شناسهٔ خبر: 50425179 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

سرپرست دانشگاه در گفتگو با مهر:

حرکت دانشگاه علم و صنعت به سمت جامعه محوری و کارآفرینی

مهتاب چابوک

سرپرست دانشگاه علم و صنعت گفت: باید تحقیقات غیرکاربردی و انتزاعی را کنار بگذاریم و با تمرکز بر حل نیازهای جامعه، مساعی خود را مصروف پاسخ به نیازهای پژوهشی و تحقیقاتی کنیم.

صاحب‌خبر -

منصور انبیا در گفتگو با خبرنگار مهر، توسعه فناوری و تعاملات صنعتی با رویه جهادی را شعار و جزو مهمترین برنامه های خود عنوان کرد و گفت: این شعار را از این جهت انتخاب کردم که به باور من دانشگاه های ما باید جامعه محور و کارآفرین باشند و نسبت به حل مشکلات جامعه، اقدام کنند. عمده دانشگاه های ما کارآفرین و نسل سه و چهار نیستند و باید به سمتی پیش برویم که دانشگاه های ما برای صنایع نسخه بنویسند.

وی افزود: این رویه که یک استاد دانشگاه به سراغ صنعت برود و گردن کج کند تا صنعت او را بپذیرد، اصلا صحیح نیست. در همین رابطه در وزارت علوم قرار است رابطه بین دانشگاه و صنعت برعکس شود و صنعت برای حل مشکلات خود به سراغ دانشگاه ها برود.

سرپرست دانشگاه علم و صنعت افزود: در حال حاضر آموزش در دانشگاه ها معطوف به این شده است که صرفا مقاله ای خوب نوشته و در مجلات نمایه شود؛ دانشگاه های ما در سال های اخیر در این حد قد برافراشته اند و البته افتخار هم آفریدند اما این همه مسولیت ما نیست.

وی در ادامه تاکید کرد: باید بتوانیم تا جای ممکن، تحقیقات غیرکاربردی و انتزاعی را کنار بگذاریم و با تمرکز بر حل نیازهای جامعه، مساعی خود را مصروف پاسخ به نیازهای پژوهشی و تحقیقاتی به کار بندیم.

انبیا در ادامه به مشکلات تامین وسایل و تجهیزات پژوهشی و همچنین وجود نواقصی در بستر فعالیت در عرصه توسعه فناوری در دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: دانشگاه نیازمند توسعه‌ای متوازن در همه ابعاد هستند تا شاخص‌های اصلی دانشگاه به حد مطلوب برسد.

وی اظهار کرد: کشورمان با اقدامات خوب اساتید و دانشمندان، دانش پایه شد اما دانشگاه های ما همچنان جامعه محور نشده است؛ بنابراین قبل از فکر کردن به مشکلات زیرساختی، باید رویکردمان را اصلاح کنیم و از تحقیقات غیرکاربردی فاصله بگیریم و به سوی تحقیقات واقعی گام برداریم و نسخه برای مشکلات صنعت بنویسیم. دانشگاه علم و صنعت نیز در دوره جدید در همین راستا گام های مهمی بردارد.

سرپرست دانشگاه علم و صنعت با اشاره به اینکه در چنین شرایطی به تعبیر من دانش پایه گی با جامعه محوری در هم آمیخته می شود، گفت: نتیجه این کار این است که مسئولیت شناسی دانشگاه در قبال جامعه بیشتر شود و دانشگاه ها اراده این را پیدا کنند که معضلات کشور را حل کنند؛ اگر این اتفاق بیفتد مشکلات جامعه در کشور حل و فصل می شود و هم به توقع افراد جامعه پاسخ مثبتی خواهیم داد.

نظر شما