شناسهٔ خبر: 50225045 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

براساس اعلام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛

بهترین پژوهش کشور در حوزه کووید ۱۹، متعلق به مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی است

معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در شهریور ماه امسال (۱۴۰۰) اعلام کرد که پژوهش مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در زمینه کووید ۱۹، به عنوان بهترین پژوهش در این حوزه شناخته شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش مفدا علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛ پرفسور حسین نجم آبادی رئیس گروه آموزشی و مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در گفت وگو با خبرنگار مفدای دانشگاه، درباره این تحقیق گفت: از ابتدای شروع پاندمی کووید-۱۹ فعالیت‌های زیادی توسط معاونت‌های تحقیقات و فناوری دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علم پزشکی، ستاد وزارت بهداشت و پژوهشگران کشور همسو با سایر کشورها در زمینه‌های مختلف علمی و فناوری این حوزه انجام شده است.

    وی افزود: مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی از همان روزهای اول شیوع ویروس کرونا در کشور، تصمیم گرفت تا در این راستا، با دستیابی به گونه های مختلف ویروس کووید-۱۹ که در کشور منجر به بیماری زایی شده اند، شناخت دقیقی از نحوه انتقال ویروس به ایران، قدرت بیماری زایی و نیز ایجاد بستر مناسب برای به کارگیری درمان های موثر و واکسن هایی که در آینده به بازار عرضه می شود را به دست آورد.

   وی ادامه داد: مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی در جهت تحقق این هدف، با حمایت و تشویق معاون تحقیقات وزارت بهداشت، دکتر ملک‌زاده و شبکه ویروس شناسی کشور، ۵۰ نمونه از استان های مختلف کشور (اعم از تهران، قم، گرگان، مازندران، خوزستان، گیلان، زاهدان و کاشان) را با تکنیک پیشرفته توالی یابی نسل جدید، مورد بررسی ژنومیک قرار داد.

   دکتر نجم آبادی توضیح داد که این بررسی ها، تجزیه و تحلیل مربوط به منشاء، پویایی انتقال و تنوع ژنتیکی ویروس SARS-CoV-۲، و حداقل وجود دو خوشه مختلف از ویروس با نام B.۴ و B.۱* را در کشور نشان داد.

   وی با اشاره به بررسی جهانی که منبع اولیه ویروس از اوایل دی ماه سال ۱۳۹۸ را از استان ووهان کشور چین نشان داده، افزود: نتایج حاصل از مطالعه بر نمونه های گرفته شده از استان های مختلف کشور نیز مشخص کرد که منشأ دوم ویروس در ایران از نوع اروپایی آن بوده که در اوایل اسفندماه سال ۱۳۹۸ از طریق اروپا به کشور وارد شده است.

   رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تصریح کرد: مطالعه این مرکز، در نوع خود منحصر به فرد و بسیار ارزشمند است، چرا که اولاً به دلیل صحت یافته‌های به دست آمده، دوماً به دلیل به کارگیری تکنیک پیشرونده توالی یابی کل ژنوم و سوماً به دلیل دسترسی به نمونه‌هایی از ویروس که از همان ماه‌های آغازین ورود به کشور باعث بیماریزایی شده‌اند، اطلاعات ما از ماهیت ژنوم ویروس را ارتقا بخشیده است.

   دکتر نجم آبادی افزود: نتایج این تحقیقات در آوریل سال ۲۰۲۱ میلادی، در مقاله‌ای با عنوان " SARS-CoV-۲ outbreak in Iran: "The dynamics of the epidemic and evidence on two independent introductions   در مجله " Transboundary and Emerging Diseases" به چاپ رسید، و در شهریورماه امسال (۱۴۰۰) از سوی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان بهترین پژوهش در حوزه کووید-۱۹ در کشور شناخته و انتخاب شد.

    وی لینک مقاله را برای دسترسی علاقه مندان و پژوهشگران به این حوزه به شرح زیر اعلام کرد:

   https://onlinelibrary.wiley.com/doi/۱۰.۱۱۱۱/tbed.۱۴۱۰۴  

انتهای پیام/

تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور

نظر شما