شناسهٔ خبر: 52086486 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تاکید بر تزریق دُز سوم واکسن کرونا

شهرکرد-ایرنا-کارشناسان و متخصصان حوزه بهداشت و درمان در چهارمحال و بختیاری بر تزریق دُز سوم واکسن پیشگیری از ویروس کرونا تاکید دارند.

صاحب‌خبر -

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری از تحویل یک میلیون و ۶۱۴ هزار و ۷۳۳ دُز واکسن به این استان خبر داد و گفت: از این میزان ۹۳ درصد واکسن‌ها معادل یک میلیون و ۴۳۷ هزار دُز در استان تزریق شده است.

سید راشد جزایری افزود: تاکنون ۹۲ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان دُز نخست، ۸۲ درصد جمعیت هر ۲ دُز و ۱۸ درصد جمعیت استان دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند.
وی افزود: همچنین ۹۲ درصد جمعیت بالای ۱۲ تا ۱۸ سال استان نوبت اول و ۷۸.۲ درصد این جمعیت نوبت دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: ۶۱ درصد مادران باردار نیز تاکنون نسبت به ویروس کرونا واکسینه کامل شده‌اند و درصد واکسینه کارمندان دستگاه‌های اجرایی نیز به ۹۷ درصد رسیده است.
جزایری از ورود یک محموله ۶۳ هزار دُزی واکسن کرونا به استان خبر داد و گفت: از این محموله ۱۰ هزار دُز آن واکسن استرازنکا است.
وی در ادامه با بیان اینکه آزمایشگاه تشخیص ویروس آنفلوآنزا در استان فعال شده است، اظهارداشت: تاکنون ۱۷۸ نمونه مشکوک به آنفلوآنزا در استان آزمایش شده که از این تعداد ۳۱ مورد مثبت شده است که ۳۸ بیمار سرپایی تحت درمان قرار گرفتند و سه بیمار در مراکز درمانی استان بستری شدند.
رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری به روند شیوع کرونا در استان نیز اشاره کرد و گفت: در موارد فوتی روند کاهشی است و در تعداد بیماران بستری روند ثابت است.

جزایری خاطرنشان کرد: در خصوص بروز بیماری کووید ۱۹و درصد مرگ و میر ناشی از آن استان در مقایسه با استان‌های دیگر کشور در ردیف ۱۳ قرار دارد.

وی همچنین به آغاز گام ششم طرخ بهداشتی شهید سلیمانی نیز اشاره کرد و گفت: این مرحله با شعار مشارکت مردمی، واکسیناسیون حداکثری و استفاده از فناوری‌های نوین اجرا می‌شود.

توصیه‌های تغذیه‌ای پس از دریافت واکسن کرونا

رییس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: از جمله راهکارهای کاهش عوارض احتمالی پس از تزریق واکسن، داشتن یک برنامه غذایی متنوع و متعادل است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد،عنایت‌الله کلیج اظهار داشت: از جمله راهکارهای کاهش عوارض احتمالی پس از تزریق واکسن کرونا، داشتن یک برنامه غذایی متنوع و متعادل است که می‌تواند باعث کاهش علائم و عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون شود و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.
به گفته وی،بی‌اشتهایی، تهوع، استفراغ از جمله عوارضی است که امکان دارد پس از تزریق واکسن در همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ در افراد ایجاد شود، در صورتی که میل کافی به خوردن غذا وجود  ندارد، می‌توان از مغزها و خشکبار مانند فندق، گردو، پسته، بادام، توت خشک، نخود و کشمش، مویز و برگه میوه ها استفاده کردد البته افزودن آرد برنج، جوانه گندم، جوانه نخود و ادویه‌ها به ویژه گُلپر به انواع سوپ یا غذا نیز پیشنهاد می‌شود.
این مسوول دانشگاه علوم پزشکی استان افزود:بهتر است به عنوان وعده صبحانه یا میان وعده از سمنو، شیر برنج همراه با سیاه دانه و کمی دارچین و یا شله زرد با خلال بادام و پسته نیز استفاده شود.
وی ادامه داد:برای کنترل بی‌اشتهایی می‌توان مقداری چای همراه با لیمو و زنجبیل نوشید و استفاده از سیب (به صورت پالوده)، انار، پرتقال، انجیر، لیموترش، انبه و کدو حلوایی نیز می تواند تأثیر زیادی در افزایش اشتها داشته باشد.
کلیج ادامه داد:برای کنترل حالت تهوع، می‌توان از تنقلات و غذاهای خشک، نشاسته ای و پُرنمک مانند چوب شور، کراکر و سیب زمینی استفاده کرد و مصرف تکه‌های میوه یخ‌زده یا آبمیوه‌های رقیق شده همراه با یخ نیز می‌تواند مفید باشد و بهتر است از قرار گرفتن در معرض بوی غذاهایی که رایحه تندی دارند، خودداری کرد و غذاها را بهتر است سرد یا هم دما با حرارت اتاق مصرف شود.
وی گفت:مصرف آبنبات‌هایی با طعم نعناع یا لیمو نیز در کاهش حالت تهوع تأثیر زیادی داشته باشد و در صورت همراه بودن علائم با استفراغ، باید از خوردن و آشامیدن هر ماده غذایی یا نوشیدنی پرهیز شود.

نظر شما