شناسهٔ خبر: 48632997 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

سیاست خارجی

رابرت مالی: ایران ممکن است با مطالباتی غیرواقعی در دور جدید مذاکرات وین حاضر شود| احتمال خروج آمریکا از برجام

نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران مدعی شد که ممکن است تهران با مطالباتی عیرواقعی در دور جدید مذاکرات وین حاضر شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا، «رابرت مالی» نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران مدعی شد که ممکن است تهران با مطالباتی عیرواقعی در دور جدید مذاکرات وین حاضر شود.

شبکه خبری بلومبرگ مدعی شده است که دور هفتم مذاکرات وین اواسط ماه آگوست و پس از مراسم تحلیف «ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهوری جدید ایران برگزار می‌شود.

بلومبرگ به نقل از دو دیپلمات آگاه از زمان‌بندی مذاکرات، مدعی شد که مذاکرات وین احتمالاً تا زمان روی کار آمدن رئیس‌جمهوری جدید ایران در ماه آگوست، دنبال نخواهد شد.

یک منبع اروپایی نیز با اشاره به سخنان رئیسی‌جمهوری منتخب ایران، تأکید کرده است که تعویق گفت‌وگوها تا زمان روی کار آمدن دولت رئیسی، لزوما امکان دستیابی به توافق در وین را کاهش نمی‌دهد.

مقام ارشد اروپایی از احتمال تکرار خروج آمریکا از برجام گفت

یک مقام ارشد اروپایی حاضر در مذاکرات وین در مورد احتمال خروج دوباره آمریکا در صورت حضور در برجام گفت : اگر این اتفاق یک بار افتاده، می‌تواند تکرار شود.

خروج ایران و آمریکا از برجام,احیای برجام شکست

به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، حتی در میان متحدان اروپایی ایالات متحده در برهه فعلی این عقیده وجود دارد که اگر جو بایدن رییس جمهوری آمریکا دور بعدی مجددا انتخاب نشود یا یک شخصی مانند دونالد ترامپ رییس جمهور شود توافق هسته‌ای ایران می‌تواند بار دیگر از بین برود.

با این حال که این نگرانی از سوی اروپا و پیشتر نیز از جانب مقام های ارشد جمهوری اسلامی نیز اعلام شده است، رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران به روزنامه نیویورک تایمز گفت: این خطر وجود دارد که آنها (ایرانی‌ها) با درخواست‌های غیر واقعی بازگردند.

به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، برای بایدن بازگشت به مسیر توافق هسته‌ای یک هدف اصلی است. همچنین برای وی ترمیم روابط آسیب دیده با متحدان اروپایی که در کنار آمریکا، روسیه و چین جهت رسیدن به توافق اصلی مذاکره کردند، اهمیت ویژه‌ای دارد.

واشنگتن یک بار توافق هسته‌ای را نقض کرده است و در حال حاضر به صورت ضمنی اعلام کرده که ماندن در برجام را ضمانت نمی کند. 

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا و رابرت مالی مدعی شدند که در یک دموکراسی، هیچ راهی برای بستن دستان رییس جمهوری آینده (آمریکا) وجود ندارد و اینکه بهترین راه جهت حفظ توافق نشان دادن این است که توافق برای دو طرف کار می‌کند. نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت: هیچ ضمانت این چنینی وجود ندارد؛ این در ذات دیپلماسی نیست. اما قصد این را نداریم تا چندین ماه برای مذاکره بازگشت به توافق صرف کنیم تا بعدا از آن خارج شویم.

یکی از نگرانی‌های غرب این است که عدم حضور ایران در توافق هسته‌ای موجب افزایش دانش کشور در زمینه هسته‌ای و غنی سازی اورانیوم و متعاقبا ذخیره سازی آن شود. یک مقام ارشد ایرانی به نیویورک تایمز گفت: هر چه مدت زمان عدم اجرای توافق ادامه پیدا کند ما دانش بیشتری پیدا می‌کنیم. اگر آمریکا نگران است هر چه زودتر (به توافق) بازگردد بهتر است.

به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها نه‌تنها آمادگی لازم را برای بازگشت به تعهداتش در برجام و برداشتن تحریم‌های هسته‌ای و تحریم‌های وضع شده در دوران ترامپ ندارند، بلکه در حال برنامه‌ریزی برای دور تازه‌ای از تحریم‌های ضدایرانی هستند. روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» پنجشنبه در گزارشی اختصاصی ضمن اشاره به نگرانی‌های مقام های غربی از توانمندی رو به رشد موشکی ایران، از قصد ایالات متحده برای وضع تحریم‌هایی علیه پهپادها و موشک‌های هدایت‌شونده جمهوری اسلامی ایران خبر داد. طبق گزارش این روزنامه آمریکایی، مقام‌های واشنگتن گفته‌اند که ایالات متحده قصد دارد یک کارزار تحریمی علیه توانمندی‌های در حال توسعه ایران برای انجام حملات دقیق با استفاده از پهپادها و موشک‌های هدایت‌شونده‌اش به راه اندازند. روزنامه وال استریت ژورنال در گزارش خود در توجیه این اقدام آمریکا نوشته است که مقام‌های امنیتی غربی بر این باورند که توانمندی‌های ایران در زمینه استفاده از پهپادها و موشک‌های هدایت‌شونده برای انجام حملات دقیق بیش از برنامه غنی‌سازی و برنامه‌های موشک بالستیکی این کشور برای ثبات منطقه غرب آسیا خطرناک است.

ایالات متحده در سال‌های گذشته تحریم‌هایی را علیه برنامه موشکی ایران وضع کرده اما طبق گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، مقام‌های آمریکایی معتقدند که هدف قرار دادن شبکه‌های تدارکاتی ایران همچون تامین‌کنندگان قطعات مورد استفاده برای ساخت پهپادها و موشک‌های هدایت‌شونده، می‌تواند به ‌طور موثرتری فعالیت‌های ایران را مختل کند. یکی از مقام‌های ارشد آمریکایی درخصوص توطئه جدید دولت بایدن برای هدف قرار دادن برنامه موشکی ایران گفت: «این (تحریم‌ پهپادها و موشک‌های هدایت شونده ایران) بخشی از یک رویکرد جامع است بنابراین ما با تمامی جنبه‌های تهدید ایران مواجه هستیم.» یکی دیگر از مقام‌های امریکایی مدعی شده که استفاده از پهپادها و موشک‌های هدایت‌شونده ایران علیه نیروهای امریکایی و هم‌پیمانان این کشور در منطقه افزایش یافته است و در این خصوص گفت: «پهپادهای ایران در حال تبدیل شدن به یک تهدید فزاینده برای هم‌پیمانان ما در منطقه است.»

نظر شما