تمپورا یکی از معمولترین غذاها در آشپزی ژاپنیه. در خارج از ژاپن تمپورا یکی از نمادهای غذاهای ژاپنی بهشمار میاد.
در این نوع غذا انواع خوراکهای دریایی، سبزیجات و ترهبار ابتدا در مخلوطی خمیر مانند از آرد تمپورا و آب فرو برده شده و سپس در روغن داغ و فراوان سرخ میشن. برای چاشنی از سس سویا استفاده میشه.
مواد لازم:
۱/۴ قاشق چای خوری نمک
۱ عدد زرده تخم مرغ
۱/۲ قاشق چای خوری بیکینگ پودر
۱۰۰ گرم آرد سفید
۳-۴ قاشق غذا خوری پودر نشاسته (ذرت)
۱۰ عدد میگو (درشت)
۲۰۰ میلی لیتر آب (سرد)
دستور تهیه:
میگوها رو تمیز میکنیم و سپس میگو رو به صورت صاف در آورده و با کارد شیارهایی روی شکمش ایجاد میکنیم و مراقب باشید قطع نکنید. (با این شیارها میگو از خمیدگی بیرون آمده و صاف خواهد شد).
طرز تهیه خمیر
بکینگ پودر و نمک و آرد رو مخلوط کرده و سپس الک میکنیم و داخل کاسه میریزیم. زرده رو با همزن میزنیم و سپس آب یخ و دو قطعه یخ بهش اضافه میکنیم. (این به منظور ایجاد برودت زیاد در خمیر انجام میشه که در حالت پفکی میگو و تمپورا تاثیر زیادی داره).
مایه تخم مرغی رو با آرد کم کم مخلوط میکنیم. (این مایع نباید کاملا همزده بشه و یا یکدست بشه). مثل مایع کیک اسفنجی باید حبابهای اکسیژن داخلش باقی بمونه و گلوتن یا حالت چسبناک خمیر تشکیل نشه.
نشاسته ذرت رو با الک روی میگوها میپاشیم. میگوها رو چند مرتبه داخل خمیر آغشته کرده و چندین بار این کار رو تکرار میکنیم تا کل میگو را پوشش بده.
روغن رو داخل ظرفی پر کرده و روی حرارت ملایم قرار میدیم تا کاملا داغ بشه. به مدت دو تا سه دقیقه میگوها رو داخل روغن غوطه ور میکنیم.
تمپورا رو میشه با اواع سبزیجات آبپز و سسهای تند و خوشمزه ژاپنی امتحان کرد. نوش جون
نکات مهم:
مقدار میگوهای داخل روغن نباید زیاد باشه، چون دمای روغن پایین میاد و نتیجه دلخواه گرفته نمیشه.
منبع: غذاپز
تمپورا یکی از معمولترین غذاها در آشپزی ژاپنیه. در خارج از ژاپن تمپورا یکی از نمادهای غذاهای ژاپنی بهشمار میاد.
در این نوع غذا انواع خوراکهای دریایی، سبزیجات و ترهبار ابتدا در مخلوطی خمیر مانند از آرد تمپورا و آب فرو برده شده و سپس در روغن داغ و فراوان سرخ میشن. برای چاشنی از سس سویا استفاده میشه.
مواد لازم:
۱/۴ قاشق چای خوری نمک
۱ عدد زرده تخم مرغ
۱/۲ قاشق چای خوری بیکینگ پودر
۱۰۰ گرم آرد سفید
۳-۴ قاشق غذا خوری پودر نشاسته (ذرت)
۱۰ عدد میگو (درشت)
۲۰۰ میلی لیتر آب (سرد)
دستور تهیه:
میگوها رو تمیز میکنیم و سپس میگو رو به صورت صاف در آورده و با کارد شیارهایی روی شکمش ایجاد میکنیم و مراقب باشید قطع نکنید. (با این شیارها میگو از خمیدگی بیرون آمده و صاف خواهد شد).
طرز تهیه خمیر
بکینگ پودر و نمک و آرد رو مخلوط کرده و سپس الک میکنیم و داخل کاسه میریزیم. زرده رو با همزن میزنیم و سپس آب یخ و دو قطعه یخ بهش اضافه میکنیم. (این به منظور ایجاد برودت زیاد در خمیر انجام میشه که در حالت پفکی میگو و تمپورا تاثیر زیادی داره).
مایه تخم مرغی رو با آرد کم کم مخلوط میکنیم. (این مایع نباید کاملا همزده بشه و یا یکدست بشه). مثل مایع کیک اسفنجی باید حبابهای اکسیژن داخلش باقی بمونه و گلوتن یا حالت چسبناک خمیر تشکیل نشه.
نشاسته ذرت رو با الک روی میگوها میپاشیم. میگوها رو چند مرتبه داخل خمیر آغشته کرده و چندین بار این کار رو تکرار میکنیم تا کل میگو را پوشش بده.
روغن رو داخل ظرفی پر کرده و روی حرارت ملایم قرار میدیم تا کاملا داغ بشه. به مدت دو تا سه دقیقه میگوها رو داخل روغن غوطه ور میکنیم.
تمپورا رو میشه با اواع سبزیجات آبپز و سسهای تند و خوشمزه ژاپنی امتحان کرد. نوش جون
نکات مهم:
مقدار میگوهای داخل روغن نباید زیاد باشه، چون دمای روغن پایین میاد و نتیجه دلخواه گرفته نمیشه.
منبع: غذاپز
نظر شما