شناسهٔ خبر: 48550870 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

واکنش کرملین به تصمیم آمریکا برای خارج کردن نیرو‌های رزمی از عراق

سخنگوی کرملین در زمینه خاتمه ماموریت رزمی آمریکا در عراق در سال ۲۰۲۱ گفت، وضعیتی که پس از تصمیم واشنگتن برای پایان دادن به ماموریت نظامی خود در عراق رخ می‌دهد باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، سخنگوی کرملین روز سه شنبه به خبرنگاران گفت، وضعیتی که پس از تصمیم واشنگتن برای پایان دادن به ماموریت نظامی خود در عراق پیش خواهد آمد شایسته توجه بیشتر است.

به گزارش خبرگزاری «تاس» «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین گفت: «غیرقابل انکار است که این وضعیت شایسته توجه بیشتر است. وضعیت در عراق کمی متفاوت است، زیرا به نظر می‌رسد تعداد قابل توجهی از مشاوران نظامی در آنجا باقی بمانند آن‌ها به کار خود در عراق ادامه خواهند داد. پیش بینی در این زمینه زود است، اما ما نمی‌خواهیم قلمرو دیگری به منطقه‌ای بی ثبات بالقوه اضافه شود.»

پسکوف تاکید کرد که شرایط درعراق و افغانستان متفاوت است. وی گفت: «بازهم تاکید می‌کنم که همه ما خواستار این هستیم که هیچ بخش جدیدی به طوربالقوه به منطقه درگیری در منطقه اضافه نشود.»

سخنگوی کرملین همچنین اشاره کرد که این اقدام واشنگتن برای کرملین تعجب آور نبود. وی افزود: «اظهاراتی از جانب نمایندگان ایالات متحده و دولت آمریکا مبنی بر اینکه آن‌ها باید دیر یا زود عراق را ترک کنند بیان شده بود، بنابراین خبر جدیدی نیست.»

پسکوف در پاسخ به این سئوالی مبنی بر این که آیا نیرو‌هایی در عراق وجود دارد که روسیه بتواند با توجه به آنچه در افغانستان اتفاق می‌افتد و تجربه مسکو در مذاکره با طالبان، با آن‌ها گفتگو کند، گفت: «اول از همه، هدف ما تماس بیشتر و توسعه روابط ما با دولت عراق است و ما علاقه‌مند به این هستیم.»

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که مأموریت جنگی آمریکا در عراق تا پایان سال ۲۰۲۱ پایان می‌یابد، اما خاطرنشان کرد که همکاری‌های دو جانبه در مبارزه با تروریسم ادامه خواهد داشت. رئیس جمهور آمریکا توضیح داد که آمریکا بر مشورت و آموزش نیرو‌های امنیتی محلی تمرکز خواهد کرد.

در پنجم ژانویه سال ۲۰۲۰، مجلس عراق قطعنامه‌ای را تصویب کرد و خواستار اخراج کامل نیرو‌های خارجی از کشور شد. در مارس ۲۰۲۱ نیز «برهم صالح» رئیس جمهور عراق گفت که شمار پرسنل ارتش آمریکا در این کشور از ۲۵۰۰ نفر فراتر نمی‌رود.

در ماه آوریل، «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق خاطرنشان کرد که بهبود آموزش رزمی ارتش و نیرو‌های امنیتی و همچنین موفقیت در مبارزه با تروریست‌ها، امکان خروج ۶۰٪ از نیرو‌های خارجی را فراهم می‌کند.

نظر شما