شناسهٔ خبر: 46763487 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

شهردار مشهد:

پادگان لشکر ۷۷ در مشهد می‌ماند/ وجود ذی‌نفعان؛ مانع تصمیم‌گیری‌ در شهرک‌های رجایی و باهنر

بیتا سخایی

شهردار مشهد در مورد انتقال پادگان لشکر ۷۷ به خارج از مشهد گفت: بنده وقت زیادی برای این کار گذاشتم و صحبت‌های زیادی شد،اما این کار به سرانجام نرسید و فکر نمی‌کنم به زودی حل شود و از مردم عذرخواهی می‌کنم.

صاحب‌خبر -

محمدرضا کلائی شب گذشته در یک گفت‌و گوی زنده اینستاگرامی درخصوص حواشی‌های اخیر درباره واکسن زدن مسئولان شهرداری‌ها در لباس پاکبان‌ها اظهار کرد: در شهرداری مشهد از ابتدا به صورت شفاف اطلاع‌رسانی‌های لازم صورت گرفت و از ابتدا ستاد کرونای شهرداری که مسئولیت آن بر عهده آقای خواجه نائینی است، نحوه انتخاب پاکبان‌ها و روند کار را به صورت شفاف اطلاع‌رسانی کرد، البته وظیفه اصلی این کار بر عهده وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی است و صرفا معرفی افراد بر عهده ما است که خوشبختانه آقای خواجه نائینی و یعقوبی کاملا بر موضوع نظارت کردند که چنین اتفاقی در شهر مشهد رخ ندهد.

وی در خصوص پروژه کمربند جنوبی مشهد بیان کرد: از چند منظر باید به موضوع نگاه کرد. ضرورت‌های شهر نیز ابعاد مختلفی دارد. ضرورت‌های ترافیکی و زیست محیطی جدی است و عملا تصمیم ما باید ما بین این دو موضوع قرار بگیرد. در روزهای ابتدایی کار نیز این مساله مطرح شد که چگونه می‌توان این دو موضوع را به یکدیگر ارتباط داد. از شورای دوم مطالعاتی بر روی ارتفاعات جنوبی آغاز شده بود و قراردادی با بنیاد مسکن بسته شده و مقرر شد کمربند جنوبی احداث شود. سپس در سال ۹۶ اعتراضات نسبت به این موضوع افزایش پیدا کرد و دادگستری و دادستانی به موضوع ورود پیدا کردند تا به اعتراضات سمن‌ها رسیدگی کنند که این مجموعه عوامل سبب توقف پروژه شد.

کلائی خاطرنشان کرد: بنده با پروژه‌ای نیمه‌کاره مواجه شدم که از یک طرف دغدغه‌های زیست محیطی اجازه ادامه کار را نمی‌داد و از طرف دیگر هزینه‌های زیادی برای پروژه شده بود و مردم از کنار پروژه عبور می‌کردند. آن‌ها مجموعه شهرداری، دادستانی و... را حاکمیت تلقی می‌کنند و معتقدند برای پروژه‌ای که صدها میلیارد تومان هزینه شده است باید فکری شود. دغدغه‌های محیط زیستی‌ها درست است زیرا کوه‌ها تخریب شده بود و می‌توانست محرک توسعه باشد. از طرفی این موضوع مشابه اتفاقی در نیاوران و منطقه یک و سه تهران است که به جای تبدیل به تنفس‌گاه شهر به ساختمان‌های بلند مرتبه مبدل شده است.

شهردار مشهد تصریح کرد: راه‌حل میانه برای این مساله، مطالعات زیست محیطی است و مطابق با نظر سمن‌ها مشاور طرح را انتخاب کردیم و قرار شد تا پایان مطالعات، هیچگونه اقدامی در این زمینه انجام نشود. یک پروژه نیمه کاره وجود داشت که باید در اختیار مردم قرار می‌گرفت بنابراین بخش‌های ساخته شده یعنی کوه پارک از انتهای دلاوران تا لادن را که با موضوع اصلی منافات کامل ندارد را در اختیار مردم قرار دادیم که حقوق آنان ضایع نشود.

