شناسهٔ خبر: 49244282 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

یک متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری:

قارچ سیاه ارتباطی با کرونا ندارد/افراد دارای نقص ایمنی در معرض قارچ سیاه

یک متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری گفت: بیماری قارچ سیاه نوعی نادر ازعفونت‌های قارچی و غیر واگیردار است که به دلیل قرار گرفتن در معرض قارچ‌هایی به نام مایکرومایسیت‌ها ایجاد می‌شود و هیچ ارتباطی با بیماری کرونا ندارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مفدا هرمزگان؛دکتر الهام براهیمی در گفت و گو با ایسنا، افزود: این قارچ‌ها به طور معمول در محیط، بخصوص روی برگ‌ها، خاک کشاورزی، کمپوست و فضولات حیوانات یافت می‌شود. هاگ قارچ ها از طریق تنفس، استنشاق و زخم‌های روی پوست می‌توانند وارد بدن شوند.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با اشاره به برخی شایعات مبنی بر مسری بودن این نوع عفونت و اطلاعات نادرستی که این روزها در جامعه درباره قارچ سیاه دست به دست می‌شود، اظهار کرد: قارچ سیاه بیماری ناشناخته ای نیست و بیشتر افرادی که  نقص ایمنی دارند را درگیر می کند.

وی عنوان کرد: این دسته از قارچ سیاه اغلب در بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده ، پیوند کلیوی، بیماران HIV مثبت، افرادی که شیمی درمانی می شوند وافراد دارای نقص ایمنی  دیده می‌شود.

براهیمی با اشاره به انواع مختلف بیماری قارچ سیاه خاطرنشان کرد: قارچ سیاه ریوی، قارچ سیاه بینی یا سینوسی و قارچ سیاه پوستی و چشمی نمونه های شایع این بیماری هستند که هرکدام بنا به شرایط بیمار می تواندشخص را درگیر کند و علائم متفاوتی دارد.

این متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری مجتمع آموزشی درمانی پیامبر اعظم(ص) ادامه داد: بیش‌تر بیماران مبتلا به سرطان و افرادی که پیوند سلول‌های بنیادی یا پیوند عضو انجام داده‌اند، در معرض قارچ سیاه ریوی هستند.

وی اضافه کرد: قارچ بینی یا سینوسی عفونت قارچی در سینوس‌های فرد است که میتواند به مغز سرایت کند. این دسته از قارچ سیاه اغلب در بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده و در بیماران پیوند کلیوی دیده می‌شود.

براهیمی عنوان کرد: زمانی که قارچ از طریق پوست آسیب دیده ( که به دلیل جراحی، سوختگی شدید و یا هر گونه جراحت پوستی ایجاد شده)، وارد بدن فرد شود، به آن عفونت پوستی قارچ سیاه می‌گویند. این نوع از بیماری، اغلب در افرادی که سیستم ایمنی طبیعی دارند، دیده می‌شود.

وی بیان کرد: افرادی که در آی سی یو بستری هستند و دارای نقص ایمنی هستند احتمال درگیری با قارچ سیاه وجود دارد لذا این بیماری هیچ ارتباطی با بیماری کرونا ندارد.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری عنوان کرد: هیچ دارویی برای پیشگیری از بیماری قارچ سیاه پیشنهاد نمی شود؛ دیابتی ها باید قند خون خود را کنترل کنند بسیاری از افراد به دلیل ترس از این بیماری داروهای کرونا را دریافت نمی کنند لذا توصیه می شود به شایعات توجه نکنند و طبق دستور پزشک درمان خود را پیگیری کنند.

براهیمی در پایان اظهار کرد: در فاز التهابی بیماری کرونا حتما باید به مصرف داروها ادامه داد کورتون در برخی بیماری ها جزو داروهای حیات بخش است و باید حتما مصرف شوند.

نظر شما