یک مطالعه کیفی که توسط محققان دانشکده هنر، علوم و علوم انسانی دانشگاه سائوپائولو در برزیل انجام شد، نشان می دهد که جنسیت بر نحوه کنار آمدن افراد مبتلا به اختلال مصرف الکل با شرایط خود تأثیر می گذارد.
به گزارش سیناپرس، پروفسور ادمیلسون د کامپوس (Edemilson de Campos) پژوهشگر ارشد این مطالعات به همراه نادیا نارچی (Nadia Narchi) به بررسی و پژوهش در زمینه اختلال مصرف الکل در افراد پرداختند. برای این تحقیقات، پژوهشگران در جلسات گروه های الکلی گمنام شرکت و وقایع را ثبت می کردند.
کامپوس در این باره گفت: جلسات گروه های الکلی گمنام با این قالب که اعتیاد به الکل یک پدیده واحد است و مردان و زنان را به طور یکسان تحت تاثیر قرار می دهد، شکل می گیرند. اما زنانی که با آنها مصاحبه کردم با این موضوع مخالف بودند و به من گفتند که در جلسات مختلط احساس ترس می کنند.
به گزارش سیناپرس، حتی برخی گفتند که مورد آزار و اذیت و هدف شوخی های جنسی قرار گرفته اند. به گفته کامپوس، محققان در ادامه سعی کردند که فقط در جلسات زنانه شرکت کنند که در آن حدود ۱۵ زن در یک گروه هر شنبه با یکدیگر ملاقات می کردند.
کامپوس توضیح داد: اعضای گروه های الکلی گمنام، اعتیاد به الکل را یک بیماری لاعلاج مزمن به دلیل استعداد جسمانی همراه با وسواس ذهنی به نوشیدن می دانند و معتقدند که نمی توان به تنهایی و با اراده فردی با این بیماری مبارزه کرد.
پروفسور ادمیلسون د کامپوس در ادامه خاطرنشان کرد که در حالی که در جلسات مختلط مردان در توصیفات خود بر روابط کاری و دیگر جنبه های غیرشخصی زندگی روزمره خود تمرکز می کردند، شرکت کنندگان در جلسات زنانه عمدتاً در مورد زندگی و احساسات درونی خود صحبت می کردند.
به گفته محققان، تفکر مشروط اجتماعی معمولاً با پدرانی که تعهدات پدری خود را نادیده می گیرند ملایم تر است اما نسبت به زنانی که به عنوان مادران بد تلقی می شوند، سخت گیرتر عمل می کند
کامپوس گفت: این حس که اعتیاد به الکل ممکن است زنان را از انجام آنچه جامعه از آنها انتظار داشت باز داشته باشد، بر روح این زنان سنگینی می کند.
انجمن روانپزشکی آمریکا وابستگی به مواد را به عنوان شرایطی که با سه یا چند مورد از معیارهای زیر مطابقت دارد،تعریف می کند: صرف هزینه زیاد، صرف زمان برای به دست آوردن ماده، مصرف این ماده در مقادیر زیاد یا برای مدت طولانی، افزایش مصرف، تمایل به کاهش یا کنترل مصرف مواد، ادامه مصرف این ماده علیرغم آگاهی از اینکه باعث ایجاد یا تشدید مشکلات جسمی یا روانی می شود، ترک یا کاهش فعالیت های اجتماعی، شغلی یا تفریحی مهم به دلیل مصرف مواد.
این معیارها در جوامع به طور یکسان برای مردان و زنان اعمال می شود اما محققان دریافتند که فراتر از این طبقه بندی کلی، تجربه اعتیاد به الکل و درمان آن به شدت تحت تأثیر جنسیت قرار دارد. به گزارش سیناپرس، کامپوس در انتها گفت: بر خلاف تصور رایج در جلسات گروه های الکلی گمنام، ما دریافتیم که زنان به فضای امنی نیاز دارند تا در آن درد خود را ابراز کرده و روح زخمی خود را درمان کنند.
شرح کامل این مطالعات در مجله تخصصی Drug and Alcohol Review منتشر شده و در دسترس علاقه مندان است.
مترجم: لنا می آبادی
منبع: news-medical
نظر شما