شناسهٔ خبر: 54198313 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

سفر بایدن به شرق آسیا؛رئیس جمهور آمریکا چه اهدافی را دنبال می کند؟

صاحب‌خبر -
سفر بایدن به شرق آسیا؛رئیس جمهور آمریکا چه اهدافی را دنبال می کند؟

خبرگزاری آریا-رئیس جمهور آمریکا پس از سفر به کره جنوبی به ژاپن رفت تا در دیدار با مقامات این کشور درباره تقویت روابط واشنگتن-توکیو با توجه به شرایط اوکراین گفتگو کند.
وی در دیدار خود از این کشور با «فومیو کیشیدا» نخست وزیر این کشور در نشست سران کشورهای عضو گروه «کوآد» (ائتلاف نظامی چهارگانه شامل کشورهای آمریکا، استرالیا، ژاپن و هند) شرکت کند.
شبکه تلویزیونی «ان ایچ کی» (NHK) ژاپن در این باره گزارش داد که هواپیمای حامل رئیس جمهور آمریکا در پایگاه نیروی دریایی «یوکوسوکا» در نزدیکی توکیو به زمین نشست.
دیدار رهبران آمریکا و ژاپن برای روز دوشنبه تدارک دیده شده است.
گفته می شود که سفر بایدن به ژاپن با هدف تقویت روابط آمریکا و ژاپن و بررسی اوضاع اوکراین و حضور رو به رشد چین در منطقه صورت می گیرد. وزارت خارجه آمریکا در رابطه با این سفر پیشتر اعلام کرده بود که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه این کشور نیز جو بایدن را در سفر به ژاپن همراهی خواهد کرد.
بایدن در تور آسیایی خود ابتدا به کره جنوبی سفر کرده بود. وی در کنفرانس مشترک با همتای کره ای خود تصریح کرده بود که اتحاد واشنگتن با سئول بر اساس همکاری به خاطر ایجاد منطقه «ایندوپاسیفیک» آزاد، مهار کردن کره شمالی و جلوگیری از تغییرات در مرزها از طریق نیروی نظامی است.
همچنین «یون سوک یول» رئیس جمهور کره جنوبی و بایدن در بیانیه مشترک نشست خود بر حفظ صلح و ثبات در تنگه تایوان تاکید و آزمایش های اخیر موشکی و هسته ای کره شمالی را محکوم کردند.
نفوذ و گسترش قدرت پکن در منطقه عظیم آسیا-اقیانوسیه که در سیاست جدید کاخ سفید ایندوپاسیفیک خوانده می شود، به مذاق غربی ها و در راس آنها آمریکا به هیچ وجه خوش نمی آید.
واشنگتن در راستای سیاست یادشده سعی دارد که از طرق مختلف همانند تحریک مناطق جدایی طلب در چین، حضور نظامی گسترده در منطقه، ایجاد معاهدات و قراردادهای نظامی با کشورهای منطقه و... قدرت روزافزون پکن را به چالش بکشد.
لازم به ذکر است که ائتلاف نظامی «کوآد» نیز در راستای سیاست های آمریکا به منظور اتخاذ موضعی واحد در برابر چین ایجاد شده است.
همچنین گفتنی است که عملیات نظامی روسیه در اوکراین در 24 فوریه سال جاری میلادی (5 اسفند سال گذشته) آغاز شد و همزمان با این عملیات، دولت های غربی نیز با ارسال سلاح و حمایت های بیشمار مالی و سیاسی خود از اوکراین بر تنش ها در این زمینه افزوده اند.
به گزارش ان اچ کی، انتظار می رود سران ژاپن و آمریکا در ملاقاتی که روز دوشنبه در توکیو خواهند داشت در واکنش به وضعیت بغرنج بین المللی همکاری نزدیک دو کشور را مورد تاکید قرار دهند.
طبق برنامه، بایدن روز دوشنبه با کیشیدا فومیو، نخست وزیر ژاپن، ملاقات خواهد کرد. روز سه شنبه، او در اجلاس چهارجانبه سران کشورهای کوآد که متشکل از ژاپن، آمریکا، استرالیا و هند است شرکت خواهد کرد.
روز شنبه، کیشیدا در جمع خبرنگاران گفت که می خواهد و گفت وگوی رو در رویی با بایدن موضوعات موضوعاتی از جمله امنیت، شرایط منطقه ای مانند اوضاع اوکراین، اقتصاد و نیز چالش های مشترک جهانی مانند تغییرات آب و هوایی و خلع سلاح هسته ای را مطرح کند.

