شناسهٔ خبر: 50252288 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه هفت‌صبح | لینک خبر

جزئیاتی درباره رشته تحصیلی «امر به معروف و نهی از منکر»

صاحب‌خبر -

ایلنا نوشت: سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر درخصوص رشته تحصیلی امر به معروف و نهی از منکر توضیحاتی را ارائه کرد.

حجت الاسلام «سید علی خان‌محمدی» سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر درباره رشته تحصیلی امر به معروف و نهی از منکر در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس در دانشگاه آزاد گفت: این موضوع در تفاهم‌نامه سه جانبه بین دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک ظرفیت علمی و دانشگاهی در کشور، ستاد امر به معروف و موسسه بینش مطهر منعقد شده است. بر اساس این تفاهم نامه قرار است همکاری هم در حوزه ساماندهی اساتید هیئت علمی دانشگاه‌ها صورت بگیرد. در حال حاضر حدود ۳۶ هزار هیئت علمی داریم و می‌توانیم از حضور این اساتید در حوزه تشکل‌های مردمی امر به معروف استفاده کرده و اعضای هیئت علمی به تشکل‌ها ورود پیدا کنند.

سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر تصریح کرد: همچنین در راستای این تفاهم‌نامه تلاش می‌کنیم، آموزش‌های امر به معروف را به صورت آکادمیک و رشته‌های تخصصی پیش ببریم. محتوایی که قرار است برای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه بروز پیدا کند باید آموزش داده شود و حتی می‌توان در این خصوص در رشته‌های مختلف تخصصی نیز ورود کرد. بنابراین مقرر شد در رشته کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته امر به معروف داشته باشیم تا به صورت تخصصی افراد در این زمینه تحصیل کنند. این رشته نیز شامل یک بخش عمومی است که شامل مبانی امر به معروف در قرآن و روایات، احادیث، مباحث عقلی و نظرات علما در حوزه فقهی در خصوص امر معروف و نهی از منکر است.

حجت الاسلام خان محمدی تصریح کرد: به دنبال این هستیم که آموزش در حوزه امر به معروف را به صورت جدی ادامه داده و افراد در این زمینه تحصیل کرده و با هماهنگی‌هایی که در حال انجام است، افراد مدرک تحصیلی دریافت کنند. در همین راستا تفاهمنامه‌ای با حوزه علمیه نیز در حال انعقاد است و پیش‌نویس این تفاهم نامه نیز آماده شده است همچنین در خصوص استفاده از ظرفیت‌های دانشگاهی با دانشگاه آزاد در این زمینه تفاهمنامه‌ای منعقد شده است و این قرارگاه در دانشگاه آزاد شکل گرفته است و امیدواریم بتوانیم در این زمینه پیش برویم.

سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در پاسخ به این سوال که آیا این رشته تحصیلی به صورت پایلوت در دانشگاه خاصی اجرا خواهد شد، گفت: دوره عمومی آن که شامل آموزش ملی امر به معروف است در سراسر کشور در حال برگزاری است و تا به امروز ۱۰ هزار نفر در سراسر کشور در این دوره‌های عمومی شرکت کرده‌اند ما تلاش داریم این آموزش‌ها را به صورت آکادمیک در دانشگاه‌ها نیز ارائه دهیم، حال اینکه در چه واحدهای دانشگاهی این رشته تدریس می‌شود نیاز به زمان دارد و هماهنگی‌هایی که در حال انجام است.

حجت‌الاسلام خان محمدی تصریح کرد: حدود سه هزار و ۸۰۰ نفر از افرادی که در دوره‌های عمومی آموزش‌های امر به معروف و نهی از منکر شرکت کرده‌اند در مقاطع تحصیلات تکمیلی مانند دکتری و ارشد در حال تحصیل هستند و حضور افراد تحصیل کرده در این سطح نیز قابل توجه است. ما تلاشمان این است که در تحصیلات تکمیلی امر به معروف و نهی از منکر صرفا رشته‌های معارفی حضور نداشته باشد و از همه رشته‌های تحصیلی در این رشته حضور داشته باشند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا افرادی که در این زمینه تحصیل می‌کنند صرفا آمران به معروف و نهی از منکر هستند، گفت: طبق اصل هشتم قانون اساسی امر به معروف و نهی از منکر وظیفه همه آحاد جامعه است و نمی‌توانیم آن را به گروه یا عده خاصی محول کنیم و همه مردم می‌تواند امر به معروف و نهی از منکر داشته باشند و با شرایطی که قانون در نظر گرفته است در حوزه تذکر لسانی می‌توانند ورود کنند، اما آن چیزی که ما در این برنامه دنبال می‌کنیم، این است که در ابتدا امر به معروف را تخصصی کنیم و عرصه‌های امر به معروف را به مردم معرفی کنیم و مردم تصور نکنند که امر به معروف صرفاً عفاف و حجاب است و بدانند که می‌توانند در عرصه‌های مختلف مطالبه‌گری داشته باشند و امر به معروف و نهی از منکر کنند و همچنین فضایی را ایجاد کنیم که از روی علم و شناخت باشد.

وی در پاسخ به این سوال که از چه زمانی افراد می‌توانند در دانشگاه در رشته امر به معروف تحصیل کنند؟ گفت: در حوزه دانشگاهی هنوز زیرساخت‌های قطعی برای ثبت‌نام و… آماده نشده است. در حال آماده‌سازی زیرساخت‌ها هستیم.

برچسب‌ها:

نظر شما