شناسهٔ خبر: 49621970 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

جدیدترین اخبار کرونا در ایران؛

بازگشت رنگ آبی به رنگبندی شهرستان‌ها/ کاهش چشمگیر مراجعه به مراکز درمانی / شمالغرب ایران همچنان پرخطر +نقشه و نمودار

تسنیم

در شرایطی که روند نزولی آمارها همچنان برای دومین هفته متوالی ادامه دارد آخرین نقشه رنگبندی کرونایی نشان می‌دهد دوباره رنگ آبی به این نقشه باز گشته و روزنه‌هایی از امید در مدیریت بحران ایجاد کرده است.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش مشرق، بررسی روند همه‌گیری در دو هفته اخیر نشان می‌دهد سیر نزولی پیک پنجم همچنان ادامه دارد و خوشبختانه تا تثبیت شرایط بعد حدود سه ماه از درگیری با ویروس منحوس از نوع دلتا فاصله چندانی باقی نمانده است.

کارشناشان در این زمینه تاکید می‌کنند روند نزولی فعلی که حکایت از فروکش کردن موج اخیر بوده نباید مانع از برنامه‌ریزی‌های گسترده برای مقابله با پیک احتمالی در آینده باشد چون این اتفاق می‌تواند تمام آنچه تا امروز انجام شده را به چالش کشیده و بازهم بحران را به ایران بازگرداند، درحالی که خوشبختانه روند واکسیناسیون بسیار سرعت گرفته و درصورت آغاز موج جدید احتمال بحرانی شدن شرایط بسیار کمتر از گذشته است.

به گفته این گروه بازگشت مجدد رنگ آبی به نقشه رنگبندی کرونایی ایران نشان می‌دهد کانون‌های امید در منطقه جنوب شرقی ایران یک به یک درحال ظاهر شدن هستند و درصورت همراهی هموطنان در شرایط نزولی حال حاضر احتمالا در پاییز سال ۱۴۰۰ شاهد کاهش چشمگیر شهرستان‌های پرخطر خواهیم بود.

در این زمینه نکته نگران کننده اینجاست که تعطیلات  هفته اول مهرماه و همچنین روزهای پایانی تابستان ۱۴۰۰ ممکن است در چنین شرایطی فکر سفر را در میان خانواده‌ها تقویت کرده باشد که این اشتباه استراتژیکی در این شرایط و مسئولان مربوطه نباید در این زمینه دچار اشتباه محاسباتی باشند.

آخرین وضعیت رنگبندی شهرستان‌ها

براساس بررسی‌های انجام شده و مقایسه آمار نرخ ابتلا در سراسر استان‌ها بالاخره رنگ آبی دوباره به نقشه کرونایی ایران بازگشت و شرایط همه‌گیری به‌جز در مناطقی از شمال‌غرب و بخش‌هایی از مرکز  ایران بهبود یافته است.

در این زمینه مستندات موجود نشان می‌دهد بناب، تبریز، مراغه، مرند، ملکان، میانه (آذربایجان شرقی)، ارومیه، اشنویه، بوکان، پیرانشهر، تکاب، چالدران، چایپاره، خوی، سردشت، سلماس، شاهین دژ، شوط، ماکو، مهاباد، میاندوآب، نقده (آذربایجان غربی)، قدس (تهران)، بردسکن، خلیل آباد، درگز (خراسان رضوی)، بندرماهشهر، شوش، شوشتر، هندیجان (خوزستان)، زنجان (زنجان)، جهرم، ممسنی (فارس)، بانه، بیجار، دهگلان، دیواندره، سقز، سنندج، قروه، کامیاران، مریوان (کردستان)، اسلام آباد غرب، پاوه، جوانرود، روانسر، سرپل ذهاب، سنقر، کرمانشاه، گیلانغرب، هرسین (کرمانشاه)، ساوه (مرکزی)، بهار، رزن، کبودرآهنگ، نهاوند، همدان (همدان) همچنان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند و باقی شهرستان‌ها براساس استانداردهایی تعیین شده در رنگ‌های نارنجی، زرد و آبی قرار گرفته‌اند.

گفتنی است، بر اساس آخرین آمار رنگ‌بندی کرونایی، ۵۷ شهرستان قرمز، ۲۳۸ شهرستان نارنجی، ۱۳۶ شهرستان زرد و ۱۷ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان آذربایجان غربی/ ۱۳۶۶ مورد ابتلای جدید

جواد آقازاده، با اشاره به ابتلای یک هزار و ۳۶۶ نفر دیگر به کرونا در استان آذربایجان‌غربی اظهار داشت: تاکنون ۲۶۲ هزار و ۶۴۴ نفر به کرونا مبتلا شده‌اند.