مسائل زیست محیطی اولویت اول ما است

 کلائی با بیان اینکه «اگر مطالعات زیست محیطی به این نتیجه برسد که کمربند جنوبی باید ساخته شود، ما چیزی را از دست نداده‌ایم»، ادامه داد: متاسفانه اعتماد وجود نداشت و فعالان زیست محیطی و نمایندگان مجلس مدعی شدند که ما در حال دروغ گفتن هستیم. قصد داریم کم کم کار را پیش ببریم به همین دلیل ما نیز در راستای اعتمادسازی بخش‌هایی را همچون ایجاد پل دوم در تقاطع هاشمیه را اجرا نکردیم.

وی ادامه داد: روز دوشنبه در کمیسیون ماده پنج با موضوع جنوب شرق که با حضور نمایندگان و سمن‌ها برگزار شد،ایده‌های خود را مطرح کردیم که باید جاده نیشابور به کوشش خلج وصل شود که خوشبختانه با نظر مثبت کمیسیون ماده پنج مواجه شد و قرار است در شورای همتا تصمیم‌گیری‌های لازم گرفته شود. در مجموع نمی‌توان با قاطعیت نسبت به اجرای کمربند جنوبی اظهار نظر کرد زیرا مسائل زیست محیطی اولویت اول ما است.

شهردار مشهد در پاسخ به این سوال که آیا کمربند جنوبی ساخته می‌شود یا خیر، تاکید کرد: به عقیده بنده یک گزینه تعدیل شده در ضلع شرق رخ می‌دهد، اما در ضلع غرب با توجه به طرح‌های بالا دست تصور نمی‌کنم کوه پارک دستخوش تغییرات شود.

تا پایان مطالعات زیست محیطی نمی‌توانم نظر قطعی در این زمینه ارائه دهم

کلائی با بیان اینکه هزار درصد خوشبین هستم که کوه پارک در آینده باقی خواهد ماند، اظهار کرد: بنده فضای کمسیون ماده پنج، شورای عالی شهرسازی و مطالعات را می‌بینیم و حدس می‌زنم راهکارها در ضلع شرق امتداد بزرگراه و در ضلع غرب تونلی باشد که نماز را به برونسی متصل می‌کند. این مسائل حدس‌های بنده است و تا پایان مطالعات زیست محیطی نمی توانم نظر قطعی در این زمینه ارائه دهم.

وی در خصوص ۲۷ هزار میلیارد تومان پروژه در شهر مشهد افزود: پروژه‌های عمرانی سنگینی در شهر تهران وجود ندارد. در حال حاضر در شهر مشهد پروژه‌های عمرانی بزرگی همچون مترو وجود دارد که به چشم نمی‌آید. به عنوان مثال روز پنجشنبه قرار است عملیات اجرایی چند بخش مترو آغاز شود که خط چهار یک نمونه آن‌ها است. این بخش از انتهای خواجه ربیع (مهر مادر) TBMآغاز به کار خواهد کرد و از سمت شهرک شهید رجایی و ضلع شرقی نیز این اتفاق رخ خواهد داد که اهمیت زیادی دارد، زیرا ماحصل آن اتصال دو نقطه کم برخوردار به یکدیگر و عبور از حرم مطهر است.

پروژه‌های بزرگ در دست احداث داریم 

شهردار مشهد بیان کرد: در حال حاضر اتصال شهرک شهید رجایی به رضویه در دست مطالعه است. این پروژه بسیار بزرگ است و هزینه میلیاردی خواهد داشت. همچنین روز پنجشنبه خط سه از انتهای الهیه آغاز خواهد شد. همکاران بنده واقعا دل بزرگی دارند. زمانی که صحبت از احداث یک پارک ۷۰ هکتاری می‌شود بدون اعتراض موافقت می‌کنند و این درحالی است که احداث پارک ۸۰ هکتاری بهار از شورای اول آغاز شده و اکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، همچنین پارک ۷۸ هکتاری جنگلی حدود یک سال آغاز و تا یک الی دو ماه آینده به اتمام می‌رسد. ما از پروژه بزرگ نمی ترسیم.

کلائی در واکنش به ادعای برخی مبنی بر تراکم فروشی در شهر مشهد به جهت اجرای پروژه‌ها خاطرنشان کرد: اگر کسی کار نکند دو چیز را در دستور کار قرار داده است اول اینکه کار نکردن را افتخار بداند.در پخش زنده افتتاح پارکینگ آزادی به کاهش ۷۸ درصدی میزان ساخت و ساز افتخار می‌شد و پروژه‌های بزرگ آنان فارغ از چند ایستگاه مترو شامل تعمیرات ماشین آلات خدمات شهری بود که واقعا ناراحت کننده است. فکر می‌کنم گزارش آقای شیرازی در شورای شهر مایه افتخار بود. الکترونیک کردن شهروند سپاری جزو آرزوهای ما برای مقابله با فساد بود که محقق شد و مردم از آن اطلاع ندارند.

