شناسهٔ خبر: 51431028 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

ضریب نفوذ پژوهش در صنعت کشور پایین است

مدیرعامل راه‌آهن با بیان این‌که ضریب نفوذ پژوهش در صنعت پایین است، گفت: وقتی محصول شرکت‌های دانش‌بنیان وارد بازار نشود، آنها نقش اندکی در اقتصاد خواهند داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،  سید میعاد صالحی با بیان "اگر به فرمایشات رهبر معظم انقلاب توجه کنید یکی از کلید واژه‌های اصلی آن توجه به نخبگان، پژوهش و فناوری است"‌ اظهار کرد: ضریب نفوذ پژوهش و فناوری در صنعت پایین است، باید از انجام پژوهش صرفا برای پژوهش عبور کنیم و به سمتی برویم که پژوهش برای رفع مشکلات و رفع نیاز صنایع به کار رود.

وی یادآور شد: بیش از 6000 شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارند اما تا وقتی که محصولات این شرکت‌ها وارد بازار نشود نقش اندکی در اقتصاد خواهند داشت و علیرغم سیاست های ابلاغی برنامه ششم توسعه در حال حاضر نقش بسیار کمی در تولید ناخالص داخلی (GDP) دارند که لازم است ارتقاء یابد.

وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه سهم شرکت‌های دانش بنیان باید از 1.5 درصد به پنج درصد می‌رسید و باید مرکز پایش وجود می‌داشت که براساس شاخص‌ها میزان پیشرفت را کنترل و بر پیشرفت این موضوع نظارت می‌کرد.برای این که بحث تکنولوژی و فناوری را پیش ببریم باید وزارتخانه های زیربنایی از جمله وزارت نفت، راه و شهرسازی، رفاه و صمت ورود پیدا کنند تا پژوهش به سمت کاربردی و نافع شدن پیش برود.

وی گفت: یکی از اولویت‌های مهم ما در راه آهن، نفود فناوری در بخش‌های مختلف صنعت ریلی است که به افزایش سرعت، ایمنی و رفاه در سیر و کاهش هزینه‌ها منجر می‌شود. ما نیازهای پژوهشی و فناورانه خود را اعلام می کنیم و نتایج آن پژوهش‌ها بلافاصله در صنعت ریلی به کار خواهد رفت.

مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: سال‌هاست درباره اهمیت ارتباط صنعت با دانشگاه صحبت می‌شود اما فاصله این دو بخش با یکدیگر زیاد است و باید گام به گام این فاصله را کاهش دهیم و این شعار را محقق کنیم. با توجه به سیاست های جناب آقای مهندس قاسمی وزیر محترم راه و شهرسازی که مرد عمل در این میدان است، آمادگی داریم نفوذ فناوری را در صنعت ریلی افزایش دهیم.

صالحی تاکید کرد: از همینجا اعلام آمادگی می کنیم که راه آهن جمهوری اسلامی به عنوان مسئول صنعت حمل و نقل ریلی کشور و بازوی عملیاتی وزارت راه و شهرسازی حتما از طرح های پژوهشی ناظر به حل مشکلات حمل و نقل ریلی حمایت می‌کند.

وی اضافه کرد: با کمک مراکز علمی و پژوهشی مختلف کشور این هدف را محقق می کنیم؛ قطعا در این فرآیند، مقالات ISI و معتبر جهانی نیز تهیه خواهد شد، جریان نقدینگی به پژوهشگر خواهد رسید، پژوهشگران کار پژوهشی نافع انجام خواهند داد و نهایتاً به نیاز و اولویت بهره‌بردار نیز پاسخ مطلوب و به‌هنگام داده خواهد شد و به حول و قوه الهی، کشور و انقلاب اسلامی به اقتدار اقتصادی و فناوری دست خواهد یافت.

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما