شناسهٔ خبر: 51177276 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

مهمترین عناوین اقتصادی ۱۳ آذر

لزوم توجه به دیدگاه‌های بخش خصوصی در اصلاح طرح صیانت/۱۵ آذر آخرین مهلت ثبت حقوق کارکنان

هر گرم طلا ۱۸ عیار به یک میلیون و ۲۵۸ هزار تومان رسید، لزوم توجه به دیدگاه‌های بخش خصوصی در اصلاح طرح صیانت، فائو: قیمت جهانی مواد غذایی افزایش یافت، ۱۵ آذر آخرین مهلت ثبت حقوق کارکنان برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان ، مهمترین اخبار اقتصادی امروز شنبه ۱۳ آذر شبستان به شرح زیر است:

هر گرم طلا ۱۸ عیار به یک میلیون و ۲۵۸ هزار تومان رسید

امروز (شنبه ۱۳ آذر) هر گرم طلا ۱۸ عیار با ۰.۲۱ درصد افت به ۱۲,۵۸۹,۰۰۰ ریال، انس جهانی طلا با ۰.۷۸ درصد رشد به ۱,۷۸۲.۷۴ دلار رسید. همچنین قیمت هر عدد سکه امامی با ۰.۰۴ درصد رشد به ۱۲۶,۲۶۰,۰۰۰ ریال،‌ هر عدد سکه بهار آزادی با ۰.۰۱ درصد رشد به قیمت ۱۲۴,۰۳۰,۰۰۰‬ ‬ ریال، هر عدد نیم سکه با ۰.۱۲ درصد افت به قیمت ۶۵,۷۵۰,۰۰۰ ریال، هر عدد ربع سکه با ۰.۳۲ درصد افت به قیمت ۳۸,۰۰۰,۰۰۰ ریال و هر عدد سکه یک گرمی با ۰.۱۳ درصد افت به قیمت ۲۳,۲۰۰,۰۰۰ رسید.

 

بنابراین گزارش، امروز (شنبه ۱۳ آذر) قیمت هر دلار آمریکا با ۲‌.۶۶ درصد رشد به ۲۷۳,۲۴۰ ریال رسید؛ همچنین قیمت هر یورو با ۲.۷۴ درصد رشد به ۳۰۹,۸۳۰ ریال و قیمت هر پوند با ۰.۵۱ درصد رشد به ۳۹۲,۱۵۰ ریال رسید.

 

بانک مرکزی امروز (شنبه، ۱۳ آذرماه) نرخ رسمی ۴۶ ارز را اعلام کرد که بر اساس آن بهای ۳۳ واحد پولی کاهش و قیمت پنج ارز افزایش یافت. همچنین نرخ هشت واحد پولی دیگر ثابت ماند. امروز هر دلار آمریکا ۴۲ هزار ریال، پوند انگلیس ۵۵ هزار و ۵۷۱ ریال و یورو ۴۷ هزار و ۴۸۸ ریال ارزش‌گذاری شد. 

 

برپایه این گزارش، امروز هر فرانک سوییس ۴۵ هزار و ۷۲۵ ریال، کرون سوئد چهار هزار و ۵۹۵ ریال، کرون نروژ چهار هزار و ۵۷۱ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۳۸۷ ریال، روپیه هند ۵۵۹ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۸ هزار و ۷۰۸ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۳ هزار و ۷۷۲ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۷ هزار و ۲۰۲ ریال، دلار هنگ‌کنگ پنج‌هزار و ۳۸۹ ریال و ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۱ ریال ارزش‌گذاری شد.

 

همچنین هر دلار کانادا ۳۲ هزار و ۷۲۷ ریال، دلار نیوزیلند ۲۸ هزار و ۳۵۸ ریال، راند آفریقای‌جنوبی ۲ هزار و ۶۰۳ ریال، لیر ترکیه سه‌هزار و ۵۹ ریال، روبل روسیه ۵۶۹ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۲‌ هزار و ۸۷۸ریال، لیر سوریه ۱۷ ریال، دلار استرالیا ۲۹ هزار و ۴۴۸ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۰ ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۶۰۲ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۵۰ ریال، ۱۰ روپیه سریلانکا ۲‌ هزار و ۸۰ ریال، کیات میانمار ۲۴ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۴ هزار و ۷۲۳ ریال، یکصد درام ارمنستان هشت‌هزار و ۵۹۶ ریال و دینار لیبی ۹ هزار و ۱۳۶ ریال تعیین قیمت شد.

