شناسهٔ خبر: 54965543 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفا آنلاین | لینک خبر

معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد:

افزایش ۲۰ درصدی موارد بستری بیماران کرونا نسبت به هفته گذشته

دکتر سعید کریمی گفت: متاسفانه در چند روز اخیر موارد بستری مبتلایان به کرونا افزایش یافته به طوری که نسبت به هفته گذشته شاهد رشد ۲۰ درصدی موارد بستری هستیم.

صاحب‌خبر - شفاآنلاین>سلامت>معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در ۲۳ استان کشور موارد بستری کرونا افزایش یافته است و مهم‌ترین مدیریت و مداخله که می‌توانیم انجام دهیم رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و تکمیل واکسیناسیون است.

به گزارش شفاآنلاین: دکتر سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت  با اشاره به روند افزایشی موارد ابتلاء به کرونا در کشور گفت: متاسفانه در چند روز اخیر موارد بستری مبتلایان به کرونا افزایش یافته به طوری که نسبت به هفته گذشته شاهد رشد ۲۰ درصدی موارد بستری هستیم.

وی افزود: این شرایط نیازمند مداخله است و مهم‌ترین مدیریت و مداخله که می‌توان انجام داد رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و از همه مهمتر تکمیل واکسیناسیون است.

دکتر سعید کریمی، با اشاره به روند افزایشی موارد ابتلاء به کرونا در کشور گفت: شناسایی زیر سویه های جدید BA4  وBA5 ، افزایش شدید بیماری در کشورهای همسایه و نیز کاهش میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی از دلایل اصلی روند افزایش ابتلا به کرونا در کشور است.

معاون درمان درباره نوع جدید ویروس کرونا گفت: آنچه مسلم است این است که موارد ابتلاء از نوع اومیکرون بوده و زیر سویه BA5  در ایران شناسایی شده است و احتمال شروع موج جدید وجود دارد. یکی از علائمی که این روز‌ها مشاهده می‌کنیم افزایش موارد ابتلا و بستری است.

نمایان شدن آثار موج جدید

وی افزود: معمولاً یک تا دو ماه طول می‌کشد که آثار موج جدید نمایان شود و افزایش موارد بستری و به دنبال آن فوتی‌ها، دو تا سه هفته بعد از بستری‌ها رخ می‌دهد. سه رقمی شدن مرگ‌های روزانه را پیش بینی نمی‌کنیم، اما احتمال دو رقمی شدن فوتی‌های روزانه وجود دارد.

معاون درمان وزارت بهداشت با تاکید بر تکمیل واکسیناسیون افراد بیان داشت: بیش از ۶ ماه  از انجام واکسیناسیون ملی گذشته و هم اکنون سطح ایمنی مردم کاهش یافته است. بنابراین باید به سمت واکسیناسیون ملی و جمعی پیش رویم. افرادی که ۶ ماه از تزریق آخرین دوز واکسن آن‌ها گذاشته حتماً باید اقدام به تزریق واکسن کنند.

دکتر کریمی افزود: تمامی زیرساخت های ایجاد شده برای مقابله با کرونا از جمله زیرساخت های انجام واکسیناسیون و تست در کشور مهیاست و امکان انجام واکسیناسیون در سطح ملی و به صورت گسترده کاملاً فراهم است. مراکز بهداشتی همگی فعال هستند و به محض اینکه مردم مراجعه و استقبال کنند به سرعت تعداد مراکز افزایش می یابد.

مردم سریع‌تر خود را واکسینه کنند

وی یادآور شد: با توجه به مراسم های  پیش رو از جمله بازگشایی مدارس و مراسم مذهبی بهتر است که مردم هرچه سریعتر اقدام به تزریق واکسن کنند.

دکتر کریمی گفت: ساختن واکسن متناسب با هر زیر سویه جزو کارهایی است که شرکت های واکسن سازی انجام می دهند و ما از این مسئله استقبال می کنیم. اما این موضوع زمانبر است و هیچکدام از واکسن سازان ادعا ندارند که واکسن علیه BA5 را تولید کرده اند.

خط تولید واکسن متوقف نشده است

معاون درمان ادامه داد: اینکه در رسانه ها گفته می شود که خط تولید واکسن متوقف شده شیطنت رسانه‌ای است. اینگونه نیست که خط تولید متوقف شود چرا که از زیرساخت ها برای ساخت واکسن های گوناگون استفاده می شود.

دکتر کریمی خاطرنشان کرد: به همان اندازه که قرارداد داریم و سفارش داده ایم حتما واکسن می خریم. هم اکنون ۵۰ میلیون دوز واکسن به صورت ذخیره داریم و از جهت ذخیره واکسن کم نداریم.

وی افزود: شرکتهای واکسن سازی باید مجوز های بین المللی برای صادرات را بگیرند. مجوز های اضطراری نیز صادر شده است. با توجه به نتایج پژوهش ها که  نشان داده این واکسن ها ایمن هستند بنابراین مجوز ها را باید اخذ کنند تا بتوانند از این ظرفیت برای صادرات استفاده کنند.

نظر شما