شناسهٔ خبر: 49978546 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

نماینده روسیه در وین:

بازگشت به مذاکرات وین در آینده نه چندان دور اتفاق می افتد

نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین اعلام کرد که بازگشت به میز مذاکرات وین در آینده نه چندان دور دنبال خواهد شد.

صاحب‌خبر -

‌به گزارش خبرگزاری مهر، «میخائیل اولیانوف»، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در حساب کاربری خود در توئیتر اعلام کرد که بازگشت به میز مذاکرات وین در آینده نه چندان دور دنبال خواهد شد.

اولیانوف در پست توئیتری خود درباره نقش روسیه در بازگشت ایران به مذاکرات برجام گفت: مشارکت در گفت‌وگوهای وین دواطلبانه است. این مذاکرات در راستای منافع همه طرف‌ها از جمله ایران است. دلیلی وجود ندارد که باور کنیم تهران تمایلی به ادامه این روند ندارد.

بازگشت به مذاکرات وین در آینده نه چندان دور اتفاق می افتد

به گفته این دیپلمات بلند پایه روسیه، بازگشت به میز مذاکرات، یک مسئله زمان بر است که در آینده‌ای نه چندان دور اتفاق خواهد افتاد.

بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از توافق برجام در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷، سه کشور اروپایی عضو این توافق از این اقدام دولت دونالد ترامپ انتقاد کردند و ضمن اعلام پایبندی به برجام، به ایران متعهد شدند که مزایای اقتصادی وعده داده شده در این توافق را جبران می‌کنند.

به رغم این وعده‌ها، سه کشور اروپایی به رغم اعلام مواضع کلامی درباره تعهد به برجام و حتی راه اندازی کارزار تبلیغاتی درباره مکانیسم موسوم به «اینستکس»، هیچ اقدام عملی برای جبران خروج غیرقانونی آمریکا از برجام نکردند.

جمهوری اسلامی ایران به دنبال این اقدامات، در شش گام و طبق بندهای ۳۶ و ۳۷ برجام، در ۶ گام تعهدات هسته‌ای خود مندرج در این توافق را کاهش داد و بارها اعلام کرده است در صورت بازگشت طرف‌های غربی به تعدات برجامی خودشان، ایران هم اقدامات جبرانی خود را به روند قبل برخواهد گرداند.

به دنبال پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و جایگزینی او به جای دونالد ترامپ، او و اعضای ارشد دولتش بارها از آمادگی برای بازگشت به برجام خبر دادند و به همین دلیل، در وین ۶ دور مذاکرات غیر مستقیم و با میانجیگری طرف‌های برجامی با ایران و آمریکا در خصوص بازگشت به برجام انجام شد.

به رغم اعلام حصول پیشرفت در مذاکرات وین برای بازگشت دوباره آمریکا به برجام و کاهش اقدامات جبرانی ایران، برخی موضوعات از قبیل اصرار نمایندگان دولت بایدن بر مواضع ضد ایرانی دولت ترامپ باعث شده که مذاکرات به جایی نرسد.

یکی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت دونالد ترامپ بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد.

مضاف بر این، مقام‌های دولت آمریکا پیش از این تصریح کرده‌اند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان «سکویی» جهت پرداختن به سایر اختلافات از جمله مسائل موشکی و منطقه‌ای استفاده کنند.

نظر شما