رونق ساخت‌وساز به معنای شهرفروشی نیست

وی اضافه کرد: یکی از اقدامات مهم دیگر آنان اجرای ظرفیت‌های معطل مانده طرح‌های بالادست است که میزان دریافت پروانه ۴۸ درصد افزایش یافته است. بنده این کار را تراکم فروشی و شهر فروشی نمی‌دانم، زیرا طرح تفصیلی دارای مبانی است و رونق ساخت و ساز امر مشکل‌داری نیست.ضمن اینکه بخشی زیادی از منابع ما ناشی از پیگیری‌های تکنیکی است. بالغ بر ۶ تا هفت هزار میلیارد تومان از دولت پول گرفته‌ایم در حالی که در گذشته به ۵۰۰ میلیارد تومان نمی‌رسید. 

شهردار مشهد ادامه داد: اگر در سال اول بدهی‌ها را تصفیه نمی‌کردیم، نمی‌توانستیم پروژه‌های عمرانی را به سرانجام برسانیم.این موضوع چند ضلع دارد؛ در پروژه‌های سرمایه‌گذاری و مشارکتی حل مساله کردند و سهم زیادی از سهم الشرکه‌ها که بالغ بر ۳۰ پروژه بود پرداخت شد. قفل‌ها را باز کردند و این مبلغ‌ها صرف آبادانی شهر شد.موضوع دوم این است که حق شهر مشهد از دولت گرفته شده است؛ به عنوان مثال ۵۰ سال گذشته کلانتری ساخته شده بود که پول شهرداری را پرداخت نکرده بودند که این مورد پیگیری شد. نکته سوم اینکه ساخت و ساز در مشهد رونق پیدا کرده است که اگر رخ نمی‌داد، نمی‌دانم از نظر اجتماعی در چه وضعیتی قرار می‌گرفتیم.

کاهش معتادان در شهر سبب افزایش درآمد می‌شود

کلائی در خصوص سامانه فاش و حواشی‌های مربوط به فرهنگسرای قرآن و عترت عنوان کرد: دو نگاه نسبت به مدیریت شهری وجود دارد؛ اول اینکه ما مسئول انجام خدمات شهری هستیم. نگاه دوم که در کلان شهرها مطرح می‌شود این است که مدیریت شهری متولی همه چیزهای موجود در شهر است و شورا باید شورای شهر باشد نه شورای شهرداری. برند شهر مهم است. اینکه مشهد تمیز و فاقد معتادان متجاهر و کودک کار باشد در روحیه مردم، سرمایه گذاران و زائرین تاثیرگذار است. به نظر من کاهش معتادان در شهر سبب افزایش درآمد می‌شود.

وی ادامه داد: در این زمینه مجتمع شوق زندگی که در گذشته فرهنگسرای قرآن و عترت بوده را برنامه‌ریزی کرده‌ایم. سازمان اجتماعی و فرهنگی در ساختمانی در پارک بهار که منطقه سه و فرهنگ سرای قرآن و عترت نیز در آن مستقر بودند، قرار داشت. ما در نظر داریم بخش های خالی از سکنه چهار راه دکتری، تقی آباد و خیابان دانشگاه را توسعه فرهنگی دهیم.به همین دلیل معاونت اجتماعی فرهنگی را به ساختمان قدیم اتوبوسرانی در این محدوده منتقل کردیم. 

ایجاد قرارگاه فرماندهی مقابله با آسیب‌های اجتماعی 

شهردار مشهد گفت: یکی از ضرورت‌ها، ایجاد قرارگاه فرماندهی مقابله با آسیب‌های اجتماعی است به همین دلیل با دستگاه‌های متولی صحبت کردیم و خانم عابدین زاده برای این کار انتخاب شدند که دغدغه اجتماعی دارند.ما الگو جدیدی برای دستگاه قضا در مجتمع شوق زندگی ارائه کردیم که در ۱۴ رمضان افتتاح می‌شود. در دوره آقای منتظری توافق شده بود مکانی به دادسرای ناحیه هفت اختصاص پیدا کند و ما نیز ساختمانی را به دادگستری و همچنین مجتمع شوق زندگی را اجاره داده‌ایم.

