شناسهٔ خبر: 54234900 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

نیم‌قرن با اقتصاد ایران، 4 خرداد

42 خودرو مجوز ورود به ایران را گرفتند

اقتصادنیوز : نیم قرن با اقتصاد ایران روایتی است از تحولات، شخصیت‌ها و شاخص‌های اقتصاد ایران و موضوعاتی که به نوعی با اقتصاد ایران ارتباط پیدا می‌کنند.شرایط فعلی اقتصادی ارتباط مستقیمی با گذشته آن دارد.

صاحب‌خبر -

ا در این بخش تلاش داریم اخبار و گزارش‌های اقتصادی را به گونه‌ای به تصویر بکشیم تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.«اقتصادنیوز» از آبان 1399 هر روز اقدام به انتشار اخبار و گزارش‌های اقتصادی همان روز سال‌های 1350، 1360، 1370، 1380 و 1390 کرد.

پارسال نیز هر روز در بخش «نیم قرن با اقتصاد ایران» اخبار همان روز در سال‌های اول هر دهه در نیم قرن گذشته را منتشر کردیم.

در ابتدای قرن پانزدهم با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سال‌های 1352، 1362، 1372، 1382 و 1392 تقدیم مخاطبان می‌شود.

 

چهارم خرداد 1362؛ بانک‌ها باید در مالکیت کارخانه‌ها شریک شوند

وزیر صنایع گفت: طبق قانون حفاظت، بانک‌ها باید در مالکیت کارخانجات شریک شوند که اگر این امر انجام شود، این بدهی‌ها جزء سرمایه خواهد شد، ولی در حال حاضر اجرای قانون حفاظت متوقف شده و لازم است با نحوه جدیدی با آن برخورد شود.

مهندس مصطفی هاشمی سپس به مساله مالکیت و واگذاری صنایع ملی شده به بخش خصوصی پرداخت و گفت: در حال حاضر سازمان صنایع ملی حافظ و نگهدار صنایعی که مشمول بند «دال» و «جیم» هستند و طبق قانون حفاظت پس از حسابرسی بانک‌ها به نسبت پولی که داده‌اند در کارخانجات شرکت کنند؛ ولی با متوقف شدن قانون حفاظت، این کار فعلا به تعویق افتاده است. وی اظهار امیدواری کرد با تشکیل ددگاه ویژه شرعی تکلیف این گونه صنایع قطعی و مشخص شود.

در زمینه واگذاری صنایع ملی شده به بخش خصوصی نظر ما این است وقتی مالکیت صنایع مشخص شد با توجه به قوانین موجود خواهیم توانست بخش مهمی از این صنایع را به کارگران و یا دیگران واگذار کنیم که به صورت شرکت سهامی عام اداره خواهد شد، ولی از اینکه کارخانجات به بخش خصوصی سرمایه‌دار فروخته شود، شخصا با این نظر موافق نیستم ولی واگذاری آن به بخش خصوصی مردمی که بتواند به مالکیت حالت پراکنده بدهد، مفید است.

ازسوی دیگر بعضی‌ها ادعا می‌کنند که دولت مدیر خوبی نیست و می‌توان بعضی از کارخانه‌های زیان‌ده را سودده کرد. در این رابطه ما حاضریم آن دسته از کارخانجات ضررده را به داوطلبان به‌صورت امانی واگذار کنیم و اگر لازم باشد لایحه آن را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرده تا پس از تصویب مالکیت آنها را هم واگذار کنیم.

 

چهارم خرداد 1382

شرکت ملی مس و ریو تینتو انگلیس قرارداد همکاری 5 ساله می‌بندند

شرکت‌های معتبر خارجی برای اکتشاف ذخایر مس ایران اعلام آمادگی کرده‌اند که به دلیل شفاف نبودن قانون معدن ایران امکان همکاری این شرکت‌ها با شرکت ملی مس فراهم نشده است.

دکتر اکبر کریمی، مدیر امور اکتشافی شرکت ملی مس ایران گفت: شرکت‌های «بی‌اچ‌پی» استرالیا و «نوراندا» کانادا دو شرکتی هستند که به دلیل شفاف نبودن قوانین امکان فعالیت آنها در ایران فراهم نشد، اما شرکت ریو تینتو فعالیت مشترک خود را با شرکت ملی مس برای اکتشاف معادن مس آغاز کرده است.

وی افزود: برای گسترش همکاری با این شرکت انگلیسی به زودی توافقنامه 5 ساله‌ای به امضا خواهد رسید.

کریمی با اعلام این مطلب که میزان ذخایر شناخته‌شده مس در ایران که کار اکتشافی روی آنها انجام شده است، حدود 2 میلیارد تن است، گفت: از میزان ذخایر اکتشاف‌شده حدود 14 میلیون تن آن را مس خالص تشکیل می‌دهد که از این مقدار تنها 60 درصد آن قابل بهره‌برداری است که با توجه به این موضوع، ایران 2 درصد از ذخایر قطعی شناخته شده مس جهان را دارا است.

کریمی گفت: طی سه سال گذشته پروژه‌های مختلفی از مرحله مقدماتی تا تفضیلی در محدوده‌های معدنی مختلف توسط این شرکت انجام شده که محدوده‌های معدنی علی‌آباد و دره زرشک در نزدیکی استان یزد و سوناجیل هریس در نزدیکی شهرستان هریس و لار در نزدیکی زاهدان ازجمله محدوده‌های فوق است.

 

طرح تحرک اقتصادی بوش برای اجرا آماده شد

طرح کاهش مالیات‌ها در آمریکا که جورج بوش زمستان گذشته ارائه کرد، با تصویب در کنگره آمریکا (مجلس نمایندگان و سنا) برای اجرا آماده شد.

