شناسهٔ خبر: 49616633 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

فاصله بين تزريق واکسن آنفلوانزا و کرونا چند روز باشد؟

صاحب‌خبر -
فاصله بين تزريق واکسن آنفلوانزا و کرونا چند روز باشد؟
خبرگزاری آریا- یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: 2 واکسن آنفلوآنزا و کرونا را می‌توان همزمان زد، اما بهتر است 14 روز بین تزریق 2 واکسن فاصله باشد.
به گزارش خبرگزاری آریا، دکتر داوود یادگاری‌نیا افزود: تزریق واکسن کرونا اورژانسی است و به محض اعلام شرایط سنی، افراد اقدام به تزریق واکسن کنند و منتظر واکسن خاصی نباشند.
وی با بیان این مطلب که ایران سال‌ها در تولید واکسن‌های مختلف موفق بوده است، اظهار داشت: واکسن‌هایی مانند سرخک و فلج اطفال ایمنی بلند مدت تا پایان عمر می‌دهد، اما واکسن کرونا طول دوره محدود دارد و ممکن است سال به سال تمدید شود.
وی تصریح کرد: یکی از موفق‌ترین طرح‌ها در جلوگیری از کرونا واکسیناسیون است.
این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: با جهشی که در واکسیناسیون در کشور اتفاق افتاده، می‌توانیم بیش از 80 درصد جامعه را ایمن کنیم.
وی ادامه داد: روند کاهشی ابتلاء به کرونا و افزایشی واکسیناسیون نوید می‌دهد که موج بعدی در کشور اتفاق نیافتد.
آقای یادگاری‌نیا در خصوص مناسب‌ترین زمان برای تزریق واکسن گفت: تزریق واکسن اورژانسی است و توصیه می‌کنیم به محض اعلام شرایط سنی، افراد اقدام به تزریق واکسن کنند و منتظر واکسن خاصی نباشند.
وی اضافه کرد: در صورتی که فرد دچار کرونا باشد واکسن نزند، اما گروه‌های خاص مانند افراد دیابتی حتماً واکسن بزنند.
این متخصص بیماری‌های عفونی تأکید کرد: نداشتن عوارض جانبی به معنای بی اثر بودن واکسن نیست و واکنش‌های تزریق، فرد به فرد فرق می‌کند.
وی ادامه داد: اگر عوارض بیش از 48 ساعت ادامه یابد و علائم دیگری مانند سرفه و خلط گلو بروز کرد ممکن است ناشی از کرونا باشد که فرد به طور همزمان با تزریق واکسن مبتلا شده باشد.
این متخصص بیماری‌های عفونی تصریح کرد: قبل از واکسن نیاز به استفاده از استامینوفن و دارو‌های ضد انعقاد خون نیست و بعد از تزریق در صورت بروز عوارض از استامینوفن استفاده شود.
آقای یادگاری‌نیا گفت: بیماران خاص و نادر مانند پیوند عضوی‌ها منعی برای تزریق واکسن ندارند، اما قبل از واکسیناسیون با پزشک خود مشورت کنند.
وی افزود: کارایی یک واکسن در مراکز تحقیقاتی بررسی می‌شود و لازم نیست هر فردی که واکسن زد آنتی بادی خود را چک کند.
یادگاری نیا ادامه داد: واکسن از ابتلای صد درصدی جلوگیری نمی‌کند و تجربه نشان داده که مرگ و میر را کاهش می‌دهد.
وی گفت: آمار‌ها نشان می‌دهد یک دوز واکسن می‌تواند 36 درصد ایمنی ایجاد کند و با تزریق دوز دوم، تا 90 درصد ایمنی ایجاد می‌شود.
متخصص بیماری‌های عفونی افزود: اگر فرد دارای تب و در اوج کرونا باشد و یا سابقه آلرژی شدید به همان نوع واکسن (دوز اول واکسن کرونا) داشته باشد، واکسن نزند.

 

نظر شما