به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، از ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشتماه هفته ملی جمعیت نامیده شده است؛ «ایران جوان بمان» شعار امسال این هفته است.
با وجود اینکه جمعیت یکی از مؤلفههای قدرت در هر کشوری در عرصههای مختلف همانند اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و علمی محسوب میشود، اما روند فعلی رشد جمعیت در ایران رضایتبخش نیست؛ براساس پیشبینی کارشناسان در سالهای ۱۴۲۵ تا ۱۴۳۰ رشد نرخ جمعیت در کشور به صفر برسد که همان معنای پیری جمعیت را بیان میکند.
مقام معظم رهبری دستور راهاندازی قرارگاه ملی حمایت از خانواده را داده و حمایت از جوانی جمعیت را به عنوان یک معروف وظیفه ضروری خوانند.
قانون حمایت از خانواده در ۷۳ ماده از مادران بهویژه مادران شاغل حمایت میکند و دستگاههای مختلف را موظف به اجرایی کردن این قانون میکند. پرداخت تسهیلات و حمایتهای بهداشتی از این جمله است.
استان کرمانشاه حدود ۲ میلیون و ۵۰ هزار نفر جمعیت دارد؛ جمعیتی که در ۱۴ شهرستان، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا ساکن هستند یعنی ۲.۴ درصد جمعیت کشور را در خود جای داده که با ۲۲۹ هزار نفر سالمند، هشتمین استان پیر کشور محسوب میشود.
نرخ رشد جمعیت در ایران ۰.۷ درصد و در کرمانشاه ۰.۶ درصد و کمتر از میانگین کشوری است. استان تنها هفت سال برای جبران این نرخ رشد خطرآفرین فرصت دارد.
خزایی کارشناس مسؤول جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص اقدامات انجام شده در این راستا، گفت: در دانشگاه علوم پزشکی همه ساله فعالیتهای زیادی را در دستور کار داریم که امسال خوشبختانه با توجه به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که در آذرماه سال ۱۴۰۰ به دستگاهها و ارگانهای دولتی ابلاغ شده، برنامهها به شکل منسجمتری پیش میرود.
وی یادآور شد: در همین رستا در تاریخ ۲۵ اردیبهشتماه قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تشکیل شد و وظایف تمامی معاونتها تشریح شد.
خزایی گفت: از ۷۳ مادهای که در قانون است ۴۳ ماده تکلیف قانونی وزارت بهداشت است که یک سری از مشوقها برای خانواده در نظر دارد.
به گفته کارشناس مسؤول جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، آموزشها در دانشگاه برای زوجین نابارور، مادران باردار، مادران شیرده، کودکان زیر ۵ سال، نوزادان، سالمندان، میانسالان تقسیم بندی شده است.
وی تصریح کرد: در دانشگاه پتانسیل و شرایط برای اجرای قانون مهیا است به طوریکه در بحث ناباروری خاص منطقه غرب هستیم، دو مرکز ناباروری در بیمارستان معتضدی و جهاد دانشگاهی برای ارائه خدمات به مراجعه کنندگان آمادهاند به طوری که ۹۰ درصد از هزینهها در این مراکز رایگان است.
انتهای پیام/پ
نظر شما