 

امروز در تابلوی بانک مرکزی هر یوان چین ۶ هزار و ۵۸۸ ریال، یکصد بات تایلند ۱۲۳ هزار و ۹۷۴ ریال، رینگیت مالزی ۹ هزار و ۹۲۸ ریال، یک‌هزار وون کره‌جنوبی ۳۵ هزار و ۴۹۰ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۸ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۵۷۸ ریال، هر لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۵۰۳ ریال، یک‌هزار روپیه اندونزی ۲‌هزار و ۹۱۱ ریال، افغانی افغانستان ۴۳۷ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار و ۵۴۲ ریال، منات جمهوری آذربایجان ۲۴ هزار ۷۲۰ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۳ هزار و ۱۹۲ ریال، سامانی تاجیکستان سه‌هزار و ۷۲۰ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار و ۲۲ ریال قیمت خورد.

 

لزوم توجه به دیدگاه‌های بخش خصوصی در اصلاح طرح صیانت

«افشین کلاهی» که به عنوان نماینده اتاق ایران در جلسات بررسی این طرح در مجلس شرکت کرده است، افزود: نگاه خوشبینانه این است که بازگشت طرح معروف به صیانت به مرکز پژوهش‌های مجلس، فرصتی برای بررسی بیشتر طرح فراهم کرده و آن را به طرح مناسبت تری تبدیل کند.

 

وی یادآور شد: برخی نمایندگان مجلس، براین باورند که طرح باید ذیل ماده ۱۴۲ آیین نامه داخلی مجلس به مرکز پژوهش‌ها بازگردد. این آیین نامه حکم قانون را دارد و در آن، برای بررسی طرح‌هایی که از کمیسیون‌ها به مرکز پژوهش‌ها ارجاع می‌شود، یک ماه و نیم زمان درنظر گرفته شده است.

 

کلاهی ادامه داد:‌ در این آیین نامه، تکلیف شده که علاوه بر کارشناسان آن مرکز، اشخاص حقیقی و حقوقی صاحب‌نظر اعم از نمایندگان فعلی و ادوار مجلس، کارشناس معاونت قوانین مجلس، دیوان محاسبات، مراکز علمی و پژوهشی حوزه و دانشگاه، دستگاه‌های اجرائی، بخش خصوصی و دستگاه‌های مرتبط با طرح یا لایحه نیز باید به جلسات دعوت شوند و با اسناد بالادستی و قوانین دیگر نیز تطبیق داده شود.

 

وی با بیان اینکه برای بررسی این طرح در بازوی پژوهشی مجلس، ۱۰ روز زمان درنظر گرفته شده است، گفت: این نگرانی وجود دارد که نمایندگان بخش خصوصی به شکل گزینشی به جلسات دعوت شوند و در یک فضای محدود در مورد این طرح تصمیم‌گیری شود.

 

نایب رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال افزود: مساله‌ای که این نگرانی را تشدید می‌کند، این است که محتوای پیشنهاد وزارت ارتباطات برای اصلاح این طرح نیز مشخص نیست. وزارت ارتباطات پیشنهاد خود را در نامه‌ای به مجلس ارائه کرده و مجلس می‌گوید که نامه را با مهر محرمانه دریافت کرده اما پیوستی همراه آن نبوده است.

 

وزارت ارتباطات نیز در پاسخ به درخواست بخش خصوصی برای انتشار آن، می‌گوید؛ روی نامه مهر محرمانه درج شده و قابل انتشار نیست.

 

به گفته کلاهی، برگشت طرح صیانت از مجلس به مرکز پژوهش ها، در ظاهر چنین القا می‌کند که این طرح برای بررسی‌های بیشتر به مرکز پژوهش‌های مجلس رفته و قرار است با مشارکت مردم، بخش خصوصی و کاربران به طرح بهتری تبدیل شود.

 

فائو: قیمت جهانی مواد غذایی افزایش یافت

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در گزارشی اعلام کرد: شاخص قیمت غذای فائو که تغییرات ماهانه سبدی از غلات، دانه‌های روغنی، محصولات لبنی، گوشت و شکر را بررسی می‌کند، در نوامبر به ۱۳۴.۴ واحد در مقایسه با ۱۳۲.۸ واحد رشد کرد. شاخص اکتبر پیش تر ۱۳۳.۲ واحد اعلام شده بود که به ۱۳۲.۸ واحد بازبینی شد؛ این شاخص در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۷.۳ درصد رشد یافت و اکنون در بالاترین رکورد خود از ژوئن سال ۲۰۱۱ قرار دارد.

قیمت کالاهای کشاورزی در سال گذشته تحت تاثیر مشکلات برداشت و تقاضای قوی، رشد چشمگیری پیدا کرده است.

شاخص قیمت غلات فائو در نوامبر نسبت به ماه پیش از آن ۳.۱ درصد رشد کرد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۳.۲ درصد رشد نشان داد و براساس اعلام فائو، قیمت گندم به دلیل نگرانی‌ها نسبت به باران غیرفصلی در استرالیا و ابهامات درباره تغییرات احتمالی در تدابیر صادرات روسیه، پشتیبانی شد.