وی تصریح کرد: با فوت ۲۷ نفر دیگر شمار کلی فوتی‌ها به ۶ هزار و ۳۳ نفر رسید و در شبانه روز گذشته بیشترین فوتی در ارومیه با ۱۸ نفر و بقیه در خوی، ماکو، میاندوآب، تکاب، بوکان و نقده بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی گفت: همچنین در شبانه روز گذشته دو هزار و ۱۶۷ نفر بستری حاد تنفسی در استان به ثبت رسید و ۹۱۲ نفر نیز بستری مشکوک هستند.

وی بیان کرد: هم اکنون ۳۲۵ نفر در بخش آی سی یوی بیمارستان‌های استان بستری بوده و ۷۷ نفر بیمار بدحال نیز به دستگاه ونتیلاتور وصل هستند.

آقازاده از واکسیناسیون ۷۰ هزار و ۸۸۹ نفر در شبانه روز گذشته خبر داد و اظهار داشت: تاکنون یک میلیون و ۴۳۱ هزار و ۶۶ نفر واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

استان اردبیل/فوت۵ بیمار براثر کرونا

شهرام حبیب‌زاده  اظهار داشت: طی شبانه‌روز گذشته ۴۰ بیمار جدید مبتلا به ویروس کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل بستری شدند و متأسفانه ۵ نفر بر اثر این بیماری جان باختند.

وی افزود: طی همین مدت خوشبختانه ۵۶ بیمار مبتلا به کرونا نیز با بهبودی نسبی از بیمارستان‌های استان اردبیل مرخص شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل ادامه داد: شمار کل بیماران بستری مبتلا به کرونا در استان اردبیل به ۳۹۸ نفر رسید که نسبت به دیروز کاهش ۲۱ موردی داشته و از این تعداد ۹۰ بیمار بدحال در بخش ICU تحت مراقبت ویژه قرار دارند و علاوه بر این‌ها، ۳۷۵ بیمار نیز تحت نظر هستند.

حبیب‌زاده با اشاره به تغییر وضعیت ۴ شهرستان بیان کرد: هم‌اکنون شهرستان‌های اردبیل، خلخال، پارس‌آباد، مشگین‌شهر، بیله‌سوار و نیر در وضعیت نارنجی (پرخطر) و شهرستان‌های گرمی، نمین، کوثر، سرعین و اصلاندوز در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارند.

وی با تاکید بر ادامه استفاده مردم از ماسک گفت: جلوگیری از شیوع بیماری کرونا نیازمند رعایت دقیق نکات بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از حضور در تجمعات و دورهمی‌ها است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به روند واکسیناسیون کرونا تصریح کرد: تاکنون در استان اردبیل ۶۴۴ هزار و ۳۷۰ دُز واکسن تزریق شده که از این مقدار ۲۰۲ هزار و ۶۳ دُز مربوط به نوبت اول و ۴۴۲ هزار و ۳۰۷ دُز مربوط به نوبت دوم واکسیناسون است.

استان اصفهان/۱۲۵۹ تثت مثبت در ۲۴ ساعت گذشته ثبت شد

آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان ۳۷۳۶  نفر بودند که ۱۲۵۹ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده ۴۰۹ نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت ۵۶۳ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر  ۲۶۹۷ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۴۵۴ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۴۳ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۳۰ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

در همین حال، سرهنگ محمدرضا محمدی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اصفهان گفت: برابر مصوبات ستاد مقابله با کرونای استان طرح ممنوعیت تردد شبانه از جمعه ۲۶ شهریور ۱۴۰۰  تا ۱۵ مهر ماه در اصفهان و شهرستان های کاشان، آران وبیدگل، شاهین شهر، فلاورجان، گلپایگان، شهرضا، زرین شهر، مبارکه، نجف آباد، خمینی شهر و شهرهای فولادشهر و بهارستان لغو و اجرا نخواهد شد.

استان البرز/ ۳۰۰۰ بیمار سرپایی به مراکز درمانی مراجعه کردند

مهرداد بابایی، در مورد آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان البرز اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ۳۰۰۰ بیمار سرپایی به مراکز درمانی استان البرز مراجعه کردند.

وی افزود: از تعداد مراجعه کندگان ۱۰۲ بیمار با علائم کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند.

سخنگوی ستاد کرونای استان البرز با بیان اینکه مجموع کل موارد بستری شامل قطعی، محتمل و مشکوک از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز ۶۹ هزار و ۴۸  نفر  بوده است، بیان کرد: متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته ۱۴ بیمار کرونایی جان خود را از دست داده اند و مجموع جان باختگان این بیماری در استان به  ۵۸۴۳ نفر رسیده است.