نخست وزیر ژاپن: توکیو و واشنگتن باید دنیا را رهبری کنند
نخست وزیر ژاپن اعلام کرد که کشورش به همراه آمریکا باید جهان را هدایت و مدیریت کنند.
به گزارش اسپوتنیک، فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن در سخنرانی خوشامد گویی خود از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که ژاپن و ایالات متحده جهت اجرا و به کارگیری اصل منطقه "ایندوپاسیفیک" آزاد، باید جهان را رهبری کنند.
کیشیدا گفت: خوشحالم که از رئیس جمهور بایدن در اولین سفرش به ژاپن در این مقام استقبال می کنم. این دیدار نشان می دهد که در هر شرایطی، آمریکا حضور خود را در مسائل ایندوپاسیفیک افزایش می دهد. در چنین مواقعی است که ژاپن و ایالات متحده باید جهان را به سمت اجرای قانون یعنی اصل منطقه آزاد و باز ایندوپاسیفک هدایت و رهبری کنند. در این راستا، امیدوارم سفر رئیس جمهور بایدن به ژاپن و نشست دوجانبه ژاپن و آمریکا معنادار باشد.
رسانه های ژاپنی اعلام کردند که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا دیروز یکشنبه وارد توکیو پایتخت ژاپن شد.
وی در دیدار خود از این کشور قرار است با فومیو کیشیدا نخست وزیر این کشور در نشست سران کشورهای عضو گروه "کوآد" (ائتلاف نظامی چهارگانه شامل کشورهای آمریکا، استرالیا، ژاپن و هند) شرکت کند.
بایدن در تور آسیایی خود ابتدا به کره جنوبی سفر کرده بود. وی در کنفرانس مشترک با همتای کره ای خود تصریح کرده بود که اتحاد واشنگتن با سئول بر اساس همکاری به خاطر ایجاد منطقه ایندوپاسیفیک آزاد، مهار کردن کره شمالی و جلوگیری از تغییرات در مرزها از طریق نیروی نظامی است.
نفوذ و گسترش قدرت پکن در منطقه عظیم آسیا-اقیانوسیه که در سیاست جدید کاخ سفید ایندوپاسیفیک خوانده می شود، به مذاق غربی ها و در راس آنها آمریکا به هیچ وجه خوش نمی آید.
واشنگتن در راستای سیاست یادشده سعی دارد که از طرق مختلف همانند تحریک مناطق جدایی طلب در چین، حضور نظامی گسترده در منطقه، ایجاد معاهدات و قراردادهای نظامی با کشورهای منطقه و... قدرت روزافزون پکن را به چالش بکشد.