شاخص قیمت لبنیات ماه گذشته بزرگترین رشد ماهانه را داشت و در نوامبر ۳.۴ درصد در مقایسه با اکتبر افزایش پیدا کرد و طبق گزارش فائو، تقاضای جهانی برای واردات کره و پودر شیر با تلاش خریداران برای تامین مایحتاج پیش از کمبود عرضه در بازارها، قوی ماند.

قیمت‌های جهانی شکر در نوامبر ۱.۴ درصد نسبت به اکتبر افزایش پیدا کرد و بر مبنای سالانه ۴۰ درصد رشد داشت. فائو این افزایش را به قیمت‌های بالاتر اتانول نسبت داد.

شاخص قیمت گوشت فائو در نوامبر ۰.۹ درصد کاهش داشت که چهارمین کاهش ماهانه متوالی بود در حالی که قیمت روغن‌های گیاهی نسبت به سطح اکتبر ۰.۳ درصد کاهش یافت، اما قیمت روغن پالم در بازار جهانی قوی ماند.

 

۱۵ آذر آخرین مهلت ثبت حقوق کارکنان

عد از مشروط شدن پرداخت حقوق کارکنان به ورود اطلاعات در سامانه حقوق و مزایا، سازمان اداری و استخدامی، بر پایان مهلت ورود اطلاعات حداکثر تا ۱۵ آذرماه تاکید و اعلام کرد که هیچگونه پرداخت حقوقی در پایان این ماه بدون اطلاعات سامانه انجام نمی‌شود و مسوولیت آن با خود دستگاه است.

 

این سازمان در تازه‌ترین بخشنامه‌ خود به دستگاه‌های اجرایی در خصوص اعلام اطلاعات کارکنان در سامانه یکپارچه نظام اداری (کارمند ایران) یادآور شده است که از آذرماه جاری تخصیص و پرداخت حقوق و مزایا صرفا براساس اطلاعات ثبت شده در این سامانه و به ذینفع نهایی انجام می‌شود.

 

براساس اعلام این سازمان،‌ همه دستگاه‌های اجرایی باید نسبت به ثبت،‌ تکمیل و به روزرسانی اطلاعات کارکنان و ثبت حقوق و مزایای مستمر و غیرمستمر و سایر پرداختی‌ها که تحت هر عنوانی در آذرماه قصد پرداخت آن را دارند، تا ۱۵ آذر در سامانه کارمند ایران اقدام کنند و تاکید شده است که هرگونه پرداخت مازاد بر ارقام ثبت شده در سامانه غیرمجاز خواهد بود.

 

همچنین سازمان اداری و استخدامی به مقامهای مسوول دستگاه‌های اجرایی یادآور شده است که مسوولیت عدم پرداخت حقوق و مزایا ناشی از عدم ثبت اطلاعات، بر عهده بالاترین مقام دستگاه اجرایی و ذیحساب یا مدیر امور مالی دستگاه خواهد بود.

 

در آستانه پرداخت حقوق آبان‌ماه، سازمان اداری و استخدامی اعلام کرد که هرگونه پرداخت مشروط به اطلاعات ثبت شده در سامانه حقوق و مزایاست اما با توجه به اینکه تعداد قابل توجهی از دستگاه‌ها اطلاعات تکمیل نشده داشتند یا اصلا ورود نکرده بودند، مقرر شد با ارائه تعهد کتبی، طی دو هفته نسبت به اعلام اطلاعات اقدام کنند.

 

این بخشنامه با اشاره به بند (الف) تبصره (۲۰) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور و پیرو بخشنامه ۳۰ مهر معاون اول رئیس جمهور و نامه دبیر هیات دولت در خصوص تصمیمات متخذه در جلسه هیات وزیران و به منظور ساماندهی و ایجاد انضباط مالی در پرداخت به موقع حقوق و مزایای کارکنان است و در آن تاکید شده  که از آذرماه جاری، تخصیص و پرداخت حقوق و مزایا، صرفاً بر اساس اطلاعات ثبت‌شده در سامانه یکپارچه نظام اداری (کارمند ایران) صورت می‌گیرد و همه دستگاه‌های اجرایی باید نسبت به ثبت، تکمیل و به روز رسانی کارکنان و ثبت حقوق و مزایای مستمر و غیرمستمر و سایر پرداختی‌ها که تحت هر عنوانی در آذرماه قصد پرداخت آن را دارند، حداکثر تا ۱۵ آذرماه در سامانه یکپارچه نظام اداری (کارمند ایران) اقدام کنند.

 

دیگر از لایحه قطور بودجه خبری نخواهد بود

سید مسعود میرکاظمی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «۹ هزار ردیف تو در توی بودجه، کار نظارت را حتی برای نمایندگان دشوار کرده؛ دیگر از لایحه قطور بودجه خبری نخواهد بود؛ بودجه ۱۴۰۱ با حداقل ردیف به مجلس خواهد رفت».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پایان پیام/50

نظر شما