شناسهٔ خبر: 52488858 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ستاره‌صبح | لینک خبر

آیا در آراء مردمی جشنواره فیلم فجر تخلف شده است؟

طبق آخرین آمار از آرای مردمی چهلمین جشنواره فیلم فجر، فیلم سینمایی «ملاقات خصوصی»‌ به کارگردانی امید شمس، در پایان روز هشتمین روز جشنواره فجر با میانگین ۴.۴۶ رأی مانند روزهای گذشته در صدر جدول آرای مردمی بود. رتبه‌های دوم تا پنجم این جدول، به ترتیب متعلق به «موقعیت مهدی»، «علف‌زار»، «شادروان» و «مرد بازنده» است. در پی برخی اعتراض‌ها به وضعیت شمارش آراء مردمی در چهلمین جشنواره فیلم فجر که برای دومین سال پیاپی توسط سامانه سمفا انجام می‌شود تهیه‌کننده فیلم «شادروان» با اشاره به اینکه مدارک متقنی برای تخلف سمفا در آراء مردمی جشنواره فیلم فجر دارد، گفت: «از دبیر و رئیس سازمان سینمایی می‌خواهم همان‌طور که این دولت شعار عدالت و مبارزه با فساد را سر داده، برای جلوگیری از بی‌اعتبار شدن جشنواره فجر، جلوی تخلفات محرز در رأی‌گیری مردمی را بگیرند.» در ادامه گزیده‌ای از این گفت‌وگو را به نقل از ایسنا می‌خوانید.

صاحب‌خبر -

 عباس نادران گفت: درباره سامانه سمفا شائبه‌هایی وجود دارد که یکی از آن‌ها در پیش‌فروش بلیت‌هاست. ما در جشنواره بزرگانی را داریم که طبیعی است به خاطر اسمشان بلیت فیلم‌هایشان خیلی زود فروخته شود، اما پیش‌فروش بعضی بلیت‌ها آن‌هم در دو روز مانده به شروع اکران فیلم شائبه ‌برانگیز است؛ یعنی عجیب است فیلمی که دیده نشده، هیچ تبلیغاتی نداشته و کارگردانش هم فرد شناخته شده‌ای نیست میزان پیش‌فروش بلیتش ناگهان بالا رود، اما نکته مدنظر من درباره سمفا این بحث نیست، چراکه امسال در این سامانه یک مهندسی آراء به نفع یک فیلم در حال رخ دادن است.
او ادامه داد: از روز اول جشنواره که نمایش فیلم‌ها شروع شد ما تماس‌های زیادی از افرادی داشتیم که گله می‌کردند اصلاً پیامک رأی برای آن‌ها ارسال نشده و نتوانستند رأی بدهند. من شخصاً در روز اول جشنواره خیلی نتوانستم این موضوع را پیگیری کنم و احتمال دادم که ایرادهای فنی باشد و برطرف ‌شود، اما بعد متوجه شدم ماجرا عجیب است؛ مثلاً در یک مورد در سینما لوتوس ۳۹۷ نفر به گواه دوربین‌های سینما فیلم فیلم «شادروان» را تماشا کردند و در کمال تعجب فقط برای ۲۰ نفر پیامک رأی ارسال شده بود. در روز اول نمایش این فیلم در پردیس سینمایی کوروش هم ۴۸۰ تماشاگر در سه سالن خورشید، مایاک و لاله‌زار داشتیم و بلیت فروخته بودیم که در سالن هم حضور داشتند، اما فقط برای ۹۰ نفر پیامک فرستاده شده بود. تمام این تخلفات به شکل کاملاً هدایت شده در یک سری سینمای خاص اتفاق می‌افتد.
وی در پاسخ به اینکه این ادعا را چطور می‌تواند ثابت کند؟ گفت: از روز اول که متوجه این اتفاق شدیم، بدون آنکه سروصدایی کنیم با پیگیری‌ از طریق صفحه اینستاگرام و اطرافیان و دوستان، بلیت‌ها را از مخاطبان مختلف که به تماشای فیلم نشسته بودند و می‌گفتند برایشان پیامک ارسال نشده، جمع کردیم یعنی اصل بلیت را که هنگام ورود به سالن پاره شده از آن‌ها گرفتیم. بعد از طریق دبیرخانه جشنواره با مسئولان مربوطه در سامانه سمفا ارتباط گرفتیم و به آن‌ها گفتم که فهرست همه آن چند نفری را که می‌گویند در سینما کورش فیلم را دیدند برایم بفرستند و آن‌ها این لیست را در اختیار من گذاشتند. من بلیت‌ها را با لیستی که در اختیار داشتم مطابقت دادم و آن موقع مشخص شد ما بلیت‌هایی را در اختیار داریم که طبق لیست ادعایی سمفا خریدارانش اصلاً به سینما نرفته‌اند. در جلسه یکشنبه با حضور آقای میرزاخانی (مدیر موسسه سینما شهر) و مسئولان حراست سازمان سینمایی تمام مدارک را نشان دادم. آقای میرزاخانی که از ابتدا تأکید داشت مرا توجیه خواهد کرد در آنجا دیگر پاسخی نداشت.
نادران در پایان گفت: درباره سمفا همیشه گمانه‌زنی و شائبه وجود داشته است، اما برای اولین بار سند و مدرکی برای تخلف آن گرفته‌ایم. من به دوستان حراست سازمان سینمایی و هاشم میرزاخانی گفتم که اصلاً اهل جاروجنجال و مصاحبه نیستم، اما درباره این موضوع تا پای جانم می‌ایستم و حق‌وحقوقم را می‌گیرم. اکنون آنچه در حال رخ دادن است فقط بی‌اعتبار شدن سیمرغ مردمی نیست، بلکه بی‌اعتباری کل جشنواره فجر است و این دولت که شعار شفافیت، عدالت و مبارزه با فساد را می‌دهد حداقل تلاش کند تا جلوی چنین تخلف محرزی گرفته شود.

 

برچسب‌ها:

نظر شما