حمایت بایدن از تبدیل ژاپن به عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل
رئیس جمهور آمریکا امروز دوشنبه در جریان سفر خود به شرق آسیا با نخست وزیر ژاپن دیدار کرد.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا امروز دوشنبه به  فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن اطمینان داد آمریکا به طور کامل به روند دفاع از ژاپن متعهد است. او این سخنان را در بحبوحه تنش‌های فزاینده با چین و پیامد‌های ناشی از تهاجم روسیه به اوکراین بیان کرد.
سنگ بنای سفر دو روزه بایدن که شامل دیدار با مقامات ژاپن، هند و استرالیا، در گروه «چهار» شامل آغاز کار چارچوب اقتصادی هند و اقیانوس آرام خواهد بود، طرح گسترده‌ای که سبب ارائه یک ستون اقتصادی برای آمریکا در تعامل با آسیا می‌شود.
بایدن در آغاز مذاکرات با کیشیدا در کاخ آکاساکا در مرکز توکیو گفت: «اتحاد آمریکا و ژاپن برای مدت زمانی طولانی سنگ بنای صلح و شکوفایی در منطقه هند و اقیانوس آرام بوده است و آمریکا کاملا به دفاع از ژاپن متعهد است.»  رئیس جمهور آمریکا از تبدیل شدن ژاپن به عضو دایم شورای امنیت سازمان ملل حمایت کرد.
با نواختن موسیقی و سرود ملی ژاپن و آمریکا از سوی گارد افتخاری نظامی ژاپن از بایدن استقبال شد.
بایدن پیش از این، با ناروهیتو امپراتور ژاپن دیدار و گفتگو کرد. کاخ سفید اعلام کرد بایدن از طرف مردم آمریکا حامل پیام درود برای ژاپنی هاست. کاخ سفید بر قدرت روابط آمریکا و ژاپن و همچنین وجود پیوند عمیق مردم با مردم در دو کشور تأکید کرد.
انتظار می‌رود مقامات دو کشور در ارتباط با برنامه‌های ژاپن برای گسترش توانمندی‌های نظامی اش و همچنین رسیدن آن به سطحی برای واکنش نشان دادن به قدرت رو به رشد چین بحث و تبادل نظر کنند.
همچنین انتظار می‌رود این دو متحد در مواجهه با تهاجم روسیه به اوکراین بر روابط نزدیک خود تأکید کنند. آمریکا و ژاپن همچنین بر سر این موضوع توافق دارند که ایجاد تغییرات یکجانبه در وضعیت موجود با توسل به زور اقدامی غیرقابل قبول است.

تظاهرات مردم ژاپن در اعتراض به سفر بایدن 
صد‌ها نفر از مردم ژاپن در توکیو در اعتراض به سفر رئیس جمهور آمریکا به این کشور تظاهرات کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی رویترز، صد‌ها نفر در توکیو، پایتخت ژاپن در اعتراض به سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که قرار است در نشست چهار جانبه امنیتی شرکت کند، تظاهرات کردند. بایدن امروز در ادامه سفر آسیایی خود وارد ژاپن شد.
رئیس جمهور آمریکا پیش از این به کره جنوبی سفر کرده بود.
پلیس ژاپن پیش از این اعلام کرده بود که در آستانه سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به این کشور و اجلاس نشست چهارگانه کشور‌های هند، استرالیا، آمریکا و ژاپن محدودیت‌های ترافیکی را به مدت سه روز اعمال کرده و تمهیدات امنیتی را افزایش داده است.
 بایدن در سفر سه روزه خود با ناروهیتو، امپراطور ژاپن و فومیو کیشیدا، نخست وزیر این کشور ملاقات خواهد کرد. او با کیشیدا در نشست سران کشور‌های عضو گروه «کوآد» (ائتلاف نظامی چهارگانه شامل کشور‌های آمریکا، استرالیا، ژاپن و هند) شرکت خواهد کرد.

