شناسهٔ خبر: 50227527 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ساخت کمپرسور گریز از مرکز ایرانی

تهران- ایرنا- یک شرکت دانش بنیان با استفاده از توان متخصصان خود توانست کمپرسور گریز از مرکز مورد استفاده در صنایع نفت و گاز را داخلی‌سازی و تولید کند.

صاحب‌خبر -

کمپرسور وظیفه مکش و فشرده‌سازی هوا را به عهده دارد و نوع گریز از مرکز آن، کار فشرده سازی سیال را به شکل دائمی انجام می دهد، از کمپرسور گریز از مرکز در صنایع پتروشیمی،  نفت و گاز استفاده می شود و می توان گفت در هر محلی که هوای فشرده پرحجم نیاز باشد، از این نوع کمپرسور استفاده می شود.

به گزارش روز دوشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مجتبی خطیبی عضو هیات مدیره این شرکت دانش بنیان گفت: در گذشته فناوری تولید کمپرسور گریز از مرکز در داخل کشور وجود نداشت، مدتی است که تولید داخلی آن به همت این شرکت آغاز شده است.

وی خاطرنشان کرد: فشرده‌ساز گریز از مرکز با استفاده از افزایش انرژی جنبشی گاز خنک‌کننده و به کمک پره‌های دوار، فشار و دمای گاز را بالا می‌برد، گاز به داخل محفظه مکیده شده و پره، گاز را مجبور به چرخش با سرعت بالا می‌کند،  در نهایت گازی که بیشترین سرعت را دارد از یک دیفیوزر عبور کرده و در آن حجم گاز افزایش و سرعتش کاسته می‌شود.

این فناور همچنین اظهار داشت: در این فرایند، انرژی جنبشی گاز در فشار پایین و سرعت بالا، به سرعت پایین و فشار بالا مبدل می‌شود،  با افزایش سرعت دورانی پره، فشار نهایی نیز افزایش می‌یابد، بر خلاف کمپرسور پیستونی، که در هر سیکل سه حالت مکش و تراکم و تخلیه یکی پس از دیگری رخ می‌دهد،

خطیبی ادامه داد: در کمپرسور گریز از مرکز، تمام این فرایندها به طور همزمان و مداوم رخ می‌دهد، در این نوع کمپرسور ظرفیت می‌تواند با دور موتور و تنظیم دریچه گاز ورودی کنترل شود.

وی از جمله مزایای کمپرسور گریز ار مرکز را افزایش فشار به ۱۲۰۰ پاسکال عنوان کرد و گفت: این کمپرسور به فونداسیون‌های ویژه ای نیاز ندارند، هزینه نسبی اولیه افزایش اندازه را بهبود داده و هوا را بدون روغن و چربی منتقل می کند.

این فناور تصریح کرد: کمپرسور گریز از مرکز تولید شده در داخل کشور یک سوم نمونه خارجی قیمت دارد اما از کیفیتی مشابه برخوردار است،   این محصول خدمات پس از فروش در دسترسی دارد و زمان تحویل محصول نیز بسیار سریع تر است.

خطیبی یادآور شد: در حال حاضر فعالیت خود را برای صادرات به هند، چین و آلمان آغاز کرده ایم و علاوه بر تلاش در راستای ارزآوری، مانع خروج چهار میلیون دلار ارز از کشور در سال گذشته شد که این رقم می تواند به زودی تا ۱۰ میلیون دلار نیز ارتقا یابد.

وی به چالش های پیش رو شرکت های تولیدکننده در داخل کشور اشاره کرد و گفت: تامین مواد اولیه و دشواری ایجاد شده در مسیر نقل و انتقالات مالی در راستای خرید مواد اولیه یکی از چالش های جدی پیش روی شرکت های تولیدکننده در داخل کشور است که مشخصا برطرف شدن این چالش می تواند تا حجم قابل توجهی تولیدات داخلی را بیشتر کند.

نظر شما