شناسهٔ خبر: 52237937 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

مدودف: آمریکا چشمش را روی قاچاق مواد مخدر در افغانستان بسته است/ انگلیس از بریگزیت پشیمان است

ایراندخت آذر شکیب

معاون رئیس شورای امنیت روسیه در گفت‌وگویی با اسپوتنیک گفت، وضعیت قاچاق مواد مخدر در افغانستان به شدت وخیم است و آمریکا و ناتو چشم‌هایشان را به روی این واقعیت بسته‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، دیمیتری مدودف در ادامه گفت: تریلیون‌ها دلار هزینه شده، اما جمعیت افغانستان هنوز فقیر هستند و قاچاق مواد مخدر این کشور رشد داشته است. درضمن، ما از مواردی آگاه هستیم که نیروهای حاضر در آنجا، نیروهای بین‌المللی و در واقع نیروهای ناتو و آمریکایی، به سادگی چشم خود را بر روی این حقیقت بسته‌اند.

معاون رئیس شورای امنیت روسیه در ادامه مصاحبه خود عنوان داشت: حوادثی که در اوایل ژانویه ۲۰۲۲ در قزاقستان رخ داد غیرمنتظره بود، اما در عین حال، با توجه به تمایل بسیاری از طرف‌ها برای متزلزل کردن اوضاع در کشورهای استقلال یافته شوروی، تا حدی قابل انتظار بود.

وی با اشاره به دلایل پشت پرده این رویدادها، به این مساله هم اشاره کرد که علاوه بر عاملی خارجی، یک دلیل داخلی یعنی شکاف درآمدی این حوادث را در قزاقستان رقم زد. قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهوری قزاقستان درست گفت؛ ارزیابی تحولات در این کشور نشان داد که اینها تلاشی از سوی تروریست‌ها برای به دست گرفتن قدرت بوده است.

معاون رئیس شورای امنیت روسیه همچنین ادامه داد، هیچ دلیلی وجود ندارد که در روسیه هم همان رویدادهایی که در ماه ژانویه در قزاقستان رخ داد، روی دهد، چرا که روسیه کشوری موثر است که قادر به پاسخگویی به هرگونه اقدام و فعالیت تروریستی است.

این مقام روس همچنین گفت: نخست اینکه به طور کلی اکثریت شهروندان کشور ما در مسیری که توسط دولت و رئیس جمهوری دنبال می‌شود، یک حس مشترک دارند. دوم اینکه ما یک کشور موثر هستیم و می‌توانیم به هرگونه اقدام تروریستی در کشور یا حملات مجرمانه پاسخ دهیم.

مدودف همچنین گفت که باور دارد انگلیس بار دیگر از خروج از اتحادیه اروپا ابراز پشیمانی می‌کند چون از زمان بریگزیت فرصت‌های اقتصادی این کشور بسیار محدود شده است.

وی افزود: حالا که انگلیسی‌ها از اتحادیه اروپا بیرون آمده‌اند، فکر می‌کنم از کاری که انجام داده‌اند چندین برابر پشیمان خواهند شد. از آنجا که فرصت‌های اقتصادی آنها محدود شده است، آنها به طور دوره‌ای توقف تولید و شرکت‌ها را تجربه می‌کنند، آنها چیزی کم دارند، یک بحران انرژی وجود دارد. بنابراین، این قاعده وجود دارد که کسانیکه از انجمن‌های ادغام خارج می‌شوند، از این کارشان پشیمان می‌شوند.

مدودف افزود:‌ ایالات متحده در تلاش است تا مدل دموکراسی خود را در سراسر جهان گسترش دهد، اما در تعدادی از کشورها چنین اقدامی اصلا قابل اجرا نیست.

وی با اشاره به اقدامات آمریکا در افغانستان گفت: اگر آن پولی که ۲۰ سال در این کشور خرج شد با اهداف کاملا متفاوتی صرف می‌شد و اگر واشنگتن تلاش نمی‌کرد تا مدل دموکراسی خود را در افغانستان اجرا کند، این کشور اکنون به یک "باغ پر از گل" تبدیل شده بود.

مدودف همچنین گفت، شورش‌های خشونت آمیز ژانویه ۲۰۲۲ در قزاقستان در نتیجه یک توطئه بیرونی برای اجرای یک سناریوی انقلاب رنگی رخ داد. واضح است که تلاشی برای اجرای سناریوی معمول انقلاب رنگی در قزاقستان انجام شد، همانطور که پیشتر در کشورهای دیگر از جمله اوکراین انجام شده بود.

معاون رئیس شورای امنیت روسیه خاطرنشان کرد: این امر قطعا باعث نگرانی می‌شود. دلایل خارجی خاصی برای این تحولات وجود داشته است. تمایل به بی‌ثبات کردن اوضاع و تغییر دولت از طریق ابزارهای جنایتکارانه و تروریستی وجود داشت و عاملان خارجی از آن سوء استفاده و سعی کردند در این روند دخالت کنند.

این مقام ارشد دولت مسکو همچنین با اشاره به اینکه علت داخلی برای بی ثباتی نیز وجود دارد، افزود: اگرچه قزاقستان کشوری پیشرفته و مدرن است، اما همچنان مشکلات زیادی دارد. این به دلیل شکاف درآمدی است چرا که افراد فقیر و گروه‌های الیگارشی وجود دارند که باعث خشم عمومی می‌شوند.

مدودف تاکید کرد که در قزاقستان، نیروهای حافظ صلح سازمان پیمان امنیت جمعی نخستین ماموریت خود را با موفقیت انجام دادند و ادامه داد: پس از آنکه قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهوری این کشور درخواستی را برای کشورهای عضو این سازمان ارسال کرد، این نیروها مستقر شدند. معتقدم که این امر همچنین به برقراری نظم در کشور کمک کرده است.

انتهای پیام

نظر شما