بابایی با بیان اینکه در حال حاضر  تعداد ۱۰۶۹ نفر شامل موارد قطعی، محتمل و مشکوک در مراکز درمانی بستری هستند، تصریح کرد: از این تعداد ، ابتلای ۵۳۳ نفر به بیماری کرونا ، تا این تاریخ قطعی شده است. 

 وی با بیان اینکه تزریق واکسن بر اساس شیوه نامه ابلاغی وزارت  بهداشت در حال  انجام است، گفت : خوشبختانه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۶۲ هزار و ۱۱۶ نفر از مراکز درمانی ترخیص شده اند.

استان ایلام/۳ مورد فوتی ناشی از کرونا در ۲۴ ساعت گذشته

محمد کریمیان، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد د ۵۷ هزار و ۹۰۲ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۱۹۴ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۲۳۶ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۵۹ بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها ۵۶ هزار و ۳۸۸ نفر بوده است.

کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته سه مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان دو مورد شهرستان ایلام و یک مورد مربوط به شهرستان آبدانان گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون یک هزار و ۳۸ نفر بوده است.

استان بوشهر/۵۰ درصد شهرستان‌ها از وضعیت بحرانی خارج شدند

سعید کشمیری با اشاره به عبور استان بوشهر از پیک پنجم کرونا اظهار داشت: اکنون تعداد مبتلایان و بستری‌های کرونایی و فوتی‌ها کاهش یافته و این روند با رعایت شیوه‌نامه بهداشتی ادامه می‌یابد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه هفته گذشته تمام شهرستان‌های استان از وضعیت قرمز کرونایی خارج و به نارنجی تبدیل شد افزود: این هفته وضعیت ۵۰ درصد شهرستان‌های استان بوشهر از نارنجی به زرد تبدیل شد و اکنون شهرستان‌های دیلم، گناوه، دشتستان، دیر و جم در وضعیت زرد است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر، شرایط شهرستان‌های بوشهر، تنگستان، دشتی، کنگان و عسلویه را نارنجی دانست و بیان کرد: تعداد بیماران بستری در بخش کرونایی مراکز درمانی استان بوشهر از یک‌هزار نفر در مردادماه اکنون به ۲۶۷ نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه روزگذشته ۶۶ بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شدند گفت: اکنون ۴۷ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی، ۲۰ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

کشمیری با بیان اینکه روز گذشته نفر دیگر به سبب ابتلا به کرونا جان‌باخته خاطر نشان کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون یک‌هزار و ۹۱۹ نفر به سبب ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: خوشبختانه در شبانه‌روز گذشته ۶۳ بیمار نیز با حال عمومی خوب از بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند.

وی روند تزریق واکسن به جامعه هدف را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه طرح ضربتی تزریق واکسن به جامعه روستایی اجرایی شده تصریح کرد: طبق برنامه‌ریزی انجام شده کل جمعیت روستایی استان بوشهر تا ۵ مهر واکسن کرونا دریافت می‌کنند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان خراسان جنوبی/۱۷۳ بیمار جدید شناسایی شدند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: ۱۷۳ بیمار جدید کرونا در شبانه روز گذشته در خراسان جنوبی شناسایی شدند که بیشترین مبتلایان شبانه روز گذشته مربوط به شهرستان‌های بیرجند، طبس و قاینات است.

کامبیز مهدی زاده افزود: در این مدت همچنین یک نفر دیگر در اثر کرونا در استان فوت کرد که تعداد فوتی‌ها به هزار و ۱۱۴ نفر رسید.

وی گفت: هم اکنون نیز ۲۶۴ بیمار حاد تنفسی در بیمارستان‌های استان بستری هستند که ۱۴۸ نفر آن‌ها مبتلا به کرونایند و ۳۰ نفر در بخش‌های آی سی یو هستند که حال ۱۰ نفر از بستری‌های آی سی یو، وخیم است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: در خراسان جنوبی تاکنون ۲۶۹ هزار و ۹۹۶ نفر، واکسن نوبت اول و ۱۵۶ هزار و ۶۹۵ نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کرده اند.

استان خراسان رضوی/ کاهش چشمگیر مراجعه به مراکز درمانی

محمدحسن درخشان، اظهارداشت: در حال حاضر ۲۳ مرکز منتخب کرونا در شهر مشهد فعال است که از این تعداد فعالیت ۱۱ مرکز به‌صورت شبانه‌روزی بوده و زمان فعالیت دیگر مراکز هم همه روزه از ساعت ۷:۳۰ تا ۲۱ است.