بایدن همکاری بین واشنگتن و سئول را برای دنیا ضروری خواند
همچنین رئیس جمهور آمریکا درسفر خود به کره جنوبی و نشست مشترک با رئیس جمهور کره جنوبی تصریح کرد که همکاری دو کشور بر اساس سیاست «ایندوپاسیفیک» واشنگتن شکل گرفته است.
به گزارش یونهاپ، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در گفتگو با «یون سوک یول» همتای خود از کره جنوبی اعلام کرد که اتحاد بین دو کشور بر اساس فداکاری های متقابل شکل گرفته است.
بایدن در این باره ادامه داد: امروز همکاری بین ما برای همه دنیا ضروری است.
رئیس جمهور آمریکا تصریح کرد که اتحاد واشنگتن با سئول بر اساس همکاری به خاطر ایجاد منطقه «ایندوپاسیفیک» آزاد، مهار کردن کره شمالی و جلوگیری از تغییرات در مرزها از طریق نیروی نظامی است.
همچنین یون و بایدن در بیانیه مشترک نشست خود بر حفظ صلح و ثبات در تنگه تایوان تاکید کردند.
نفوذ و گسترش قدرت پکن در منطقه عظیم آسیا-اقیانوسیه که در سیاست جدید کاخ سفید ایندوپاسیفیک خوانده می شود، به مذاق غربی ها و در راس آنها آمریکا به هیچ وجه خوش نمی آید.
واشنگتن در راستای سیاست یادشده سعی دارد که از طرق مختلف همانند تحریک مناطق جدایی طلب در چین، حضور نظامی گسترده در منطقه، ایجاد معاهدات و قراردادهای نظامی با کشورهای منطقه و... قدرت روزافزون پکن را به چالش بکشد.
همچنین طبق این بیانیه مشترک، روسای جمهور دو کشور عملیات نظامی روسیه در اوکراین و همچنین آزمایش های اخیر موشکی و هسته ای کره شمالی را محکوم کردند.
یون و بایدن ضمن درخواست از کره شمالی برای بازگشت به گفتگوها، تاکید کردند مسیر گفتگوها برای دستیابی به راه حلی صلح آمیز با پیونگ یانگ باز است.
بایدن روز گذشته در نخستین سفر آسیایی خود وارد سئول پایتخت کره جنوبی شد و مورد استقبال گرم «یون سوک یول» همتای کره‌ای خود قرار گرفت.
وی در اظهاراتی در بازدید خود از کارخانه سامسونگ در کره جنوبی اعلام کرد که ایالات متحده اتحاد خود را با شرکای نزدیکش تقویت خواهد کرد تا زنجیره تامین ایمن شود و به کشورهایی که به گفته وی فاقد ارزش های آمریکایی هستند، وابسته نباشد.
بایدن سپس قرار است در ادامه سفر خود به توکیو برود با «فومیو کیشیدا» نخست وزیر ژاپن دیدار ‌کند. «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز وی را در سفر به ژاپن همراهی خواهد کرد.

تایم: بایدن با سفر به شرق آسیا به دنبال مهار چین است

به گفته منابع دیپلماتیک هدف از سفر بایدن به آسیا نشان دادن تعامل ایالات متحده در این قاره و ارسال پیام به چین و کره شمالی است که اتحادهای منطقه‌ای با کره جنوبی و ژاپن همچنان مستحکم است.
به گزارش  تایم، اولویت اصلی سیاست خارجی بایدن مهار چین بوده و وی نمی‌خواهد کمک کنونی آمریکا به اوکراین این تصور را ایجاد کند که تمرکز او به سوی غرب کشیده شده است.
ترامپ سفر به پکن را اولین سفر آسیایی خود قرار داد اما بایدن به عنوان رئیس جمهور، اولین سفر آسیایی را با هدف ترامپ زدایی در سیاست خارجی و تمرکز روی متحدان خود یعنی ژاپن و کره جنوبی قرار داده است.
جفری کینگستون مدیر مطالعات آسیایی در دانشگاه تمپل توکیو معتقد است: "بایدن امیدوار است متحدانش را در مورد تعهد آمریکا که ترامپ با دیپلماسی نامنظم خود خراب کرده بود، مطمئن سازد."
فردا شنبه، امنیت در شبه جزیره کره، محور گفت و گوهای وی با یون سوک یول،رئیس جمهور جدید کره جنوبی است و روز بعد در کناررهبران ژاپن، هند و استرالیا به جلسه پیمان امنیتی چهارگانه در توکیو خواهد پیوست.
بایدن یون را به اتخاذ سیاسیت سختگیرانه‌تر نسبت به کره شمالی تشویق خواهد کرد،هرچند جنوبی‌ها به شمالی‌ها پیشنهاد کمک پزشکی در بحران شیوع کرونا را داده‌اند.
بایدن تلاش دارد تا ژاپن و کره جنوبی را بهم نزدیک ساخته تا علیه چین متحد کند.
بایدن تلاش می‌کند با ترغیب سئول به رفع اختلافات با توکیو فشار بر چین را افزایش دهد. روابط بین دو متحد ایالات متحده در سال های اخیر به دلیل اختلافات ارضی و مشکلات تاریخی از زمان اشغال شبه جزیره کره توسط ژاپن ضعیف بوده است.
کیشیدا، نخست وزیر ژاپن به صراحت گفته است توپ در زمین سئول است و یون هم گفته قصد بهبود روابط را دارد، اما با توجه به کنترل مخالفان بر مجلس کره جنوبی، دادن هرگونه امتیاز به توکیو کاری دشوار خواهد بود.
از سوی دیگر مودی، نخست‌وزیر هند نمی‌خواهد در مقابل مسکو که دهلی آن را متحد دیرینه و شریک دفاعی خود می‌داند، تحت فشار قرار گیرد. بایدن نیز از ترس از دست دادن حمایت هند در رقابت آمریکا با چین، اصراری نخواهد کرد.
آمریکا قصد دارد با تاکید روی اتحاد اقتصادی هند و اقیانوسیه و بهبود زنجیره تامین، نفوذ چین را در پیمانی با 16 کشور{با یک سوم تولید ناخالص داخلی جهان} کاهش دهد.
البته گفتنی است بسیاری از کشورهای آسیایی از اینکه دائماً از آنها خواسته می‌شود بین آمریکا و چین یکی را انتخاب کنند مخالف هستند.

