های متعلق به شهرداری تهران از جمله تاکسیرانی، اتوبوسرانی، مترو، زیباسازی، معاونت فرهنگی اجتماعی، سازمان ورزش و سایر نهادها و سازمان های مرتبط با شهرداری بر فرهنگ سازی در این زمینه تاکید کرد.

وی با بیان اینکه مردم کشور از روحیه انسان دوستی و ایثار برخوردار هستند، تاکید کرد: این روحیه را در دوران دفاع مقدس و در دوران کرونا از مردم کشور دیده ایم.

مهدی شایسته اصل مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه در مراسم امضای تفاهم نامه با انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: روزانه یک و نیم میلیون مسافر از مترو تهران استفاده می‌کنند و این جلسه به منظور فرهنگ سازی اهدای عضو است.

وی ادامه داد: ایستگاه مترو مدافعان سلامت برای استقرار نمایشگاه و پایگاه اهدای عضو به منظور فرهنگ‌سازی انتخاب شده است.

شایسته اصل اظهار کرد: امیدواریم در بستر فرهنگ‌سازی مناسبی که صورت می‌گیرد  شاهد عملکرد بهتری در حوزه اهدای عضو باشیم.

نظر شما