شناسهٔ خبر: 51991088 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

آیین اختتامیه دوازدهمین جشنواره عمار شب گذشته برگزار شد

تقدیر عمار از جعفری جوزانی

صاحب‌خبر -
فرهنگی/ دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار که  از ۱۸ دی کار خود را با نمایش آثار در سینما فلسطین آغاز کرد، به ایستگاه پایانی رسید. در آیین اختتامیه این رویداد فرهنگی که جمعه 24 دی‌ماه در حوزه هنری برگزار شد، علاوه بر معرفی برگزیدگان بخش‌های مسابقه مستند و داستانی،‌ پاسداشت مسعود جعفری جوزانی، نویسنده، کارگردان و فیلمساز باسابقه کشورمان و خالق آثاری مانند سریال ماندگار «در چشم باد» برگزار شد.
بزرگداشتی برای جعفری جوزانی
در این آیین، با حضور امرالله احمدجو، کارگردان سریال «روزی روزگاری»، مادر شهیدان خالقی‌پور، چفیه فرزند شهیدش، رسول خالقی‌پور را به مسعود جعفری جوزانی اهدا کرد. جعفری جوزانی با ساخت «جاده‌های سرد»، سینمای انقلاب را در سطح جشنواره‌های جهانی مطرح کرد. او در دیگرفیلم ماندگار خود«شیرسنگی» با بازی عزت‌الله انتظامی، علی نصیریان، حمید جبلی و علیرضا شجاع نوری به ماجرای حضور انگلیسی‌ها در ایران و مبارزات بختیاری‌ها پرداخت.  «در مسیر تندباد»، «یک مرد یک خرس»، «دل و دشنه»، «بلوغ»، «ایران برگر»، «پشت دیوار سکوت» و سریال «در چشم باد» از دیگر آثار او در مقام کارگردان و نویسنده است. از فعالیت‌های جعفری جوزانی به عنوان تهیه‌کننده می‌توان به آثاری همچون «سایه خیال»، «ناصرالدین شاه آکتور سینما»، «چشم‌هایش»، «غروب شد بیا»، «هم‌خانه» و «خط‌ویژه» اشاره کرد.
کلید واقعی همین مردم هستند
در بخش بزرگداشت مسعود جعفری جوزانی، پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما که روی سن آمده بود نیز سخنانی را مطرح کرد. طبق گزارش مهر، او گفت: «ایام سالگرد سردار دل‌ها را پشت‌سر گذاشتیم در حالی که در آستانه چهل و سومین پیروزی انقلاب هستیم. ضمن اینکه در حال تجربه کردن دغدغه‌های متفاوتی در جامعه از جنس‌های مختلف مثل دغدغه دین، فرهنگ، سیاست، معیشت و… هستیم.»
جبلی ادامه داد: «سالگردی که پشت‌سر گذاشتیم و سالگردی که در پیش‌رو داریم یک اسم رمز دارد که آن مردم هستند. سردار حاج قاسم اقیانوسی از مردم را به جوش و خروش آورد، مردمی که بعد از انقلاب شاید یکی دو بار برای اعتراض‌ها و خواسته‌ها به خیابان‌ها نیامده بودند. مردمی که با تمام وجود خود توانستند رژیم شاهنشاهی را به سقوط برسانند، مردمی که دغدغه معیشت دارند و نگران هستند، کلید واقعی همین مردم هستند.» او تأکید کرد: «راه اساسی بازگشت به این اقیانوس است، ما راهی نداریم جز برگشتن به مردم. رسانه ملی امانت مردم در دست ماست، مردمی که اخلاق، دین، ایمان، تاریخ و همه چیز خود را به ما سپرده‌اند. برای قرار گرفتن رسانه ملی در مسیر درست خود، راه اساسی بازگشت به مردم است.» جبلی افزود: من افتخار حضور در اینجا داشتم و به نظرم عمار یکی از راه‌حل‌های دغدغه‌های مردم است. هم مردم به عنوان موضوع، هم به عنوان هدف نهایی و ابزار رفع مشکلات هستند. همان مردمی که انقلاب را به پیروزی رساندند، همان مردمی که در غم حاج قاسم بودند، مهم این است که ما مردم و خودمان را باور کنیم تا زمانی که این ایمان را به مردم نداشته باشیم مشکلی حل نمی‌شود.
هنر و هنرمند به آزادی نیاز دارد
مسعود جعفری ‌جوزانی پس از دریافت جایزه ویژه این بخش از دست مادران خالقی‌پور با بیان‌اینکه دریافت جایزه این بخش افتخار بزرگی است، اظهار داشت: «جایزه جشنواره عمار بهتر از همه‌ جایزه‌های دنیاست.حس حضور در جشنواره عمار مثل چیزی است که اوایل انقلاب آرزو داشتیم. اوایل انقلاب بچه‌ها به‌قدری انرژی داشتند که می‌توانستند قله دماوند را جابه‌جا کنند اما آن بچه‌ها را آرام آرام ناامید کردند و خانه‌نشین شدند.» این فیلمساز تصریح کرد: «امروز خدمت جوانان خلاق و هنرمند کشورم رسیدم تا بگویم من نه خود را هنرمند و نه خود را شایسته پاداش می‌دانم چراکه تردید ندارم هنرمندان بهتر از من بسیار است.» جعفری‌جوزانی خطاب به مدیریت فرهنگی کشور گفت: «می‌خواهم یادآوری کنم که زندگی سخت، شکننده و ناپایدار است. یادآوری کنم که همه ما و حتی شما که قرعه‌ به‌نامتان افتاده و در مسندی قرار گرفته‌ایم زمان برایمان همچون ابرهای بهاری شتابناک در حرکتند و تا چشم بر هم بزنید همه چیز گذشته و تمام شده است.»  او در ادامه افزود: «دلم می‌خواهد یاد کنم از کسانی که سال‌هاست راه تنفس را بر هنرمندان جوان بسته‌اند و بستگان خود و هم‌مسلکان خود را در کار قرار دادند. می‌خواهم از آنها که زانوی مرگبارشان را بر گردن هنرمندان و استعداد خلاق و نیروهای جوان گذاشته‌اند خواهش کنم که زانویشان را از گردن هنرمندان و استعدادهای خلاق کشور بردارند.» این فیلمساز تأکید کرد: «هنر و هنرمند نیاز به آزادی دارد؛ نیاز به تنفس دارد و هوای تازه می‌خواهد. تمنا می‌کنم بدانید که این چند روز گذراست، دست بردارید. اگر می‌خواهید نامی، نه ننگی از شما بماند این چند روز را مغتنم بدانید و به این ملت نجیب و سرافراز اعتماد کنید و اجازه دهید استعدادهای جوانان رشد کند.»
همچنین در بخشی از این مراسم با پخش مستند کوتاهی، از مرحوم علی سلیمانی، بازیگر سینما و تلویزیون که مرداد امسال به دلیل ابتلا به کرونا درگذشت، یاد شد.

برچسب‌ها:

نظر شما