شناسهٔ خبر: 49717650 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

در ستاد دهه وقف مطرح شد؛

فرهنگ وقف را نهادینه کنیم/شناسایی ۷۲۴ عالم واقف در مازندران

ساری- مسئول شورای سیاستگذاری ائمه جمعه مازندران با تاکید بر ضرورت نهادینه شدن فرهنگ وقف در جامعه گفت: باید برای رشد و تعالی فرهنگ وقف تلاش کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد انتظاری در جلسه ستاد دهه وقف با اشاره به اهمیت وقف در تریبون‌های نماز جمعه مازندران اظهار کرد: باتوجه به دهه وقف این مهم در خطبه‌های ائمه جمعه پررنگ‌تر می‌شود. وی افزود: با هدفمندی و برنامه‌ریزی این مهم در خطبه‌های نمازجمعه ۴۷ شهر استان دیده می‌شود و همه ما در بحث اطلاع‌رسانی موظف هستیم ولی باید گفت به سمت رشد و تعالی باید حرکت کنیم.

عباس زارع مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران نیز در این جلسه، اظهار کرد: باتوجه به آمار بسیار بالا در خدمت‌رسانی موقوفات به مردم نکته قابل توجه این است که باید رویکرد وقف را بین مردم نهادینه کنیم.

وی فزود: خلأ موجود در این زمینه که ممکن است رغبت مردم به وقف را کمتر کند بحث اطلاع‌رسانی است که از این نظر شاید خیلی از مردم اطلاع نداشته باشند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تصریح کرد: بحث وقف با تغییر رویکردی که اتفاق افتاد در حوزه‌های مختلف عمرانی، بهداشت و درمان که دغدغه جدی است و اگر مردم متوجه شوند که چه اتفاقات خوبی در این حوزه‌ها رقم خورد مطمئناً بیشتر پای کار می‌آیند.

این مسئول با اشاره به پیشنهاد بهره‌گیری از ظرفیت دو بخش رسانه و هنر در بحث وقف، خاطرنشان کرد: تأثیرگذاری هنر و رسانه امروز بر هیچ کسی پوشیده نیست که لازم است این دو حوزه به سمت وقف سوق یابند و از این دو حوزه برای پیرامون حوزه وقف استفاده شود که اثرگذار خواهد بود.

حجت الاسلام ابراهیم حیدری مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با اشاره به اینکه مازندران با دارا بودن بیشترین اماکن مذهبی و امامزاده‌ها سومین استان از لحاظ تعداد موقوفات و از لحاظ تعداد رقبات بیشترین رقبات در سطح کشور دارد، تصریح کرد: حدود ۷۰ درصد موقوفات استان مربوط به سیدالشهدا (ع)، برخی در زمینه دارو و درمان، تجهیز بیمارستان‌ها، سلامت مردم و مسائل مختلف بوده که با نیات خاص عمل می‌شود.

این مسئول با اشاره به اهمیت اندیشه‌ورزی در حوزه وقف، خاطرنشان کرد: واقفی داریم که قصد وقف با ارزش در استان را دارد ولی سه ماه دارد وقت می‌گذارد که وقف‌نامه‌اش جامعیت داشته باشد، ما وقف‌نامه‌های داریم بدون مشاور می‌توان به جامعیت و نقش اندیشه در آن پی برد.

حیدری یادآور شد: ۷۲۴ نفر از واقفان بزرگ مازندران علمای این استان هستند؛ علمایی که با ایده کاشتند و در عمل وقف‌های آنان را می‌بینیم که امروز برکات آن را مشاهده می‌کنیم.

وی با اعلام اینکه موقوفه‌ای در غرب استان برای ساخت بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان داریم که در کشور بی‌نظیر است، افزود: البته واقف در تهران بوده اما اجرای آن در مازندران است که کلنگ‌زنی و اجرای این وقف مستلزم همراهی بیشتر مسئولان است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران به آثار پرخیر و برکت وقف در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان به‌ویژه بیمارستان امام خمینی ساری، بیان کرد: از همان موج اول کرونا که نگرانی‌های بسیاری برای مردم به دنبال داشت اوقاف وارد میدان شد.

نظر شما