شناسهٔ خبر: 54949082 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

عصر امروز سه‌شنبه؛

برگزیدگان قلم زرین معرفی شدند/زبان ما در تفکر شیعی ما ریشه دارد

فاطمه میرزا جعفری

بیستمین جشنواره قلم زرین عصر امروز سه‌شنبه ۱۴ تیر با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تقدیر از برگزیدگان بیستمین جایزه قلم زرین عصر امروز ۱۴ تیرماه با حضور یاسر احمدوند، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ مهدی رمضانی، دبیر نهادکتابخانه‌های عمومی کشور، محسن پرویز، رئیس انجمن قلم ایران و محمدرضا سرشار در مجموعه فرهنگی هنری شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم محسن پرویز، رئیس انجمن قلم ایران گفت: چند سالی است که به دلیل محدودیت‌های کرونا امکان برگزاری این جلسه به صورت حضوری نبود و امسال به دلیل اینکه ستاد ملی کرونا اجازه برگزاری دادند امروز در کنار یکدیگر جمع شدیم.

وی افزود: جشنواره قلم زرین بیستمین دوره خودش را برگزار کرده؛ که در ابتدا در سه بخش شعر و داستان بزرگسال نقد و پژوهش ادبی جشنواره برگزار می‌شد که به نظر می‌رسید توجه به این حوزه‌ها سبب رشد فرهنگی و عمومی جامعه می‌شود.

رئیس انجمن قلم ایران گفت: داوران اما مکرراً تاکید کردند که بخش کودک و نوجوان هم افزوده شود که در حال حاضر در بخش شعر و داستان کودک هم بررسی‌ها شکل می‌گیرد.

پرویز افزود: از بین افرادی که سابقه داوری جشنواره‌های مختلف را دارند و چهره‌های شناخته شده هستند در این دوره‌ها حضور داشتند و تلاش شده از چهره‌های جدید برای دبیری جشنواره استفاده کنیم.

وی گفت: برگزاری مناسب نظیر این جشنواره‌ها نیاز به مساعدت و همکاری دارد تا امر درستی شکل گیرد.

محمدرضا سرشار نیز در این مراسم گفت: انجمن قلم ایران از بدو تأسیس تا امروز تنها تشکل فراگیر اهلی ادبیات است و همه نویسندگان را در همه مراتب سنی در بر می‌گیرد چراکه از ابتدای تاریخ ایران تا امروز ۲۳ سال از رشد این نهال می‌گذرد و بیستمین دوره‌اش را برگزار می‌کند.

وی با اشاره به همزمانی روز جشنواره قلم زرین با روز قلم گفت: انجمن قلم ایران وابسته به هیچ حزب و تشکیلات سیاسی و دینی دولتی و غیردولتی خارجی و داخلی نیست و جز حق عضویتی اندک درآمد ثابتی ندارد.

وی افزود: از جمله مهم‌ترین توفیقات انجمن می‌توان به انتشار ۱۶۰ کتاب پیشکسوتان و ۱۰۰ عصر نوقلمان، پیشنهاد تصویب روز قلم، برگزاری جلسه‌های نقد کتاب‌های درسی و نیز کتاب‌های برگزیده جایزه جلال آل‌احمد، در سطح جریان‌های ادبی و ایجاد شعبه‌های انجمن در لرستان، مازندران و فارس اشاره کرد.

یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: پربرکت‌ترین جلسات در آموزه‌های دینی ما جلسات علمی هستند و حتی توصیه شده که در شب‌های قدر نیز مجالس علمی برگزار شود. تکریم علم از اولویت‌های تمدن اسلامی ماست.

وی افزود: ماهیت و هویت یک ملت بسته به زبان اوست و اگر جامعه‌ای پریشان‌حال است ناشی از محل نطق، اندیشه و زبانش است. منظور از زبان و صیانت از آن تنها توجه به عدم ورود واژگان بیگانه نیست که این حداقلی نگاه کردن است. وقتی فردوسی می‌گوید عجم زنده کردم بدین پارسی یعنی با حکمت، ملت ایران را زنده کردم و با بنیان فکری خود آن را نگهداری کردم.

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: زبان ما در تفکر شیعی ما ریشه دارد و تقویت هویت ملی و شیعی در امتداد هم هستند. کم‌اهمیت دانستن هویت ملی و انقطاع از فرهنگ یک آفت است که از نپرداختن و عدم مطالعه متون حکمی و ادبی ناشی می‌شود.

۸و ی افزود: امیدوارم که با تلاش اهالی قلم شاهد توجه هرچه بیشتر به ساختار قاعده‌مند زبان فارسی باشیم چراکه انجمن قلم مأموریت مهمی دارد و باید با برنامه‌ریزی شایسته توسط دست‌اندرکاران گام‌های بلندتری را بردارد تا توقع‌های موجود از انجمن را محقق کند.

اسامی برگزیدگان بیستمین جایزه «قلم زرین» به شرح زیر است:

بخش شعر کودک و نوجوان:

شعر سفارشی / افسانه شعبان‌زاده / لوپه‌تو

بخش داستان کودک و نوجوان:

من و آقای همسایه / علیرضا متولی / به‌نشر

ننه اربعین و ساک عجیب و غریب / سنا ثقفی / رود آبی

بخش نقد و پژوهش:

در این بخش هیچ اثری برگزیده و شایسته تقدیر شناخته نشد.

بخش شعر بزرگسال:

مرتد / مهدی جهاندار / شهرستان ادب همان گندم اول / عباس باقری / فصل پنجم

بخش داستان بزرگسال:

صور سکوت / محمد قائم خانی / شهرستان ادب

نظر شما