شناسهٔ خبر: 51284712 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

اخبار

اتاق بازرگانی تهران در تازه‌ترین گزارش خود به بررسی ابعاد تجارت جهانی در ۹ ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۱ پرداخته است.

صاحب‌خبر -

کدام کشور، بیشترین صادرات جهان را دارد؟

اتاق بازرگانی تهران در تازه‌ترین گزارش خود به بررسی ابعاد تجارت جهانی در ۹ ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۱ پرداخته است.

به گزارش ایسنا، بر اساس برآوردهای این اتاق، تا پایان ماه نهم میلادی، ارزش کل تجارت جهان به ۲۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار رسیده است. از این عدد ۱۶ هزار میلیارد دلار متعلق به تجارت کالایی و ۴.۵ هزار میلیارد دلار نیز به خدمات اختصاص دارد. در بررسی تجارت جهانی به تفکیک حوزه‌های فعالیت نیز به نظر می‌رسد اکثر بخش‌ها در فصل سوم سال ۲۰۲۱ رشدی قابل توجه را داشته‌اند تا جایی که عملکرد آنها در بعضی بخش‌ها حتی از آمار مدت مشابه سال ۲۰۱۹ و پیش از شیوع کرونا نیز بهتر شده است.

در این مدت ارزش تجارت در محصولات مربوط به حوزه انرژی بیشترین رشد را در قیاس با مدت مشابه سال قبل داشته است که افزایش تقاضا برای مصرف سوخت‌های فسیلی احتمالا اصلی‌ترین علت آن خواهد بود. رشد تجارت همچنین در بسیاری از بخش‌های کالایی مانند مواد معدنی و فلزات بالاتر از حد متوسط بوده است. از سوی دیگر اما تجارت در بخش‌های مربوط به ویروس کرونا و تجهیزات ارتباطی و اداری از میانگین کمتر بوده است. رشد تجارت بخش خودرو نیز در فصل سوم سال ۲۰۲۱ کمتر از میانگین ارزیابی می‌شود. در میان اعضای گروه ۲۰، صادرات کالا در میان این کشورها در فصل سوم سال جاری میلادی به ۴.۲۶ هزار میلیارد دلار رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایشی ۲۳ درصدی را نشان می‌دهد. در حوزه واردات نیز عملکردی مشابه به ثبت رسیده و با رسیدن عدد واردات به ۴.۲۸ هزار میلیارد دلار نسبت به قبل ۲۵ درصد افزایش یافته است. در میان اعضای گروه ۲۰، ارزش صادرات کالایی اتحادیه اروپا با سهم ۳۹ درصدی به عدد ۴.۹ هزار میلیارد دلار رسیده است. پس از این کشورها اما چین به تنهایی ۲۰ درصد از کل صادرات این کشورها را به ارزش ۲.۵ هزار میلیارد دلار به ثبت رسانده است. پس از آن امریکا با ۱.۳ هزار میلیارد دلار در رتبه بعدی قرار دارد. در حوزه واردات نیز اتحادیه اروپا حدودا ۴.۷ هزار میلیارد دلار واردات داشته است. پس از آن امریکا با ۲.۱ و چین با دو هزار میلیارد دلار در رده‌های بعدی قرار دارند. در میان کشورهای عضو گروه ۲۰، پس از چین و امریکا، آلمان با صادرات ۱.۲ هزار میلیارد دلاری در رده بعدی قرار دارد و پس از آن ژاپن، کره جنوبی، ایتالیان، فرانسه، کانادا، مکزیک، روسیه و انگلستان قرار دارند. در میان اصلی‌ترین واردکننده نیز پس از امریکا و چین، آلمان، ژاپن، فرانسه، انگلستان، کره جنوبی، هند، ایتالیا، مکزیک، کانادا و روسیه قرار دارند.

فروش لباس تاناکورا ممنوع!

عضو اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تاکید کرد که فروش پوشاک تاناکورا، به دلیل مسائل بهداشتی و قاچاق بودن این نوع پوشاک، ممنوع است و در صورت برخورد با این نوع فروشگاه‌ها، پلمب می‌شوند. مجید افتخاری در گفت‌وگو با ایسنا، تاکید کرد که فروش پوشاک تاناکورا به‌طور کلی در کشور ممنوع است و اتحادیه در هر نقطه‌ای با این نوع فروشگاه برخورد کند آن را پلمب می‌کند. وی با بیان اینکه شنیده‌ها حاکی از ورود کالای تاناکورا به برخی استان‌ها از جمله سیستان و بلوچستان و سنندج است، تصریح کرد: عموماً از کالاهای تاناکورا استقبال زیادی نمی‌شود. افتخاری در پاسخ به سوالی درباره پوشاک تاناکورای برند خارجی، گفت: این کالاها قطعا قاچاق است و از راه شبکه‌های غیرقانونی زیرزمینی فروخته می‌شود. البته به گفته وی ممکن است که پوشاک خارجی اهدایی از سوی کشورهای دیگر هم باشد. به‌طوری که ممکن است پوشاک به یک کشور ثالث اهدا شده باشد، اما پوشاک برند از آنها جدا و فروخته شود. افتخاری با بیان اینکه تعداد فروشگاه‌های تاناکورای فعال در کشور بسیار کم است، تصریح کرد: با بیشتر این واحدها چندین بار برخورد و پلمب شدند و حتی تعهد دادند، اما دوباره فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. اما همچنان اتحادیه در صورت مشاهده با آنها برخورد می‌کند. به گفته وی علت ممنوعیت فروش پوشاک تاناکورا، مسائل بهداشتی و قاچاق بودن این نوع پوشاک است. چرا که این لباس‌ها استاندارد ندارند، نظارتی بر وضعیت آنها انجام نمی‌شود و حتی ممکن است منجر به آسیب جسمانی شود.

قیمت مصوب مرغ و تخم‌مرغ

به گفته معاون بازرسی و نظارت بر اتاق اصناف ایران قیمت مصوب هر کیلو مرغ گرم ۳۱ هزار تومان، هر کیلو مرغ منجمد ۲۰ هزار تومان و هر شانه (۳۰ تایی) تخم‌مرغ ۴۳ هزار تومان است. بهنام نیک‌منش اظهار کرد: در پی تشکیل ستاد تنظیم بازار محصولات کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی، اتاق اصناف ایران به عنوان عضو اصلی ستاد تنظیم بازار انتخاب شد. قرارگاه امنیت غذایی ذیل این ستاد، هر روز برگزار می‌شود و با پیگیری‌های این قرارگاه شاهد افزایش رعایت قیمت مصوب مرغ و تخم‌مرغ در واحدهای توزیعی هستیم. به گفته معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران قیمت مصوب هر کیلو مرغ گرم ۳۱ هزار تومان است اما هفته گذشته با نرخ ۳۷ هزار تومان هم در بازار عرضه می‌شد که امروز در بخش‌هایی از تهران حتی با نرخ‌های کمتر هم عرضه می‌شود. وی افزود: عرضه مرغ منجمد نیز از سوی شرکت پشتیبانی امور دام افزایش یافته و با نرخ هر کیلو ۲۰ هزار تومان عرضه می‌شود. این افزایش عرضه مرغ منجمد نیز بر حفظ تعادل نرخ مرغ گرم تاثیرگذار بوده است. همچنین نرخ مصوب یک شانه (۳۰ تایی) تخم‌مرغ، ۴۳ هزار تومان است.


 

نظر شما