بایدن در سفر به شرق آسیا چه اهدافی را دنبال می‌کند؟
به گزارش ایندیپندنت،کاخ سفید از این سفر اهداف مختلفی را دنبال می‌کند. به اعتقاد تحلیلگران مهم‌ترین پیام این سفر می‌تواند خطاب به چین باشد مبنی‌بر این‌که مشابه آن‌چه روسیه در اوکراین انجام داد را در هیچ کجای آسیا، به‌ویژه در تایوان، دنبال نکند. این سفر نشان می‌دهد ایالات متحده در حالی‌که بر مدیریت جنگ علیه روسیه در اروپا متمرکز است، همچنان تمرکز بر مقابله با سیاست‌های چین را نیز در دستور کار خود دارد.
بایدن در حالی به شرق آسیا سفر کرده است که این منطقه امروز نگاه مبهمی به قدرت ایالات متحده دارد. او احتمالا تلاش می‌کند روابط در این منطقه را که در دوران ترامپ به تبع اقدام‌هایی همچون خروج آمریکا از شراکت ترانس پاسیفیک، دستخوش تحولاتی شده بود، تغییر دهد. در عین حال تلاش برای تقابل با سیاست‌های چین و همچنین خطر کره شمالی، این برآورد را مطرح می‌کند که احتمالا کشورهای میزبان از تقویت تعامل خود با آمریکا استقبال کنند.  
روزنامه نیویورک‌تایمز هم‌زمانی برخی سیاست‌های کاخ سفید را امتحانی دشوار برای رئیس‌ جمهوری آمریکا عنوان کرده است. بایدن از یک‌سو پیش از سفر به آسیا، در خصوص مسئله روسیه، در کاخ سفید از تصمیم رهبران سوئد و فنلاند برای پیوستن به ناتو حمایت می‌کند. همچنین از سوی دیگر، با میزبانی از کشورهای جنوب شرق آسیا برای سرمایه‌گذاری‌ در زمینه انرژی‌های پاک و حوزه دریایی و حالا سفر به کره جنوبی و ژاپن، تلاش برای جلوگیری از تسلط چین بر آب‌های منطقه را دنبال می‌کند.
این سفر از دیدگاه نیویورک تایمز پیام دیگری نیز به همراه دارد و آن اینکه جو بایدن به متحدان خود در منطقه (آسیا) اطمینان دهد رویکردهای دولت قبلی آمریکا در قبال آسیا دنبال نمی‌شود.
بایدن تاکنون سیاست تعرفه‌ای ترامپ بر کالاهای چینی را حفظ کرده زیرا او نیز این ابرقدرت  آسیایی را بزرگ‌ترین تهدید برای ایالات متحده می‌داند. با این حال او تا پیش از این به دنبال همراهی سایر کشورهای آسیایی با خود نبوده است. البته سال گذشته کاخ سفید توافقنامه‌ای امنیتی با مشارکت استرالیا و بریتانیا در زمینه زیردریایی‌های هسته‌ای و تقویت ناوگان دریایی استرالیا در اقیانوس آرام منعقد کرد. گرچه در جریان رونمایی از این توافق سه‌جانبه اشاره‌ای به چین نشد، اما تحلیلگران آن را جبهه‌ای دربرابر پکن عنوان کردند.

احتمال تلاش کره شمالی برای انجام آزمایش موشکی هم‌زمان با سفر بایدن
هم‌زمان با سفر بایدن به آسیا، برخی مقام‌های کاخ سفید نگران آن‌اند که کره شمالی برای آن‌که بار دیگر خود را در معرض توجه جهانی قرار دهد و مسائلی غیر از اوکراین را به دنیا یادآوری کند، مصادف با این سفر به انجام آزمایش سلاح هسته‌ای یا موشک بالستیک دست بزند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری آمریکا، هفته قبل به خبرنگاران گفته بود: «ما برای همه موارد احتمالی، از جمله وقوع چنین اقدام‌های تحریک‌آمیزی در زمان سفر به کره یا ژاپن، آماده می‌شویم.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، در سال 2019 از کره شمالی بازدید کرد، اقدامی که بایدن آن را تکرار نخواهد کرد. بایدن درحالی‌که چین را به‌عنوان تهدید اصلی خود در نظر دارد، هم‌زمان پیونگ‌یانگ را نیز خطری برای خود ارزیابی می‌کند.
یک تحلیلگر کره جنوبی به واشینگتن‌پست گفت اگر کره شمالی در جریان سفر بایدن به سئول یک موشک دوربرد را آزمایش کند، به وضوح نشان داده با این اقدام و تحریک عمدی به‌دنبال امتیاز گرفتن از واشینگتن است.  
اما در این سفر احتمالا کره جنوبی و ژاپن به دنبال تضمین‌هایی از آمریکا دربرابر توانایی‌های کره شمالی خواهند بود. بروس کلینگنر، یک کارشناس قدیمی سی‌آی‌ای، در این مورد می‌گوید: «بایدن باید تضمین‌های صریحی از تعهد ایالات متحده به دفاع از متحدان خود در منطقه ارائه دهد و باید ضمانت بازدارندگی ایالات متحده در مورد نیروهای دفاعی هسته‌ای، متعارف و موشکی را تایید کند.»
اسکات اسنایدر، مدیر سیاست ایالات متحده و کره در شورای روابط خارجی، در این زمینه گفت: «به ناچار کره شمالی به عنوان بخشی از دستور کار نشست آمریکا و کره جنوبی، خواهد بود. به نظر می‌رسد رهبران دو کشور درباره بازدارندگی گسترده، نحوه کارکرد آن و تلاش برای تعمیق تعهد مشترک خود به امنیت و دفاع با یکدیگر صحبت کنند.»