وی افزود: در هر یک از شهرستان‌ها یک مرکز منتخب کرونا فعال است و در شهرهایی که نیاز بیشتری است ۲ مرکز فعال شده است، ضمن اینکه مراکز گلبهار و کوه‌سرخ هم مستقل شدند و از پوشش شهرستان‌های کاشمر و چناران خارج شده‌اند.

مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه میزان مراجعات و موارد مثبت به نسبت هفته قبل کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر آمار موارد مثبت‌ کرونا از ۶۰ درصد به ۳۸ درصد کاهش پیدا کرده و نسبت به هفته گذشته ۲۲ درصد کمتر شده و میزان مراجعات هم کاهشی ۴۰ درصدی داشته است.

 درخشان تصریح کرد: درصد رعایت‌ها در موج پنجم بحران کرونا افزایش یافته و امیدواریم که این وضعیت مطلوب تداوم یابد تا با موج ششم مواجهه نشویم و بار دیگر حجم کار مدافعان سلامت افزایش نیابد.

وی بیان کرد: با توجه به وجود واکسن کافی اگر مردم طبق نوبت‌دهی مراجعه کنند و بالای ۸۰ درصد جمعیت هدف واکسینه شوند پایان بحران دور از دسترس نخواهد بود و امیدواریم که در دهه مبارک فجر و همزمان با جشن انقلاب بتوانیم جشن ریشه‌کنی کامل ویروس کرونا را بگیریم.

عضو کمیته بهداشت ستاد مدیریت اجرایی مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: موضوع استفاده از ماسک و زندگی با کرونا تا زمان خروج کامل از این بحران باید فرهنگسازی شود و اگر رعایت‌ها مقطعی نشد می‌توانیم نسبت به آینده خوش بین باشیم.

درخشان با تأکید بر اینکه تجربه جهانی نشان داده که واکسن کاهش قابل توجهی در ابتلا و بستری و فوتی داشته است، گفت: برای ریشه‌کنی کامل ویروس کرونا هیچ کشوری با اطمینان سخن نگفته، اما امیدواریم که با همکاری شایسته مردم با مدافعان سلامت، کشور ما جزو اولین کشورها در این خصوص باشد.

استان خوزستان/ کاهش مناطق قرمز کرونایی

دکتر فرهاد ابول نژادیان با اعلام کاهش تعداد شهرهای با وضعیت قرمز در استان خوزستان اظهار داشت: روند ابتلا به بیماری کرونا در استان خوزستان خوشبختانه نزولی است که به طبع آمار فوتی‌های نیز روند کاهشی دارد.

وی افزود: پیک پنجم کرونا که سخت‌ترین و بالاترین آمار ابتلا و موارد فوتی‌ها را ثبت شده بود، در حال گذر است که اگر استقبال از واکسیناسیون در استان، به میزان بالایی باشد امیدواریم، پیک پنجم آخرین پیک از این بیماری بوده باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز تصریح کرد: براساس آخرین رنگ‌بندی کرونایی، ۸ شهر استان خوزستان از وضعیت قرمز خارج شدند و با توجه به اینکه پیشتر نیز ۵ شهر در وضعیت نارنجی بودند، بنابراین تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی در استان خوزستان، ۱۳ شهر رسید و با کاهش تعداد شهرهای قرمز استان، هم‌اکنون تعداد شهرهای قرمز استان به ۴ شهر کاهش یافت.

ابول نژادیان در خصوص روند واکسیناسیون در استان نیز گفت: هم‌اکنون در کل استان بیش از ۶۲ مرکز تجمیعی واکسن کووید ۱۹  در حال فعالیت هستند که اهواز با ۲۲ مرکز بالاترین تعداد مراکز واکسن را در استان دارد که با روند مناسبی و با سرعت تزریق روزانه بین ۶۰ تا ۷۰ هزار دوز روند مناسبی را در استان در پیش گرفته است که در تلاش هستیم این آمار را به ۱۰۰ هزار دوز در روز برسانیم.

وی با تاکید با اهمیت مراجعه برای دریافت واکسن و دعوت از مردم برای این کار، بیان داشت: اکنون وظیفه هر ایرانی این است که دریافت واکسن را در اولویت برنامه‌های خودبداند و دیگران را به این امر دعوت کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در انتهای گفت: درحال حاضر شهرهای شوش، شوشتر، هندیجان و ماهشهر در وضعیت قرمز، شهرهای اهواز، اندیمشک، دزفول، دشت آزادگان، ایذه، باغملک، آبادان، خرمشهر، مسجدسلیمان، رامهرمز، کارون، امیدیه و بهبهان در وضعیت نارنجی و مابقی شهرهای استان در وضعیت زرد کرونایی هستند.

