شناسهٔ خبر: 51070308 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: آناج | لینک خبر

معلولیت بیش از 79 هزار نفر در آذربایجان شرقی

به گزارش آناج، فرگل صحاف، مدیرکل بهزیستی استان، امروز در نشست خبری به مناسبت هفته معلولین اظهار داشت: شعار گرامیداشت هفته معلول پیش به سوی دنیای فراگیر و دسترس پذیر و پایدار بعد از بیماری کرونا با رهبری و مشارکت افراد دارای معلولیت نامگذاری شده است. وی با بیان اینکه هر روز این هفته مختص […]

صاحب‌خبر -

به گزارش آناج، فرگل صحاف، مدیرکل بهزیستی استان، امروز در نشست خبری به مناسبت هفته معلولین اظهار داشت: شعار گرامیداشت هفته معلول پیش به سوی دنیای فراگیر و دسترس پذیر و پایدار بعد از بیماری کرونا با رهبری و مشارکت افراد دارای معلولیت نامگذاری شده است.

وی با بیان اینکه هر روز این هفته مختص به یک موضوع در مورد معلولیت است، گفت: این عناوین به صورت دوشنبه 8 آذر ماه افراد دارای معلولیت، رفع موانع و دسترس پذیری،سه شنبه 9 آذر ماه تکریم افراد دارای معلولیت در جامعه اخلاق مدار، چهارشنبه 10 آذر ماه افراد دارای معلولیت، مشارکت فراگیر و پایدار،پنجشنبه 11 آذر ماه افراد دارای معلولیت، خانواده و جامعه،جمعه 12 آذر ماه افراد دارای معلولیت، مطالبه گری و اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان،شنبه 13 آذر ماه افراد دارای معلولیت، خود شکوفایی، سازمان‌‌‌های مردم نهاد، یکشنبه 14 آذر ماه افراد دارای معلولیت، بیمه و سلامت فراگیر است.

مدیرکل بهزیستی استان با اشاره بر اینکه تعداد افراد معلول تحت پوشش استان ۷۹ هزار و ۶۶۰ نفر است، گفت: اگر از لحاظ معلولیت طبقه بندی کنیم، میزان معلولیت جسمی‌حرکتی در کل کشور ۴۰.۱ درصد است که این میزان در استان ۳۷.۹۴ است.

وی ادامه داد: معلولیت بینایی در کل کشور ۱۲ درصد است که این میزان در استان ۱۱.۸۲ درصد می‌باشد، و همچنین معلولیت صوت و گفتار در کل کشور ۵.۹ درصد است که آمار استانی برای این معلولیت ۶.۳۱ درصد است.

وضعیت بیماران روانی مزمن بالاتر از کشوری

صحاف افزود: معلولین شنوایی در سطح کشور ۱۴.۶ درصد است که در استان ۱۲.۶۷ درصد است و همچنین میزان بیماران روانی مزمن با معلولیت ۵.۷ درصد در کل کشور است که این آمار در آذربایجان شرقی ۸.۵ درصد است.

وی در خصوص قیاس آمار معلولیت ذهنی در کل کشور با استان گفت: میزان معلولیت کل کشور ۲۱.۷ درصد است و در استان  ۲۲.۳۷ درصد است.

مدیرکل بهزیستی استان با بیان اینکه معلولیت‌ها به صورت معلولیت خیلی شدید، متوسط و خفیف و نامشخص طبقه بندی شده است، توضیح داد: در معلولیت خیلی شدید آمار کشوری ۱۴.۲درصد است که این میزان در استان ۱۱.۸۵ می‌باشد.

وی ادامه داد: میزان معلولیت شدید در کشور ۳۳.۲ درصد است که این  در استان ۳۶.۴۳ درصد است و همچنین میانگین کشوری کل کشور در معلولیت متوسط ۳۱ درصد و در استان ۲۹ درصد است.

صحاف میزان معلولیت خفیف در کل کشور را ۱۹.۸ و در استان را ۱۹.۱۱ اعلام کرد و گفت: ۲.۷ درصد نیز معلولیت افرادی است که نامشخص است.

وی در ادامه به طبقه بندی دفاتر جهت ارائه خدمات اشاره کرد و گفت: دفاتر روزانه، دفاتر شبانه و توانمندسازی معلولین است که با هدف برگزاری حقوق و فرصتهای برابر برای افراد دارای معلولیت، استفاده از ظرفیت جامعه و حق جامعیت و رهبری برنامه‌‌‌های افراد معلول با حضور خود آنها، توجه به فقر و ‌پاسخگویی به نیازهای اساسی و ارتقای کیفیت، دسترسی و ‌کیفیت مناسب از برخورداری خدمات، یکپارچه سازی و الحاق موضوع معلولیت، فراگیرسازی و مشارکت موثر و کاملا توانمندانه برای افراد دارای معلولیت  انجام میگیرد.

