شناسهٔ خبر: 54502177 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

مقام آمریکایی اذعان کرد

افزایش درآمد‌های نفتی روسیه نسبت به قبل از جنگ اوکراین

علیرغم تحریم‌های آمریکا و اروپا علیه مسکو، یک مقام آمریکایی در جلسه استماع کنگره اذعان کرد که میزان درآمد‌های نفتی روسیه نسبت به قبل از شروع جنگ اوکراین افزایش یافته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «آموس هاچستاین»، فرستاده آمریکا در امور امنیت انرژی در جلسه استماع کنگره در روز پنجشنبه به قانونگذاران آمریکایی گفت: روسیه احتمالا اکنون درآمد بیشتری از سوخت‌های فسیلی خود نسبت به قبل از حمله به اوکراین دارد، زیرا افزایش قیمت‌های انرژی در بازار‌های جهانی تأثیر تلاش‌های غرب برای محدود کردن فروش نفت این کشور را جبران می‌کند.

هاچستاین در جلسه زیر کمیته اروپا و همکاری‌های امنیت منطقه‌ای در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا درآمد‌های نفتی روسیه اکنون نسبت به ماه‌های قبل از شروع جنگ اوکراین بیشتر شده است گفت: من نمی‌توانم آن را رد کنم.

از زمان شروع عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین، آمریکا و اروپا درباره ممنوعیت واردات نفت از این کشور به توافق رسیده‌اند با این وجود کشور‌های اروپایی به دلیل وابستگی شدید به نفت و گاز روسیه تا کنون موفق به قطع واردات خود از مسکو نشده‌اند.

رویترز نوشت، درحالیکه تحریم‌های غرب تحرکات انرژی روسیه را کُند کرده است، اما همزمان به افزایش قیمت‌های نفت و گاز در بازار جهانی کمک کرده است. قیمت نفت خام برنت روز پنج شنبه به بشکه‌ای ۱۲۳ دلار رسید که بالاترین قیمت طی سه ماه گذشته بوده است.

هاچستاین همچنین گفت که افزایش تقاضای جهانی نفت از سوی مصرف‌کنندگانی که از همه‌گیری کووید-۱۹ خارج شده‌اند بسیار بیشتر و پرقدرت‌تر از آن چیزی است که هر کسی پیش‌بینی می‌کرد. در عین حال، روسیه توانسته است محموله‌های بیشتری را با تخفیف و از مبدا‌های دیگر به خریداران، از جمله مصرف کنندگان عمده انرژی مثل چین و هند بفروشد.

این مقام آمریکایی در عین حال افزود: در حالی که فروش روسیه به چین و هند در مقایسه با عرضه از سایر کشور‌ها کاهش یافته است، اما افزایش قیمت‌ها در بازار جهانی به این معنی است که درآمد روسیه احتمالاً در حال حاضر بالاتر خواهد بود.

آژانس بین‌المللی انرژی در ماه مه ۲۰۲۲ اعلام کرد که درآمد نفتی روسیه از ابتدای سال ۵۰ درصد افزایش یافته و به ۲۰ میلیارد دلار در ماه رسیده است. این درحالیست که اتحادیه اروپا بیشترین سهم را از صادرات این کشور دارد.

رویترز افزود، ممنوعیت اتحادیه اروپا علیه نفت روسیه که انتظار می‌رود در پایان سال (۲۰۲۲) به طور کامل اعمال شود، می‌تواند این درآمد را کاهش دهد. هرچند که بعضی از کشور‌های اروپایی قویا با تحریم کامل نفت و گاز روسیه مخالف هستند.

به دنبال افزایش قیمت نفت در بازار‌های جهانی، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حال اعمال فشار به کشور‌های منطقه خلیج فارس برای افزایش میزان تولید و عرضه خود در بازار‌های جهانی است. با این حال کشور‌هایی مثل امارات و عربستان سعودی تا کنون تمایلی به انجام درخواست آمریکا نشان نداده‌اند.

علاوه بر افزایش قیمت‌های انرژی در جهان، تحریم‌های غرب و جنگ اوکراین باعث افزایش شدید قیمت‌های مواد غذایی و غلات در جهان شده است و تورم را در کشور‌های غربی به طرز بی سابقه‌ای بالا برده است.

دبیرکل سازمان ملل متحد اخیرا اعلام کرد گفت جنگ اوکراین باعث افزایش بحران جهانی غذا و انرژی شده است.

روسیه و اوکراین مجموعا نزدیک به یک سوم عرضه جهانی گندم را تشکیل می‌دهند. اوکراین همچنین صادرکننده عمده ذرت، جو، روغن آفتابگردان و روغن کلزا است. روسیه و بلاروس نیز بیش از ۴۰ درصد از صادرات جهانی پتاس مواد مغذی محصول را تشکیل می‌دهند.

ریاست‌جمهوری روسیه در تاریخ ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ماه) به درخواست کمک جمهوری‌های دونباس لوهانسک و دونتسک برای دفاع در مقابل اوکراین، دستور آغاز عملیات نظامی در اوکراین را صادر کرد و از همان ابتدا تأکید کرد که مسکو به دنبال اشغال قلمرو‌های اوکراین نیست و هدف از عملیات نظامی را نازی زدایی و خلع سلاح اوکراین اعلام کرد.

نظر شما