این درحالی است که از امروز شنبه تمام افراد بالای سال ۱۸ سال در استان خوزستان، در گروه هدف واکسیناسیون هستند و می‌توانند با مراجعه به مراکز تجمیعی واکسیناسیون در استان واکسن خود را دریافت کنند.

براساس اعلام مرکز بهداشت به تمام مراکز تجمیعی واکسیناسیون در استان خوزستان، باتوجه به ذخیره بسیار مناسب واکسن در استان و ترغیب همگان برای دریافت واکسن و همچنین بالا بردن سطح مقاومت عمومی در برابر بیماری کرونا، از این به بعد واکسیناسیون به صورت عمومی و بدون رعایت شرط سنی انجام می‌گردد.

ابول نژادیان همچنین تاکید کرد: تاکنون  مجموعا ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۷۸ دوز واکسن در مراکز تجمیعی واکسن در استان تزریق شده است که از این تعداد یک میلیون و ۴۸۶ هزار و ۲۱۸ دوز اول و ۸۱۷ هزار و ۸۶۰ دوز دوم بوده است.

وی افزود: درحال حاضر براساس آخرین وضعیت رنگ‌بندی کرونایی کشور، ۴ شهرستان شوش، شوشتر، ماهشهر و هندیجان در وضعیت قرمز کرونایی هستند و ۱۳ شهر اهواز، اندیمشک، دزفول، دشت آزادگان، ایذه، باغملک، آبادان، خرمشهر، مسجدسلیمان، رامهرمز، کارون، امیدیه و بهبهان در وضعیت نارنجی و بقیه شهرها در وضعیت زرد قرار دارند.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان سمنان/ کاهش موارد ابتلا از اواخر هفته گذشته

بر اساس آنچه که رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان اعلام کرده است؛ آمار روزانه موارد مثبت قطعی ابتلا به کرونا در ۶ شهرستان زیرپوشش این دانشگاه به ۱۳۵ نفر در روز گذشته کاهش یافت. این در حالی است که روز پیش از آن و در پی آغاز یک روند صعودی در آمار ابتلا و بستری ۲۱۷ بیمار جدید قطعی مبتلا به کرونا در استان سمنان شناسایی شده بود.

نوید دانائی با اشاره به تعداد بیماران شناسایی شده با تست مثبت قطعی PCR بر اساس معیارهای آزمایشگاهی گفت: روز گذشته ۱۳۵ بیمار جدید مبتلای قطعی به کرونا در مرکز و غرب استان سمنان شناسایی شده است تا مجموع موارد مثبت مبتلای قطعی به کرونا در جمعیت زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان از ابتدای پاندمی کرونا تا کنون به ۴۱ هزار و ۳۱۶ نفر برسد

وی افزود: از این تعداد ۱۷ بیمار جدید مبتلای قطعی به کرونا در بیمارستان‌های شهرستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان بستری شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان اضافه کرد: ۱۱۸ بیمار مبتلای قطعی به کرونا در مرکز و غرب استان سمنان نیز به صورت سرپایی روند درمانی خود را پی می‌گیرند.

دانائی عنوان کرد: با شناسایی موارد جدید سرپایی، مجموع موارد مثبت سرپایی مبتلا به کرونا از ابتدای پاندمی تا کنون در مرکز و غرب استان سمنان به ۳۱ هزار و ۹۲۸ نفر رسید.

وی با اشاره به ترخیص ۱۹ بیمار بستری مبتلا به کرونا در شهرستان‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان در روز گذشته با حال عمومی مساعد و پس از بهبودی کامل تصریح کرد: بر این اساس موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید ۱۹ از ابتدای بروز و شیوع کرونا در بیمارستان‌های شهرستان‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان به هشت هزار و ۱۷۹ نفر رسید.

استان فارس/ ۲۹۰۵ مورد بستری در مراکز درمانی

روند نزولی بیماری کرونا سبب شده که اغلب شهرستان‌های استان فارس از وضعیت پرخطر خارج شود و به رنگ زرد در آید که این وضعیت در تعداد بیماران نیز مشاهده می‌شود.

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون‌ یک میلیون و ۳۰۵ هزار و ۹۴۹ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده که با بررسی نمونه‌های انجام شده ۳۹۳ هزار و ۳۳۳ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.
همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون ۱۷۷ هزار و ۲۱ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۳۸ هزار و ۸۳۷ بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون ۴۳۲ هزار و ۱۷۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.