مدیرکل بهزیستی استان با تاکید بر برنامه هایی جهت درگیر شدن افراد معلولیت و تشکل‌های آنها در برنامه‌‌‌های توانمندسازی و پایداری و استقلال برنامه ها، گفت: پیامد این کارها منجر میشود تا تمامی‌برنامه‌‌‌های حوزه معلولین، دیده شود به طوریکه افراد دارای معلولیت میتوانند فعالیت‌‌‌های خانوادگی داشته باشند و همچنین محیط فیزیکی برای آنها قابل دسترس باشد.

وی ادامه داد: پذیرش افراد دارای معلولیت به عنوان فرد توانمند و دارای استعداد و ارتقای سطح سلامت جزو برنامه‌ها است و بالا بردن میزان اثر بخشی جرو برنامه‌‌‌های بهزیستی است.

من صحاف به خدمات دفتر امور توانمندسازی معلولین اشاره کرد و گفت:برنامه‌‌‌های متنوع زیادی برای توانمندسازی افراد دارای معلولیت ارائه شده استکه برای این توانمندسازی چندین دیدگاه وجود دارد.

وی با بیان اینکه کمیسیون‌‌‌های توانبخشی وجود دارد، گفت: این کمیسیون‌ها به صورت هر روزه در حال بررسی هستند و افراد تحت پوشش را به نسبت معلولیت ساماندهی میکنند چراکه برخی خدمات به میزان شدت معلولیت ارائه میشود.

مدیرکل بهزیستی استان خاطرنشان کرد: در یکسال گذشته تعداد ۷۳۵ نفر در کمیسیون‌‌‌های پزشکی بررسی شده است که این میزان در کل کشور حدودا یک میلیون و ۶۰۰ نفر بوده است.

وی به هدف دوم و مهم بهزیستی مبتنی بر جامعه روستایی اشاره کرد و گفت:  ارتقای فعالیت‌‌‌های توانبخشی در راستای برابر سازی فرصت‌ها در روستاها تنظیم شده است که در طول یکسال گذشته ۲۰ هزار نفر دارای معلولیت در روستا تحت پوشش توانمندی سازی مبتنی بر جامعه روستاها قرار گرفته است.

صحاف موضوع توانبخشی مبتنی بر جامعه شهری را مورد اشاره قرار داد و گفت: این برنامه از سال ۹۷ شروع شده و برنامه جدید دیگری است که برای شناسایی افراد معلول در مناطق محروم و حاشیه شهر اجرا میشود که تاکنون یک هزار و پانصد نفر فرد دارای معلولیت از این طریق شناسایی شده است.

وی چهارمین خدمت بهزیستی را خدمات مالی خرد، برشمرد و گفت: یکی دیگر از طرح‌های موفق برای افراد معلول کم درآمد است تا با دسترسی به این منبع مالی لازم، میزان معیشت خود را بالا ببرند به طوریکه ۱۷ صندوق مالی خرد در استان با عضویت ۱۴۳ نفر وجود دارد.

مدیرکل بهزیستی استان یکی دیگر از روش‌‌‌های توانمندسازی را ورزش و بازی‌‌‌های بومی‌محلی دانست و در این خصوص گفت: این روش از سال ۹۸ در سه استان که آذربایجان شرقی نیز جزو آن سه استان بود، برگزار شد و تاکنون  ۴۰۰ نفر از افراد دارای معلولیت در برنامه‌‌‌های ورزش و بازی‌های بومی‌محل حضور دارند.

وی در ادامه به موضوع مناسب سازی منزل و‌ خودروی افراد دارای معلولیت  تاکید کرد و گفت: افراد دارای معلولیت یک سری شرایط باید در محل زندگی و خودرو باید داشته باشند تا بهتر زندگی کنند؛ بهزیستی در این خصوص بودجه دارد و با بررسی مددکاران و اولویت بندی این خدمات ارائه می‌شود.

صحاف گفت: در ۹ ماه سال جاری، ۵۰ نفر از این خدمات مناسب سازی منزل و خودرو بهره مند شده اند.

وی یادآور شد: استفاده از آیتم بازنشستگی پیش از موعود افراد دارای معلولیت است که تاکنون ۷ نفر از این خدمت استفاده کرده‌اند.

