شناسهٔ خبر: 50215230 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح کرد

گام بزرگ مجلس برای توقف اخذ سود مرکب از جرایم دیرکرد تسهیلات

حدود یک سال و نیم قبل در شورای پول و اعتبار و شورای فقهی بانک مرکزی قواعدی در نظر گرفته شد که براساس آن بانک‌ها دیگر مجاز به دریافت سود مرکب نباشند اما این مصوبه به طور کامل اجرایی نشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش بازار به نقل از خانه ملت محمدحسین حسین زاده بحرینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن انتقاد از برخی بانک‌ها به دلیل دریافت سود مرکب و جریمه دیرکرد اقساط تسهیلات گفت: ما از مجلس دهم تلاش کردیم تا جلوی پدیده سود مرکب را در شبکه بانکی کشور بگیریم، متاسفانه اگر اقساط وامی به هر دلیلی به تاخیر بیافتد، با سرعت بسیار زیادی میزان تسهیلات ارائه شده و بدهکاری رشد پیدا خواهد کرد که این ناشی از پدیده سود مرکب است.

وی ادامه داد: حدود یک سال و نیم قبل در شورای پول و اعتبار و شورای فقهی بانک مرکزی قواعدی در نظر گرفته شد که براساس آن بانک‌ها دیگر مجاز به دریافت سود مرکب نباشند اما این مصوبه به طور کامل اجرایی نشد.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس ضمن تقدیر از برخی بانک ها به دلیل همراهی و اجرای این مصوبه اظهار کرد: متاسفانه همچنان برخی بانکها به این مصوبه عمل نمی‌کنند زیرا ایراد و ضعف این مصوبه، نداشتن ضمانت اجرایی است و هنوز تسهیلات گیرندگان نسخه ای از قرارداد در اختیار ندارند. تسهیلات گیرندگان در حقیقت نمی دانند بانک بر چه اساسی محاسبات خود را انجام و چگونه میزان اقساط و تاخیر جرایم را حساب می‌کند و هیچ کدام از این موارد شفاف نیست.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: مجلس یازدهم در گامی بزرگ بانک ها را مکلف کرد که قراردادهای خود را با تسهیلات گیرندگان به صورت کاملا شفاف در اختیار تسهیلات گیرنده، ضامن و بانک مرکزی به عنوان مقام ناظر قرار دهند تا جلوی پدیده سود مرکب گرفته شده و اینگونه ضمانت اجرایی بسیار قوی ایجاد شود تا بانک ها در چارچوب مصوبات شورای پول و اعتبار اقدام کنند.

نظر شما