شناسهٔ خبر: 50170236 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

هر جمعه با محبوبترین خوراکی های افغانستان؛

با چلپک نان روغنی محبوب در افغانستان بیشتر آشنا شویم +فیلم و تصاویر

در افغانستان انواع نان ها با شیوه های مختلف آماده و پخته می شوند اما نان سرخ شده در روغن که چلپک هم‌ نامیده می شود از محبوبیت خاصی برخوردار است.

صاحب‌خبر -

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان،  چلپک یا نان سرخ شده معمولا برای صبحانه تهیه می شود و طرز پخت آن بسیار آسان است.

این نوع نان بیشتر در مناطق شمالی افغانستان آماده می شود و طرفداران بسیاری دارد.

مواد لازم

بوره(شکر): ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
نمک: ۱و نیم قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: نیم قاشق چایخوری
آرد: ۲ و نیم پیمانه
شیر ولرم: ۱ پیمانه
روغن : به قدر ضرورت برای سرخ کردن
پودر قند: به قدر ضرورت برای تزئین

طرز تهیه چلپک:
ابتدا شکر، روغن زیتون، نمک و بکینگ‌ پودر را در ظرفی ریخته و با دقت باهم مخلوط کنید.

آرد را کم کم اضافه کنید و سپس به صورت مرحله به مرحله شیر ولرم‌ را به مواد اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. وقتی تمام شیر را اضافه کردید مواد را با دست خوب باهم مخلوط کنید و ورز دهید تا خمیر جمع شود،  اجازه دهید خمیر برای نیم ساعت استراحت کند.

نان چلپک

حال روی سطح کار آرد بپاشید و خمیر را روی سطح کار قرار دهید. خمیر را ۱۰ دقیقه ورز دهید (مکرر روی سطح کار بکوبید و باز کنید) آنقدر ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاید سپس گلوله هایی کوچک از خمیر برداشته و جدا کنید.

ماهیتابه کوچکی انتخاب کرده به اندازه ای که کف آن پوشانده شود روغن بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم گرم شود.

در این فاصله گلوله ها را به کمک آرد پاشی و یا روغن هر قسمت را پهن کرده و نان ها را کنار بگذارید (ضخامت نان ها حدود ۲ میلیمتر باشد) اگر نان خشک دوست دارید می توانید نان‌ها را بسیار نازک پهن کنید.

نان صبحانه در افغانستان

هر طرف نان را حدود ۲ یا ۳ دقیقه در روغن داغ سرخ کنید و سپس روی دستمال جاذب روغن قرار دهید.

برای سرو روی آن پودر قند ریخته و یا با شیره یا عسل میل کنید.

<div id="video-display-embed-code_14919281"><script type="text/JavaScript" src="https://www.yjc.news/fa/news/play/embed/7930427/14919281?width=400&height=300"></script></div>

انتهای پیام/س

نظر شما