شناسهٔ خبر: 54980942 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

با صد و سی و چهارمین روز حمله روسیه به اوکراین/ در حال به روز رسانی

ارسال تجهیزات قدرتمند غربی به اوکراین/هشدار مدودف درباره محاکمه روسیه در لاهه و آغاز جنگ اتمی/ انهدام تسلیحات ارسالی آمریکا توسط ارتش روسیه/مقام روس: ۲۰ درصد از خارکیف تحت کنترل روسیه است

صد و سی و چهارمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

صاحب‌خبر -

ارسال تجهیزات قدرتمند غربی به اوکراین/انهدام تسلیحات ارسالی آمریکا توسط ارتش روسیه/مقام روس: ۲۰ درصد از خارکیف تحت کنترل روسیه است

بین الملل تابناک: صد و سی و چهارمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

ناراحتی زلنسکی از استعفای جانسون
۱۴۰۱/۰۴/۱۷ - ۰۱:۴۹

کی‌یف اعلام کرد که ولودیمیرزلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین روز پنجشنبه با بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس تماس گرفته است تا ناراحتی خود را از استعفای وی به عنوان رهبر محافظه‌کاران و کناره‌گیری قریب‌الوقوع او از سمت نخست‌وزیری ابراز کند.

به گزارش رویترز، بر اساس بیانیه دفتر ریاست جمهوری اوکراین، زلنسکی در این مکالمه گفته است که همه مردم اوکراین با بوریس جانسون ابراز همدردی می‌کنند. 

زلنسکی در این تماس تاکید کرده است که اوکراین اطمینان دارد حمایت‌های انگلیس از کی‌یف ادامه خواهد داشت. 

دفتر رئیس‌جمهور اوکراین همچنین اعلام کرد که کی‌یف انتظار دارد با وجود استعفای جانسون، حمایت‌های تسلیحاتی و مالی انگلیس از اوکراین ادامه یابد. 

پوتین: غرب به دنبال شکست روسیه در میدان نبرد است
۱۴۰۱/۰۴/۱۷ - ۰۱:۴۸

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پنجشنبه گفت که غرب به دنبال شکست مسکو در میدان نبرد است.

به گزارش خبرگزاری تاس، وی افزود: بگذارید آن‌ها سعی خود را بکنند. ما بارها شنیده‌ایم که غرب می‌خواهد تا آخرین فرد اوکراینی با ما بجنگد. 

رئیس جمهور روسیه ادامه داد: این یک امر غم انگیز برای مردم اوکراین است، اما به نظر می‌رسد همه وقایع به سوی این هدف پیش می‌رود. 

پوتین گفت که کشورهای غربی اکنون به دنبال مقصر جلوه دادن روسیه برای ایجاد بحران غذای در حال ظهور در جهان هستند. 

وی تاکید کرد: کارشناسان می‌دانند که این بحران در طول مبارزه با همه‌گیری کرونا پدیدار شد و به این دلیل که کشورهای توسعه‌یافته از موقعیت انحصاری خود در حوزه پولی سوء استفاده کردند و پول زیادی را در این زمینه چاپ نمودند. 

رئیس جمهور روسیه در بخش دیگری از اظهارات خود اعلام کرد که جمعیت دونباس به مدت هشت سال شاهد انزوا و نسل کشی بوده‌اند. 

پوتین تاکید کرد که روسیه تمام تلاش خود را برای احیای کامل شرایط زندگی در جمهوری مردمی لوگانسک و برای همه ساکنان این منطقه انجام خواهد داد. 

لاوروف: به رغم فشار آمریکا، تعامل روسیه و چین بیشتر می‌شود
۱۴۰۱/۰۴/۱۶ - ۱۷:۳۸

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه و وانگ یی وزیر خارجه چین در حاشیه نشست گروه ۲۰ در بالی اندونزی دیدار کردند.