بر این اساس مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علائم که هم اکنون در بیمارستان‌های استان بستری هستند به دو هزار و ۹۰۵ نفر رسیده که از این تعداد ۲۹۴ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش‌های ICU مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می.کنند.

با اعلام جان باختن ۲۱ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی ۲۴ ساعت گذشته مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری به ۶ هزار و ۵۱۳ رسیده است.

با وجود نزولی شدن روند بیماری اما همچنان تاکید متولیان بهداشت و درمان استان فارس استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، شست و شوی مرتب دست‌ها، پرهیز از ترددهای غیرضرور و دوری از دورهمی‌های خانوادگی است که تنها راه پیشگیری از ابتلا به کرونا نیز محسوب می‌شود.

استان قزوین/۴۹۸ مورد ابتلای جدید ثبت شد

در شبانه‌روز اخیر مجموع آمار مبتلایان کرونایی از ابتدای پاندمی به ۱۰۷ هزار و ۸۸۸ نفر رسید که از این میزان ۳۹ هزار و ۳۴ نفر در بیمارستان‌های بستری شدند و از این تعداد بستری هم ۲ هزار و ۳۴۴ نفر فوت کرده و ۳۰ هزار و ۴۲۷ نفر بهبود یافتند. در ضمن آمار موارد محتمل و مشکوک به ابتلا هم به ۱۸ هزار و ۹۵۹ نفر رسید که ۳ هزار و ۲۳۹ نفر بستری موقت شدند. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین، از افزایش موارد ابتلا و بستری کرونایی خبر داد و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت اخیر ۴۹۸ مبتلای کرونایی جدید در آزمایشگاه‌های منتخب کووید-۱۹ شناسایی کردیم که این آمار در مقایسه با روز قبل ۷.۸ درصد افزایش داشته و ۳۶ نفر بیشتر از روز قبل بوده است.

پیمان نامدار با اشاره به افزایش ۴ درصدی بستری‌های روزانه کرونایی اضافه کرد: در شبانه‌روز گذشته ۱۰۶ بیمار کرونایی جدید در بیمارستان‌های استان قزوین بستری شدند که این آمار در مقایسه با روز پیش فقط ۴ نفر بیشتر شده است.

وی ادامه داد: همچنین آمار بیماران بدحال کرونایی زیر دستگاه کمک‌تنفسی هم نسبت به روز قبل فقط ۲.۴ درصد افزایش داشته و در حال حاضر ۴۳ بیمار بدحال در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های ما بستری هستند که نسبت به روز گذشته یک نفر بیشتر است.

سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونای استان قزوین در بخش دیگری از این گفت‌وگو به افزایش ۱۴.۳ درصدی مرگ‌ومیر کرونایی در استان اشاره کرد و گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۸ بیمار کرونایی بدحال را به خاطر علایم حاد تنفسی از دست دادیم که این آمار از روز قبل یک نفر بیشتر است.

نامدار از افزایش ۳۳.۷ درصدی موارد بهبودیافته کرونایی هم خبر داد و افزود: در شبانه‌روز اخیر ۱۳۱ بیمار کرونایی با علایم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دولتی، تأمین اجتماعی و نظامی مرخص شدند که این آمار نسبت به روز پیش ۳۳ نفر افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: در نهایت هم مجموع آمار بستری‌های فعلی کرونایی هم ۵.۸ درصد نسبت به روز گذشته افزایش نشان می‌دهد و در حال حاضر ۶۲۲ بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کل استان بستری هستند که این آمار ۳۸ نفر کمتر از روز قبل است. 

استان کرمان/ ۳۸۴۳۷ مورد تست مثبت از ابتدای همه‌گیری

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان نیز با اشاره اینکه متولدین ۱۳۷۸ و قبل از آن می‌توانند برای تزریق واکسن در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند ادامه داد: تأکید ما بر این است که گروه‌های سنی فراخوان شده به هیچ عنوان بدون ثبت نام و دریافت نوبت به مراکز تزریق واکسن مراجعه نکنند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان ۶۱۶ مورد است گفت: از این تعداد ۳۴۶ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۳۵ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۸۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۵۷ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۹۵ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۷۹ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۳۸ هزار و ۴۳۷ مورد رسیده است.

وی به فوت ۱۲ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۴ هزار و ۵۶۷ نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان یک میلیون و ۱۷ هزار و ۳۱۲ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۵۱۷ هزار و ۴۴۵ مورد است.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

استان گیلان/۷ شهرستان در وضعیت زرد کرونایی

طبق آخرین اعلام رنگ‌بندی کرونایی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال حاضر ۷ شهرستان استان گیلان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد.