براساس این طرح شرکت‌های آمریکایی در 10 سال آینده از 350 میلیارد دلار معافیت مالیاتی برخوردار می‌شوند.

از این میزان معافیت، 320 میلیارد دلار به‌صورت کاهش مالیات‌های مستقیم، 20 میلیارد دلار پرداخت کمک به ایالت‌ها و 9.5 میلیارد دلار کمک به خانواده‌های بی‌بضاعت داده می‌شود که توان پرداخت مالیات خود را ندارند.

بخش عمده فعالیت‌های مالیاتی به سهامداران آمریکایی تعلق خواهد گرفت.

جورج بوش پس از تصویب این طرح در کنگره گفت: اگرچه مایل بودم همان رقم اولیه 726 میلیارد دلاری تصویب شود، اما همین مقدار هم موفقیت بزرگی است.

وی درباره تاثیر طرح تحرک اقتصادی خود بر فرآیند تولید و مصرف در آمریکا گفت: هر قدر که مردم پول بیشتری داشته باشند، میل آنها به خرید افزایش می‌یابد، تولید بیشتر می‌شود و جویندگان کار به کار می‌رسند.

 

چهارم خرداد 1392

50 میلیون وام ساخت مسکن

هیات دولت بی‌آنکه پیشنهاد اسفندماه گذشته سیستم بانکی مبنی‌بر افزایش 100 درصدی مبلغ وام خرید مسکن از 20 میلیون به 40 میلیون تومان را بررسی کند، طرح اخیر مخالفان سرسخت وام خرید مسکن را در اولویت قرار داد و با تصویب خواسته وزارت راه و شهرسازی، وام ساخت مسکن را به 50 میلیون تومان افزایش داد.

براساس مصوبه تازه کارگروه مسکن که در هیات دولت به تصویب رسیده است، مجموعه بانکی کشور – همه بانک‌ها – موظف است از منابع خود و بدون استفاده از خطوط اعتباری بانک مرکزی، تسهیلات 50 میلیونی را به ازای ساخت هر واحد مسکونی به انبوه‌سازان پرداخت کند. طبق گفته رئیس کانون سراسری انبوه‌سازان این تسهیلات نیاز به سپرده‌گذاری ندارد و نرخ سود آن برای دوره ساخت - دو سال اول – به صورت مبادله‌ای محاسبه خواهد شد؛ به‌طوری‌که حداکثر از 18 تا 20 درصد تجاوز نخواهد کرد. ویژگی وام جدید 50 میلیونی، انتقال 40 میلیون آن به خریدار واحد مسکونی است که در این صورت قدرت خرید آپارتمان‌های نوساز مجهز به این وام، تا حدودی برای متقاضیان مسکن ترمیم می‌شود. با این مصوبه، هیچ امیدی به افزایش وام خرید مسکن لااقل در این دولت و حتی سال جاری نمی‌توان داشت.

 

42 خودرو مجوز ورود به ایران را گفتند

سازمان توسعه تجارت مجوز واردات 17 خودروی سواری دیگر را در سال 1392 صادر کرد.

با این حساب تعداد کل خودروهای سواری که تاکنون توانسته‌اند مجوز ورود به ایران را به دست آورند به 42 مدل خودرو رسید.

سازمان توسعه تجارت چندی پیش اسامی 25 خودروی سواری مجاز برای واردات از سال 1392 را اعلام کرد که به تازگی 17 خودروی جدید به این فهرست اضافه شده است.

17 خودروی جدید مجاز برای واردات شامل محصولاتی از شرکت‌های هیوندای (2 خودرو)، ABT (یک خودرو)، آلفارومئو (دو خودرو)، ام‌جی (یک خودرو)، سانگ‌یانگ (یک خودرو)، تویوتا (یک خودرو)، جیلی (یک خودرو)، رنو (6 خودرو) و کیا (دو خودرو) می‌شوند.

به این ترتیب تاکنون خودروهای کره‌ای (کیا، هیوندای و سانگ یانگ)، چینی (SAIC موتور و جیلی)، ایتالیایی (فیات و آلفارومئو)، ژاپنی (هوندا، میتسوبیشی و تویوتا)، آلمانی (ABT)، سوئدی (ولوو) و فرانسوی (رنو) موفق به دریافت مجوز واردات محصولات خود به ایران شده‌اند.

در فهرست خودروهای سواری مجاز برای واردات در سال جاری نام برندهای مطرحی مانند پورشه، بنز، بی‌ام‌و، مازراتی و نیسان به چشم نمی‌خورد.

فهرست خودروهای سواری مجاز وارداتی در سال 1392 در حالی منتشر شده است که از نیمه دوم سال قبل با هدف کنترل مصارف ارزی کشور ثبت سفارش واردات خودروهای سواری با حجم موتور بالای 2500 سی‌سی متوقف شد.

براساس آمار گمرک در سال 1391 معادل 44 هزار و 341 دستگاه خودروی سواری به ارزش یک میلیارد و 84 میلیون دلار وارد کشور شد.

فهرست 17 خودروی جدیدی که مجوز واردات آنها صادر شده به شرح زیر است:

هیوندای i20 اتوماتیک با حجم موتور 1591 سی‌سی، آبت پاسات سالن، آلفارومئو میتو اتوماتیک، آلفا رومئو میتو کوپه دستی، ام جی سواری سدان اتومات، اکتیون،‌ تویوتا 86 کوپه، جیلی، رنو اسکالا اتومات، رنو ترافیک، رنو فلوئنس (اتومات)، رنو کولئوس (اتومات)، رنو مگان هاچ بک، رنو مگان هاچ بک، کیا اپتیما تی اف اتوماتیک، کیا اپتیما تی اف اتوماتیک و هیوندایی سانتافه.

 

نظر شما