منابع رسانه‌ای در روسیه از دیدار وزیر خارجه این کشور با همتای چینی خود در حاشیه نشست گروه 20 خبر دادند. طبق این گزارش‌ها، سرگئی لاوروف در این دیدار روی فشارهای آمریکا برای بر هم زدن روابط مسکو و پکن دست گذاشت.

به گزارش خبرگزاری تاس، وزیر خارجه روسیه به همتای چینی خود گفت: «ما همچنان به افزایش دامنه و بُرد تعامل عملی در میان سیاست راهبردی با هدف مهار توسعه هر دو کشورمان که ایالات متحده و اقمارش دنبال می‌کنند، ادامه می‌دهیم».

به گفته لاوروف، «بر خلاف سیاست آشکارا تهاجمی غرب که به دنبال حفظ موقعیت ممتاز و سلطه خود در امور جهانی است، موضع ما در حال جلب حمایت و قدردانی فزاینده در میان مشارکت کنندگان در روابط بین‌الملل است».

وزیر خارجه روسیه نتایج نشست اوایل سال جاری میلادی ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ روسای جمهور روسیه و چین به میزبانی پکن را مورد ستایش قرار داد.

سرگئی لاوروف افزود: «همانطور که رهبران ما خاطرنشان کردند، ذخایر داخلی روابط روسیه و چین پتانسیل عظیمی دارد، بنابراین ما به توسعه اساسی اشکال جدید همکاری، مستقل از عوامل خارجی، به نفع کشورها و مردم خود ادامه خواهیم داد».

فنلاند مرز خود با روسیه را تقویت می کند
۱۴۰۱/۰۴/۱۶ - ۱۷:۳۳

بدنبال تصویب پارلمان فنلاند، دولت این کشور مبادرت به تقویت امنیت مرزهای یکهزار کیلومتری خود با روسیه می کند.

 خبرگزاری رویترز از مبدا «هلسینکی» با انتشار این خبر افزود: پارلمان فنلاند روز پنجشنبه (امروز) به قانونی رای داد که به موجب آن، اجازه می دهد این کشور در صورت بروز شرایط استثنایی، موانعی را در مرز با روسیه و امکان بسته شدن مرز ۱۳۰۰ کیلومتری (۸۰۰ مایلی) را بوجود آورد.

رویترز نوشت: تصویب پارلمان فنلاند دراین زمینه از بیم اقدامات تلافی جویانه روسیه که هلسینکی قصد پیوستن به ناتو را دارد، صورت گرفت.

این خبرگزاری انگلیسی افزود: این اقدام که مانعی بر سر راه پناهجویان به این کشور به شمار می رود و در تقابل با قوانین مهاجرتی اتحادیه اروپا است، اما برای تسریع در تقویت امنیت درمرزها، با حمایت اکثریت پارلمان فنلاند همراه شد.

بنابراین گزارش تصویب این لایحه از سوی پارلمان فنلاند به دولت این کشور اجازه میدهد تا اقدام به ایجاد فنس و یا سایر موانع در نزدیکی مرز خود با روسیه کند و تمامی پناهجویان را از مبادی مشخصی همچون فرودگاه ها برای ورود به این کشور هدایت کند.

هشدار مدودف درباره محاکمه روسیه در لاهه و آغاز جنگ اتمی
۱۴۰۱/۰۴/۱۶ - ۱۵:۰۹

دیمیتری مدودف رئیس‌جمهور سابق، نخست‌وزیر اسبق و معاون فعلی شورای امنیت ملی روسیه به غرب درباره محاکمه این کشور در دادگاه لاهه به اتهام جنایات جنگی هشدار داد.

طبق گزارشی که صفحه ویژه و لحظه به لحظه تحولات اوکراین در روزنامه تلگراف منتشر کرد، دیمیتری مدودف معاون شورای امنیت ملی روسیه هشدار داده که هر گونه محکوم کردن مسکو در دادگاه لاهه ممکن است به جنگ اتمی منجر شود.