مدیرکل بهزیستی استان به خدمات کمک هزینه تحصیلی برای دانش‌آموزان و دانشجویان دارای معلولین اشاره کرد و گفت:کمک هزینه تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان دانشگاه‌‌‌های دولتی در  یک سال اخیر برای سه هزار و ۹۵۱ نفر بود که پرداخت شده است و همچنین برای ۶۴۰ نفر از دانشجویان معلول در دانشگاه‌‌‌های غیردولتی شهریه پرداخت شده است.

وی گفت: خدماتی از قبیل کمک هزینه ایاب و ذهاب افراد دارای معلولیت را نیز داریم به طوریکه این ایاب و ذهاب می‌تواند در زمینه تردد در مسیر کار، درمانی، دریافت خدمات توانبخشی و غیره است که بهزیستی مقداری از این هزینه‌ها را به صورت محدود پرداخت کند که در سال ۹۹ برای دو هزار و ۹۵ نفر ایاب و ذهاب پرداخت شود.

 صحاف به ارائه خدمت برای دریافت پلاک مخصوص معلولان نیز اشاره کرد و گفت: در سال ۹۹، در حدود ۹۶ نفر پلاک ویژه خودرو دریافت کردند.

وی با بیان اینکه یک نوع دیگر از بیماری‌‌‌های سختی که زیر نظر بهزیستی است، بیماری فنیل کتونوری است، تصریح کرد: برای افراد مبتلا به این بیماری هزینه غذایی برای آنها پرداخت ۱۳۹ نفر کودک حمایت شده است و در سال جاری نیز ۱۴۵ نفر تحت خدمت قرار گرفته است.

مدیرکل بهزیستی استان بیان داشت: معافیت از خدمت وظیفه عمومی‌از سال ۹۲ تا ۹۹ در حدود دو هزار و ۵۷۸ نفر از این این خدمت بهره‌مند شده است.

وی مهم‌ترین اقدامات بهزیستی در سال‌‌‌های اخیر را پرداخت کامل شهریه دانشجویان دارای معلولیت و فراهم آوردن ماده ۶ با موضوع بیمه   عنوان کرد و گفت: گفتاردرمانی، فیزیوتراپی، شنوایی سنجی و کاردرمانی تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.

صحاف به ارائه خدمات برای مراکز توانبخشی اشاره کرد و گفت: مراکز توانبخشی و مراقبتی اعم از سالمندی، معلولان جسمی‌و حرکتی، ذهنی، بیماران روانی مزمن، اختلال و خدمات توانبخشی در منزل وجود دارد.

وی اذعان داشت: در مرکز نگهداری فقط برنامه نگهداری نداریم چراکه با انواع برنامه‌ها تلاش بر این است تا این افراد رسوب نکنند و بلکه میزان توانمندی آنها افزایش یابد.

مدیرکل بهزیستی استان خاطرنشان کرد: برای مثال در مرکز نگهداری بیماران مزمن شدید با برنامه و اقدامات آنها را به مزمن متوسط تبدیل میکنیم چراکه هدف ارتقای توانمندی آنهاست و بعد از این ارتقا

به خانه‌‌‌های کوچک با ظرفیت حداکثر 10 نفر منتقل می‌شوند.

وی اضافه کرد: 9 خانه کوچک حمایتی وجود دارد تا از خانه‌‌‌های بزرگ به این خانه‌ها منتقل شوند.

صحاف با بیان اینکه ۱۸۰ میلیون‌ تومان هزینه برای برای ۷۵ ناشنوا جهت خدمات کاشت حلزون پرداخت شده است، گفت: پرداخت متمرکز کلیه مراکز به صورت الکترونیکی است و‌ تحقق سیاست کوچک سازی مراکز جزو اهداف اصلی است.

وی ادامه داد: ۷۵ نفر در ۸ ماه گذشته کاشت حلزون شده است

مدیرکل بهزیستی استان ابراز کرد: هدف اصلی توانمندسازی معلولین است چراکه تا مادامی‌که اشتغال پایدار نداشته باشند نمی‌توان کاری ۲۲۳۵ نفر پرداخت هزینه حق بیمه و‌کار و جبران عدم‌کارآیی حمایت شده است.

وی در پایان گفت: ۳۷ واحد مسکن برای خانواده‌‌‌های دارای فرد معلول به مناسبت این هفته اعطا خواهد شد که ۹ واحد از آن برای خانواده‌های دو  معلول است که در طول یکسال اخیر ۴۳۴ واحد اعطا شده است.

نظر شما