شناسهٔ خبر: 50224501 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

خانه خلاق و نوآوری جمپا در محله‌ کم برخوردار تهران گشایش یافت

تهران- ایرنا- خانه خلاق و نوآوری «جمپا» در حوزه نوآوری‌های اجتماعی در محله دروازه غار تهران با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گشایش یافت.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز دوشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این مرکز در این محله کار خود را آغاز کرد تا مکانی برای توانمندسازی جوانان باشد.

در کشور ۲ هزار و ۲۰ محله کم برخوردار وجود دارد که قرار است طرح توانمندسازی برای آنها به تدریج اجرایی شود.

در خانه خلاق و نوآوری جمپا هفت شرکت دانش بنیان و خلاق فعال در حوزه های فناوری های نرم و صنایع خلاق مانند پوشاک، لوازم ورزشی و انیمیشن و تولید محتوا مستقر هستند.

قرار است آموزش و مهارت مبتنی بر اشتغال برای کودکان کار در این مرکز انجام شود تا ساماندهی این کودکان با این اقدام سرعت گیرد، این کار در قالب راه اندازی استارتاپ های  خلاق دانش آموزی انجام می شود.

همچنین صندوق کار آفرینی امید برای تامین مالی شرکت ها در این مرکز مستقر است البته تیمی از دانشگاه امیرکبیر به صورت ویژه  فعال هستند تا ایده های نو در عرصه نساجی وپوشاک را ارائه دهند.

کارآفرینان موفق داستانی مشابه دارند

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این مراسم گفت: بهترین کارآفرینان دنیا و افرادی که توانستند جامعه را تغییر دهند، ساختار تفکری مبتنی با پول نداشتند،  نگاهی به داستان کارآفرینان موفق نشان می دهد اکثر آنان داستانی مشابه داشتند و از یک زیرزمین فعالیت خود را شروع کرده اند.

سورنا ستاری ادامه داد: این ساختاری است که نشان می دهد محله هایی که از نظر درآمدی پایین هستند می توان جوانان با اعتماد به نفس را پیدا کرد، جوانانی که توانایی راه اندازی کسب و کار خود را دارند، کاری که در خانه های خلاق ونوآوری انجام می دهیم، شناسایی این افراد است تا جامعه و محیط اطراف خود را تغییر دهند، مکان هایی مانند این مرکز شروع برای این موضوع است و البته نمونه های موفق را در مکان های دیگر داشتیم، امیدواریم این خانه ها ی خلاق مدل مناسبی برای توسعه در سایر محله ها باشد که با سرمایه گذاری بخش خصوصی و شتابدهنده های کسب و کار این اتفاق رخ می دهد.

وی خاطرنشان کرد: مشارکت بخش خصوصی توسعه دهنده این اقدام است، ما در دولت باید زیرساخت ها را ایجاد کنیم تا ریسک بخش خصوصی را برای سرمایه گذاری کاهش دهیم، حمایت معنوی از بخش خصوصی نیاز است.

رییس ستاد فناوری های نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یادآور شد: خانه های خلاق و نوآوری پرورش دهنده افراد صاحب ایده است که در این مکان تیم تشکیل می دهند و پس از آن تشکیل شرکت می دهند، این شرکت ها توانمند می شوند و می توانند اینجا را ترک و در جامعه نقش آفرینی کنند،  پس مراکز نوآوری همچون گلخانه هستند که گل را پرورش می دهند.

ستاری افزود: اتفاقاتی که در محله های مختلف رخ می دهد باید زایشی داشته باشد،  فرایند راه اندازی این مراکز  نیز باید درست باشد تا مکانی برای فعالیت جوانان محله باشد. انواع شتابدهنده ها باید در آن مشغول شوند و ایده های خلاق در آن محصول شود،  البته این اتفاقات یعنی رسیدن ایده به محصول با سرمایه گذاری بخش خصوصی باید رخ دهد تا محله تحت تاثیر قرار گیرد.

وی به تغییرات ایجاد شده در محله ها با راه اندازی خانه های خلاق و نوآوری اشاره کرد و اظهارداشت: تجربه ای موفق در محله پامنار داریم و آن راه اندازی خانه خلاق و نوآوری ایرج است که به احیای محله نیز علاوه بر تجاری سازی ایده های جوانان کمک کرد، جوانان خلاقی در محله های کم برخوردار وجود دارند که ظرفیت زیادی برای تغییر دارند که می توان با مشاوره خوب آنها را به کارآفرینانی موفق تبدیل کرد، در معاونت علمی و فناوری نیز از این اقدام حمایت می کنیم.

مراکز و خانه‌های خلاق و نوآوری در محله‌های کم برخوردار توسعه می‌یابند

همچنین در این مراسم علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این مرکز ۲ کارکرد دارد،  نخست اینکه ضعف های تحصیلی دانش آموزان رفع می شود و دوم دانش آموزان تبدیل به تیم شوند و کسب و کاری برای آنها ایجاد شود تا ترک تحصیل به دلیل نیازهای مالی برای آنها رخ ندهد، زمانی که این مدل موفق شود می توان برای تمامی محلات کم برخوردار کشور آن را توسعه داد.

وی یادآور شد: در حال حاضر در استان تهران ۲۶۰ محله کم برخوردار دارد که پس از این مرکز آن را در سایر محلات توسعه می دهیم، منطقه ۱۲، ۱۳ و ۱۴ پس از این محله راه اندازی این مراکز  را شاهد خواهند بود، استان های اصفهان، خوزستان و سیستان و بلوچستان نیز به این خانه های خلاق و نوآوری مجهز می شوند.

نظر شما