رئیس‌جمهور سابق و نخست‌وزیر پیشین روسیه روز چهارشنبه (دیروز) در صفحه تلگرام شخصی خود نوشت: «ایده مجازات کردن کشوری که بزرگ‌ترین زرادخانه اتمی را دارد، به نوبه خودش عجیب و غریب است و به طور بالقوه تهدیدی برای موجودیت بشریت ایجاد می‌کند».

وی که از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ رئیس‌جمهور روسیه بود، همچنین اعلام کرد آمریکا خواهان کشاندن روسیه به دادگاه‌های بین‌المللی است در حالی که این کشور هرگز به دلیل جنگ‌هایش تنبیه و مجازات نشده است.

به گفته این مقام ارشد روسیه، جنگ‌های مختلف ایالات متحده آمریکا در اقصی نقاط جهان به مرگ 20 میلیون نفر انجامیده است.

هشدار تند معاون شورای امنیت ملی روسیه درباره محاکمه و تنبیه کردن این کشور در قبال جنگ اوکراین در شرایطی مطرح شده که تنش‌های مسکو با غرب و متحدانش همچنان ادامه دارد.

درخواست وزیر خارجه اوکراین برای تسریع کمک نظامی به کی‌یف
۱۴۰۱/۰۴/۱۶ - ۱۵:۰۸

«دمیترو کولِبا» وزیر خارجه اوکراین از تماس تلفنی با «آنتونی بلینکن» همتای آمریکایی و «آنالنا بائربوک» همتای آلمانی خود و گفتگو درباره جنگ با روسیه خبر داد.

کولبا که شامگاه چهارشنبه در صفحه توئیتر خود از برقراری تماس تلفنی با بلینکن و بائربوک نوشت، خواستار تسریع در کمک‌های نظامی غرب به کی‌یف با هدف مقابله با روسیه شد.

وی درباره گفتگو با بلینکن توضیح داد: «من با بلینکن قبل از نشست وزرای گروه ۲۰ صحبت کردم، جایی که در آن ما تجاوز روسیه را در کانون توجه قرار خواهیم داد و از نشر اکاذیب روسیه جلوگیری خواهیم کرد».

وزیر خارجه اوکراین با قدردانی از ارسال تسلیحات آمریکایی به این کشور، ادامه داد: «از کمک‌های نظامی ایالات متحده سپاسگزاریم. ما اقداماتی را برای تسریع در تامین تسلیحات سنگین از سوی ایالات متحده و سایر شرکا هماهنگ کردیم».

کولبا درباره تماس تلفنی خود با بائربوک نیز نوشت: «قبل از نشست وزرای گروه ۲۰ با بائربوک تماس گرفتم. هر دو توافق کردیم که روسیه را تحت فشار قرار دهیم».

وی همچنین افزود: «من بر نیاز فوری به افزایش عرضه توپخانه‌های خودکششی هویتزر آلمانی و موشک‌اندازهای چندگانه به اوکراین تاکید کردم. ما اقدامات بعدی برای رفع انسداد صادرات مواد غذایی اوکراین را نیز هماهنگ کردیم».

مقام روس: ۲۰ درصد از خارکیف تحت کنترل روسیه است
۱۴۰۱/۰۴/۱۶ - ۱۵:۰۲

بعد از مسلط شدن نیروهای روسی بر شهر لیسیچانسک و کامل شدن کنترل این کشور بر استان لوهانسک در شرق اوکراین، اکنون از پیشروی روس‌ها در منطقه «خارکیف» خبر می‌رسد.

«ویتالی گانچف» رئیس اداره نظامی-مدنی منطقه خارکیف - که نوعی حکومت موقت روسی برای این منطقه محسوب می‌شود - گفت حدود ۲۰ درصد از منطقه خارکیف توسط نیروهای روسیه در جریان عملیات ویژه در اوکراین آزاد شده است.

