شناسهٔ خبر: 50440593 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

بهترین ترفند شناسایی تشخیص کهنگی و فساد تخم مرغ

امروزه تخم مرغ به صورت شانه ای، بسته‌ای و فله‌ای عرضه می‌شود که اولویت انتخاب با انواعی است که به صورت بهداشتی بسته‌بندی شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تخم مرغ یکی از مواد غذایی مفیدی است که فواید بسیاری برای بدن دارد. تشخیص دادن تخم مرغ فاسد شاید کار سختی باشد، ولی با این نشانه‌ها متوجه فساد تخم مرغ می‌شوید.

لازم است بدانید، تخم مرغ‌های فله‌ای و انواعی که پوسته قهوه‌ای دارند و با عنوان تخم مرغ محلی عرضه می‌شوند، تاریخ مصرف مشخصی ندارند.

وقتی سفیده تخم‌مرغ، صورتی یا رنگین کمان شود و بوی تعفن بدهد، نشانه فساد ناشی از باکتری‌هاست. اغلب تخم مرغ‌های فاسد، پوست کدر و بدرنگی دارند و مخلوط شدن سفیده و زرده تخم مرغ و رقیق و شفاف شدن سفیده آن، از علائم کهنگی و فسادپذیری آن است.

بزرگ شدن اتاقک هوایی تخم‌مرغ که در سر آن قرار دارد، علامت از دست دادن رطوبت داخلی و نگهداری طولانی مدت تخم مرغ است.

برای تشخیص تخم‌مرغ کهنه می‌توان آن را در آب غوطه‌ور کرد. اگر در آب شناور بماند، به مفهوم بزرگ شدن اتاقک هوایی آن و کهنگی‌اش است.

پوسته تخم مرغ تازه آب پز هنگام پوست کندن از سفیده بسختی جدا می‌شود، در صورتی که پوسته تخم مرغ کهنه به سهولت کنده می‌شود.

تخم مرغی که دارای اتاقک هوایی کوچک و سفیده آن نسبتا غلیظ و دارای ظاهری ابری و غیرشفاف و قابل تفکیک از زرده باشد و زرده‌اش کاملا گرد، کروی و در مرکز تخم مرغ قرار گیرد، تخم مرغ سالم و تازه خواهد بود.

تغییر رنگ زرده، ملاک درستی برای تشخیص فساد تخم‌مرغ نیست. رنگ زرده به نوع تغذیه مرغ بستگی دارد. معمولا تخم مرغ‌های رسمی زرده شان پررنگ‌تر است.

تخم مرغ‌های محلی یا رسمی به دلیل این که با فضولات مرغ تماس پیدا می‌کنند بدون شک باعث آلوده شدن یخچال و انتقال احتمالی میکروب‌های بیماری زا می‌شوند، اما تخم‌مرغ‌های صنعتی بلافاصله پس از تخم گذاشتن مرغ، داخل مسیری قرار می‌گیرند که امکان آلوده شدن مجدد آن با مدفوع مرغ وجود ندارد. بعضی عرضه کنندگان برای محلی نشان دادن تخم مرغ آن را به فضولات آغشته می‌کنند که این کار غیر بهداشتی و دور از انسانیت است.

اگر در بسته بندی تخم‌مرغ‌های بهداشتی با تخم مرغ شکسته مواجه شدید آن را نشویید، بلکه بلافاصله پس از رسیدن به منزل، محتویات آن را داخل ظرفی بریزید و حداکثر ظرف مدت دو روز مصرف کنید.

اگر آلودگی‌ای بر سطح تخم مرغ دیدید، آن را به وسیله یک دستمال نسبتا زبر پاک کنید.

از خرید تخم مرغ‌های فله‌ای در شانه‌های مقوایی رنگی ـ که اغلب از مواد بازیافتی زباله‌های غیربهداشتی تهیه و رنگ شده اند ـ جدا اجتناب کنید.

منبع:منیبان

انتهای پیام/

نظر شما