تقویت دامنه نفوذ تجاری و اقتصادی آمریکا در آسیا
تجارت یکی از رویکردهای آمریکا برای تثبیت مجدد قدرت خود در شرق آسیا است. اوایل ماه جاری کاخ سفید میزبان نشستی با رهبران آسیای جنوب شرقی بود که در آن بر سرمایه‌گذاری‌های جدید مشترک توافق شد. به نظر می‌رسد این توافق‌ها به اندازه کافی خواسته آمریکا برای گسترش قدرت اقتصادی خود در این منطقه را فراهم نکرده است و در سفر به کره جنوبی و ژاپن، همکاری‌های اقتصادی نیز بار دیگر مورد تاکید قرار خواهد گرفت.
برخی مطالعات نشان می‌دهد نفوذ سیاسی آمریکا در آسیا پس از خروج ترامپ از کاخ سفید افزایش یافته، اما نفوذ اقتصادی ایالات متحده در این منطقه به‌دلیل خروج از شراکت ترانس پاسیفیک، از دست رفته است. شراکت ترانس پاسیفیک یک پیمان تجاری و سرمایه‌گذاری میان 12 کشور حاشیه اقیانوس آرام به‌جز چین است. یکی از اهداف مهم این گروه مقابله با نفوذ اقتصادی روبه‌رشد چین بود، اما ترامپ در نوامبر سال 2016 از این شراکت خارج شد.
حالا گفته می‌شود بایدن قصد دارد از چارچوب اقتصادی جدید در منطفه اقیانوس هند و اقیانوس آرام رونمایی کند که می‌تواند یک پیمان تجاری تمام‌عیار باشد. این چارچوب اولویت‌های متقابل مختلفی مانند تجارت دیجیتال و امنیت زنجیره تامین را نیز مدنظر قرار می‌دهد. مقام‌های آمریکایی امیدوارند بسیاری از کشورهایی که در شراکت ترانس پاسیفیک حضور دارند، به این چارچوب اقتصادی ملحق شوند.
در تدوین این چارچوب اقتصادی، مقام‌های دولت بایدن تا حدی بر استانداردهای کار و محیط زیست تمرکز دارند؛ اما بدون مزایای کاهش موانع تجاری، سایر کشورها ممکن است تمایلی به انجام تعهدهای پرهزینه نداشته باشند.
به گفته تحلیلگران و مقام‌های آمریکایی، بایدن در دو سفر خود به سئول و توکیو با دو شریک جدید مواجه می‌شود که احتمالا هر دو بیشتر با اولویت‌های آمریکا همسو باشند و با رئیس‌ جمهوری آمریکا نیز رابطه خوبی دارند. یون سوک یول، رئیس‌ جمهوری کره جنوبی، از دهم ماه مه آغاز به کار کرده و به دنبال تقویت جایگاه کشورش مقابل چین و کره شمالی بوده است. طرف دیگر نیز فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن، است که اکتبر گذشته انتخاب شد. او از سطحی از محبوبیت برخوردار است که احتمالا روابط خود با آمریکا را در طول حضور بایدن در کاخ سفید، در سطحی مناسب حفظ خواهد کرد.
پیش‌بینی شده است که جو بایدن در توکیو با دیگر رهبران کشورهای عضو گروه چهار، یعنی استرالیا و هند نیز دیدار کند، اما باتوجه به انتخابات استرالیا، مشخص نیست رهبران این کشور امکان حضور در جلسه مشترک را داشته باشند. با این حال، دیدار بایدن با نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، هم حائز اهمیت است. این از آن روست که هند از زمان حمله روسیه به اوکراین، به‌دلیل نگرانی از تضعیف روابط امنیتی خود با مسکو، در اعلام موضع خود درباره این جنگ مردد بوده است.
دستیاران رئیس‌ جمهوری آمریکا معتقدند بایدن می‌تواند در این سفر کارزار بین‌المللی برای خنثی کردن تجاوز روسیه به اوکراین را تقویت کند، با این حال، پیچیدگی‌های دیپلماتیک منطقه آسیا و اقیانوسیه هم باید مورد توجه قرار گیرد و بر نقش آمریکا در این بخش از جهان تاکید شود. جیک سالیوان در این زمینه گفت: «تمرکز اصلی بایدن بر تضمین موفقیت‌آمیز بودن تلاش‌ها در این ماموریت‌ است، اما او همچنین قصد دارد از این فرصت مهم استفاده کند تا رهبری جسورانه و مطمئن آمریکا را در منطقه حیاتی دیگری از جهان اثبات کند.»

نظر شما