گانچف در مصاحبه با شبکه «ریانووستی»، توضیح داد که در حال حاضر منطقه خارکیف که تحت کنترل اداره موقت نظامی-مدنی است شامل چهار منطقه است: وُلچانسکی (مرکز اداری در شهر ولچانسک)، ایزیومسکی (مرکز اداری در شهر ایزیوم)، کوپیانسکی (مرکز اداری در شهر کوپیانسک) و خارکیف.

وی در ادامه اظهار داشت: «در حال حاضر ارائه رقم دقیق دشوار است، زیرا خط مقدم دائما در حال حرکت است. اما اگر در مورد درصد صحبت کنیم، می‌توانم بگویم که در حال حاضر حدود ۲۰ درصد آزاد شده‌اند».

این مقام روس با بیان اینکه در تمام شهرک‌های آزاد شده منطقه برق و آب وجود دارد، گفت مشکلات تنها در خط تماس وجود دارد، برخی از روستاها همچنان توسط نیروهای مسلح اوکراین گلوله‌باران می‌شوند.

به گفته گانچف، ارتش اوکراین به طور هدفمند به تأسیسات زیرساختی ضربه می‌زند، پست‌های برق که شهرها و شهرک ها را تغذیه می‌کنند دائماً به دلیل گلوله‌باران آسیب می‌بینند، وضعیت تأمین آب نیز همینطور است.

وی اما تاکید کرد که روسیه نیز در حال حل این مشکل است و کمک‌هایی مانند ارسال ۱۶۷ تن محموله‌های بشردوستانه با هدف آماده‌سازی شبکه‌های برق برای دوره زمستانی به منطقه خارکیف تحویل داد.

ارسال تجهیزات قدرتمند غربی به اوکراین

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین به رغم هشدارهای مسکو، از دریافت تسلیحات قدرتمند ارسالی از غرب خبر داد و گفت: این تسلیحات بطور قابل ملاحظه ای از قدرت تهاجم قوای روسیه می کاهد.

 شبکه خبری سی ان ان با انتشار این خبر افزود: زلنسکی در پی دریافت این تسلیحات گفت که آنها توپخانه هایی دقیق و قدرتمندی هستند.

تارنمای خبری این رسانه تصویری آمریکایی در ادامه نوشت: رئیس‌جمهور اوکراین در سخنان اواخر شب گذشته (چهارشنبه به وقت محلی) خود گفت توپخانه‌های غربی دریافت شده روز چهارشنبه «با قدرت شروع به کار کردند».

بنابراین گزارش زلنسکی درسخنان ویدیویی خود گفت: این تسلیحات دقت لازم را داشته و بطور قابل ملاحظه ای از قدرت تهاجم قوای روسیه می کاهد.

سی ان ان دراین گزارش این تسلیحات را آمریکایی معرفی کرد اما به جزئیات بیشتر این سلاح های دریافتی از سوی کی یف اشاره ای نکرد.

درحالی رئیس جمهوری اوکراین از دریافت تسلیحات و توپخانه ای غربی خبر می دهد که پیشتر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه هشدار داده بود که ارسال تسلیحات غرب بخصوص از سوی ناتو به اوکراین بعنوان اهدافی مشروع برای قوای روسیه محسوب شده و روسیه آنها را در داخل خاک اوکراین هدف قرار خواهد داد.

هم اکنون منطقه لوهانسک واقع در شرق اوکراین با عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی در مورخ ۱۲ تیرماه ۱۴۰۱ از شهر «لیسیچانسک»، به کنترل نیروهای روسیه درآمده است، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه نیز در مورخ ۱۴ تیرماه و بدنبال سقوط لوهانسک بدست قوای روسیه، به فرماندهان ارتش خود فرمان داد به سمت دونتسک واقع در شرق اوکراین پیش روی کنند.

