شناسهٔ خبر: 52061556 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

سرپرست معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ؛

طرح تامین مالی زنجیره ای، شیوه نوین جهت تامین مالی واحد‌های تولیدی

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندارسیستان و بلوچستان گفت:در طرح تامین مالی زنجیره ای ، به جای اینکه منابع بانکی به سمت بخش های غیر مولد و ... برود،اعتبار به سمت بخش تولید هدایت می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی سازمان صنعت،معدن و‌تجارت سیستان و بلوچستان؛ داود شهرکی  در نوزدهمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان که به دبیری سازمان صمت استان و با حضور  مدیران و نمایندگان بخش های دولتی و خصوصی عضو کارگروه و نمایندگان و مدیران واحد‌های تولیدی دعوت شده در این جلسه  گفت: یکی از طرح های بزرگ در دولت ، طرح تامین مالی زنجیره ای می باشد که این طرح شیوه نوینی است که در یک دهه اخیر در کشورهای پیشرفته برای پرداخت تسهیلات به واحد‌های تولیدی مورد استفاده قرار می گیرد و هم اکنون در کشور به همت وزارت صمت ،آغاز شده است. 

او می گوید:در حال حاضر این طرح با امضا، تفاهمنامه میان وزارت صمت   و بانکهای صادرات ، تجارت ، مسکن، پارسیان ، ملت ،ملی و صنعت و معدن آغاز شده است .

به گفته سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار این نوع تأمین مالی زنجیره‌ای چند مزیت دارد که مهمترین آن، کاهش نیاز به نقدینگی است.

او  در ادامه جهت  تشریح این طرح به زبان ساده  گفت: فرض کنید یک شرکت خودرودر از برای تولید خودرو سفارش به قطعه‌ساز می‌دهد، قطعه‌ساز برای تأمین این سفارش باید فولاد تهیه کند و بخش فولاد کشور هم برای تأمین این مواد باید به سنگ‌آهن مراجعه کند و این زنجیره تولید خودرو است.

شهرکی می گوید:در جریان تأمین مالی زنجیره‌ای، بانک‌ها به جای پول به شرکت خودروساز، برات الکترونیک ارائه می‌دهند و خودروساز این برات را در اختیار قطعه‌ساز می‌گذارد و قطعه‌ساز این اوراق را به فولادی‌ها و بخش فولاد هم این اوراق را به شرکت سنگ‌آهن ارائه می‌دهد،درنهایت شرکت سنگ‌آهن می‌تواند این اوراق را در بازار تنزیل (نقد) کند یا اینکه تا سررسید آن منتظر بماند.

گفتنی است در این جلسه موضوعات استقرار و صدور اسناد واحد‌های تیرچه فلزی در شهرک صنعتی زاهدان  ، درخواست استقرار یک واحد تولیدی در شهرک صنعتی زاهدان جاده میرجاوه ، مشکلات ۲واحد تولیدی ، صدور جواز تاسیس یک واحد تولیدی و درخواست تسهیلات یک واحد تولیدی مورد بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام/ع

نظر شما