تا پیش از این شهرستان املش تنها شهرستان زرد کرونایی در گیلان بود که ۶ شهرستان سیاهکل، شفت، فومن، بندرانزلی، ماسال و رضوانشهر نیز امروز به رنگ‌بندی زرد کرونایی تغییر وضعیت دادند.

مابقی شهرستان‌های استان گیلان همچنان در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد از این رو گیلان در وضعیت بسیار شکننده‌ای به سر می‌برد و کوچکترین عادی‌انگاری می‌تواند وضعیت بحرانی را به استان بازگرداند.

طبق اعلام سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان ۶۳۷ بیمار کرونایی در حال حاضر در بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند که ۱۱۵ نفر از این تعداد ۲۴ ساعت گذشته به آمار مذکور افزوده شده‌اند.

همچنین ۱۲۹ بیمار کرونایی نیز به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان گیلان به سر می‌برند که البته به‌دنبال تسریع روند واکسیناسیون شمار بیماران بدحال کاهش یافته است.

با وجود هشدارهای مکرر کادر درمان گیلان به هم‌وطنان مبنی بر عدم مسافرت‌ به گیلان اما همچنان شاهد سیل مسافران در روزهای پایانی تابستان در استان هستیم که قطعاً این موضوع در آمار کرونای گیلان طی هفته‌های آینده بی‌تأثیر نخواهد بود.

استان لرستان/ آمار مبتلایان به کرونا در لرستان به ۱۷۸ هزار و ۶۴۰ نفر رسید

روند ابتلا به بیماری کرونا در لرستان لرستان تاحدودی کاهش یافته و در پی این کاهش وضعیت تمامی شهرستان‌ها پس از هفته‌ها از قرمز به نارنجی تغییر کرده است.

مریم کوشکی معاون دانشگاه علوم پزشکی لرستان ظهر امروز در رابطه با آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان لرستان اظهارداشت: با اضافه شدن ۴۱۴ بیمار جدید آمار مبتلایان به کرونا در لرستان به ۱۷۸ هزار و ۶۴۰ نفر رسیده است.

وی افزود: در بحث فوتی‌های ناشی از کرونا نیز طی ۲۴ ساعت گذشته ۸ نفر جان خود را از دست دادند که با افزوده شدن این تعداد مجموع فوتی های استان به ۲ هزار و ۴۱۲نفر رسیده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان عنوان کرد: هم اکنون نیز ۹۲۸ بیمار مشکوک و مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند روز گذشته نیز آمارها بستری‍های لرستان ۹۵۰ نفر بود.

استان مرکزی/ ۳۹۰ مورد بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته ثبت شده است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به آخرین وضعیت آمار مبتلایان به کرونا در استان مرکزی اظهار داشت: بر اساس آخرین یافته‌های آزمایشگاهی، ۳۹۰ بیمار جدید کرونایی در استان مرکزی شناسایی شد.

سیدمحمد جمالیان افزود: ۴۷ نفر از بیماران جدید شناسایی شده در این استان برای پیگیری امور تخصصی درمانی در بیمارستان‌ها بستری شدند.

وی بیان کرد: ۳۴۳ نفر از این افراد نیز خدمات درمانی سرپایی دریافت کرده و باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: شمار مبتلایان به کرونا از زمان شیوع این ویروس تاکنون، در استان به ۹۱ هزار و ۵۶۶ نفر رسیده و متاسفانه ۸ نفر در استان به دلیل کرونا جان باختند و شمار فوتی‌های این بیماری به ۲ هزار و ۶۳۶ نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به وضعیت رنگ‌بندی کرونایی استان مرکزی گفت: بر اساس آخرین اعلام گزارش رنگ‌بندی کرونا از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۱۱ شهرستان استان مرکزی از وضعیت قرمز کرونا خارج شدندو تنها ساوه همچنان در شرایط پرخطر این بیماری است.

جمالیان افزود: شهرستان‌های اراک، کمیجان، خنداب، شازند، آشتیان، دلیجان، محلات، خمین و فراهان از توابع استان مرکزی در گزارش اعلام شده وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی در وضعیت نارنجی کرونا قرار دارند و ضوابط حاکم بر مناطق نارنجی در کنار رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی باید برای آن‌ها اعمال شود و دو شهرستان‌ تفرش و زرندیه از توابع این استان نیز در  وضعیت زردکرونا رده‌بندی شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به وضعیت بستری بیماران کرونایی در استان مرکزی گفت: شمار مبتلایان و بیماران بستری و فوتی‌ها در مراکز درمانی استان مرکزی  روزهای اخیر تاحدودی کاهش یافته است اما، نباید با تغییر وضعیت رنگ‌بندی کرونا، رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی میان شهروندان کمرنگ شود چرا که این اقدام مانع جهش سویه‌های دیگر ویروس کرونا می‌شود.