روسیه: غرب دست از تشدید درگیری در اوکراین بر نمی دارد

یک مقام ارشد وزارت خارجه روسیه اظهار کرد، نشست سران ائتلاف ناتو که در اواخر ژوئن در مادرید برگزار شد نشان داد، غرب قصد ندارد تشدید تنش در اوضاع اوکراین را متوقف کند و به وارد ساختن تسلیحات به این کشور ادامه خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، آلکسی زایتسف، معاون مدیر واحد اطلاع‌رسانی و مطبوعات وزارت خارجه روسیه گفت: "غرب قصد ندارد سیاست خود را برای تشدید هر چه بیشتر تنش در اوضاع اوکراین کنار بگذارد. این را نشست سران ناتو در ۲۸ تا ۲۹ ژوئن که منجر به اتخاذ تصمیم برای تقویت بسته حمایتی برای کی‌یف شد نشان داد."

این مقام روس افزود: تسلیحات در مقیاس بزرگ همچنان به اوکراین ارسال می‌شوند و متحدان اروپایی مطالبات میلیتاریستی مقامات اوکراینی را تشویق می‌کنند.

زایتسف بیان داشت، سوئد و فنلاند با اجازه به خودشان به این که به یک بازی ژئوپلتیکی علیه روسیه کشیده شوند، با پاسخ مسکو مواجه خواهند شد.

او تاکید کرد که امضای پروتکل پیوستن به این ائتلاف از سوی هلسینکی و استکهلم "گام دیگری در راستای تشدید تنشهای نظامی و ژئوپلتیکی در اروپا" است. وی افزود، آنها باید درک کنند که پیوستنشان به ناتو باعث بدتر ساختن وضعیت در حوزه شمالگان و بالتیک خواهد شد.

زایتسف ادامه داد، در این زمینه "امکانهای مربوط به همکاری صلح‌آمیز که هم اکنون در این بخش جهان با تقاضای فراوان روبرو است، به میزان چشمگیری تحلیل خواهند رفت".

او تاکید کرد: مایه تاسف است که دو کشور مستقل که صدای آنها همیشه قابل توجه بوده و سهم قابل توجهی در شکل گیری مهمترین عناصر امنیت نظامی پس از جنگ سرد داشته‌اند، توافق کردند که در محدوده خط مقدم ناتو سهیم باشند و در حقیقت به خودشان اجازه دهند وارد بازی ژئوپلتیکی کس دیگری علیه روسیه شوند

او ادامه داد: ناتو، هلسینکی و استکهلم باید از عواقب آن آگاه باشند: هر اقدامی که در این کشورها برای تهدید امنیت کشور ما اتخاذ شود، ناگزیر با پاسخ مواجه خواهد شد.

معاون مدیر اطلاع‌رسانی و مطبوعات وزارت امور خارجه روسیه در عین حال امروز تصریح کرد، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در مراسم افتتاحیه سفارت جمهوری خلق دونتسک در مسکو در تاریخ ۱۲ ژوئیه شرکت خواهد کرد.

این مقام افزود که نمایندگان رهبری روسیه، کلیسای ارتدکس روسیه، مجموعه دیپلماتیک آن و محافل اجتماعی و سیاسی این کشور نیز برای شرکت در این مراسم دعوت شده‌اند.

انهدام تسلیحات ارسالی آمریکا توسط ارتش روسیه

ارتش روسیه دو واحد سامانه راکت انداز آمریکایی موسوم به (MLRS) واقع در خاک اوکراین را منهدم کرد، این درحالی است که ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین ساعاتی پیش از دریافت تسلیحات دقیق و قدرتمند غربی خبر داده بود.

 شبکه خبری راشاتودی با انتشار این خبر افزود: وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که دو واحد سامانه راکت انداز موشکی چندگانه آمریکایی موسوم به «سامانه موشکی راکت انداز با تحرک بالا» (HIMARS) در منطقه دونباس واقع در شرق اوکراین را هدف و منهدم کرد.

 

 

نظر شما