جمالیان اضافه کرد: تزریق واکسن کرونا در استان با سرعت قابل قبولی جریان دارد و امید می‌رود که دربازه زمانی کوتاهی تمامی گروه‌های سنی واکسینه شوند و سطح  ایمنی لازم در جامعه ایجاد شده و شاهد کاهش نگرانی مردم و سیر نزولی کرونا باشیم.

استان همدان/۲۴۳ نفر در بخش عادی بستری شدند

دکتر محمد طاهری، اظهار داشت: با شناسایی ۶۴۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان، مجموع بیماران بستری مثبت به ۲۶ هزار و ۸۵۳ و بیماران سرپایی مثبت به ۸۲ هزار و ۳۱۱ نفر رسید.

وی تصریح کرد: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان‌های استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۲۲۱ مورد بود که ۲۴۳ نفر از مراجعان به بیمارستان‌ها در بخش عادی بستری شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: ۲۳ بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی سی یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی ۶۰ بیمار بستری در بیمارستان‌های استان وخیم گزارش شده است.

طاهری درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان نیز اظهار داشت: شمار بیماران کرونایی بستری از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون در بیمارستان‌های اسدآباد یک هزار و ۳۶۸،  بهار یک هزار و ۳۶۶، تویسرکان یک هزار و ۴۱۰، رزن یک هزار و ۶۳ ، درگزین ۳۵۱، فامنین ۳۸۱ و کبودراهنگ یک هزار و ۳۶۸ نفر است.

وی افزود: همچنین تاکنون پنج هزار و ۱۰۸ نفر در ملایر، سه هزار و ۳۸۶  نفر در نهاوند و ۱۰ هزار و ۴۷۱ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده‌اند.

استان یزد/ روند کاهشی نرخ ابتلا ادامه دارد

استان یزد همانند بسیاری دیگر از نقاط کشور پس از بالغ بر دو ماه و نیم از شروع پیک پنجم کرونا، امروز به صورت کامل از وضعیت قرمز خارج شد.

در حال حاضر شهرستان‌های اشکذر و تفت در استان یزد زرد هستند و دیگر شهرستان‌های استان در وضعیت نارنجی قرار گرفته اند؛ وضعیتی که کاملا شکننده است و مردم باید مراعات کامل نسبت به پروتکل‌های بهداشتی را داشته باشند تا دوباره شاهد ورود به وضعیت قرمز نباشیم.

با وجودی که آمارهای روزانه یزد در پیک پنجم به اندازه پیک سوم کرونایی استان نرسید اما شاید یکی از سخت ترین ایام کرونایی یزد همین دوماه و نیم گذشته بود و کادر درمان در این ایام سختی بسیار زیادی را متحمل شدند.

کاهش آمار بیماران، فوتی و بدحالان کرونایی در استان یزد به نسبت بسیاری از نقاط کشور زودتر شروع شد و قطعا در صورتی که این روند کاهشی ادامه پیدا کند، پس از چندماه دوباره شاهد وجود مناطق آبی در استان هستیم.

ابراهیم سلمانی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی(ره) استان یزد در این رابطه، اظهار داشت: استان یزد از وضعیت قرمز خارج و در وضعیت نارنجی کرونایی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه در حال حاضر، ۳۸۴ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد بستری هستند، ادامه داد: از این تعداد، ۸۴ نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه حضور داشته و خدمات دریافت می‌کنند.

سلمانی افزود: در شبانه روز گذشته، ۸۲ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد پذیرش شدند؛ استان یزد از وضعیت قرمز کرونایی خارج و در وضعیت نارنجی قرار گرفت.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: استفاده از ماسک، پرهیز از برگزاری دورهمی‌های خانوادگی، دوری از حضور در تجمعات و دریافت سریع‌تر واکسن در گروه‌های سنی اعلام شده از مهم‌ترین راه‌های مهار کووید ۱۹ است.

تسریع در اجرای واکسیناسیون در طول فعالیت یک ماه و نیمه دولت سیزدهم از یک سو و خروج از بحران پیک پنجم از سوی دیگر می‌تواند نوید بخش آن باشد که کشور با کمی رعایت و افزایش بیش از پیش واکسیناسیون، دیگر شاهد پیک‌های خطرناکی همچون سه ماه گذشته نباشد.

کرونا , واکسن ایرانی کرونا ,

نظر شما