کلائی در خصوص شعار یک حاشیه کمتر و صدها فرصت بیشتر اظهار کرد: انتقادهای زیادی به ما می‌شود که چرا تقاطع آزادگان را ساختید، ما در پاسخ گفتیم که تقاطع مصلی نیز در حال ساخت است، متاسفانه ما در شهرداری لال هستیم و نمی‌توانیم نکات خود را به خوبی اعلام کنیم. به عنوان مثال صدمتری سبب جدایی متن و حاشیه شده است و کار ما اتصال این دو به یکدیگر است. پروژه‌های مصلی، شهیدی حریری و ابوطالب در این راستا است.

علت نرسیدن به نتیجه در شهرک شهید رجایی و باهنر وجود ذی‌نفعان است 

وی افزود: تمرکز ویژه ما شهرک شهید رجایی و باهنر است زیرا این منطقه چشم حاشیه شهر مشهد است و علت نرسیدن به نتیجه جدی در این محدوده وجود ذی‌نفعان جدی است. در اصل پس از خشکسالی دهه ۶۰ در جنوب شرق کشور افراد اراضی آستان قدس را تصرف و بدون هیچگونه شکل جدی شهر، اقدام به ساخت خانه در این مکان می‌کنند و آستان قدس نیز برای حفاظت از اراضی دیگر خود دیواری ایجاد می‌کند. خوشبختانه با توافق استانداری و آستان قدس این دیوار که محل تجمع معتادان و زباله‌ها بود، برداشته و ۲۸۶ هکتار تعیین تکلیف شد. احداث پارک با رویکرد کسب و کار و توافق با آستان قدس و بزرگ مالکان و انحراف ریل راه آهن برای ایجاد ارتباط از جمله اقدامات ما در این محدوده است. در این فضای ناامید کشور این اقدام بسیار اهمیت دارد و زمانی که همه پای کار هستند باید کار کنیم.

یک سوم دفاتر تسهیل‌گری کشور در شهر مشهد است

شهردار مشهد بیان کرد: ۱۳۵ دفتر تسهیل‌گری در کل کشور وجود دارد که یک سوم آن در شهر مشهد است که ظرفیت بسیار خوبی است. یک فضای پنج هکتاری در انتهای شهید معقول و مهریز وجود دارد که سال‌ها است مردم آن‌جا یک متر مربع فضای سبز ندارند. این اراضی متعلق به آستان قدس رضوی است که با موافقت قرار شد این پارک در عرض ۶ ماه به اتمام برسد و عید سعید فطر آن را افتتاح کنیم. این کارها امید، شادی و نشاط می‌آورد و اگر رخ دهد مردم امیدوار می‌شوند.

کلائی خاطرنشان کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی نیم درصد درآمد کتابخانه‌های عمومی را به تهران ارسال می‌کردند. ما پیشنهاد دادیم این مبلغ به جای تهران در مشهد و به ایجاد کتابخانه‌های محلی اختصاص پیدا کند. آقای موهبتی که در گذشته فرماندار مشهد بودند و اکنون استاندار سیستان و بلوچستان هستند به من گفتند که یک لکه ننگ در مشهد ، کتابخانه عمومی امام خمینی در میدان انتهای هفت تیر است. با توجه به این صحبت ما با پیگیری زیاد این پروژه که ۲۹ سال معطل مانده بود را ظرف چهار ماه به اتمام رساندیم.

انتقال پادگان لشکر ۷۷ به نتیجه نرسید

وی در خصوص انتقال پادگان لشکر ۷۷ اضافه کرد: این پروژه تاریخچه طولانی دارد و در هر دوره توافقاتی شده و کار را پیچیده‌تر کرده است. بنده وقت زیادی برای این کار گذاشتم و صحبت‌های زیادی شد،اما این کار به سرانجام نرسید و فکر نمی‌کنم به زودی حل شود. از مردم عذرخواهی می‌کنم، زیرا مکانیزم تصمیم‌گیری به گونه‌ای نیست که این موضوع به سرانجام برسد. از این عدم توافق ارتش، شهر و احتمالا آستان قدس زیان خواهد کرد. در این اراضی برج‌های ۲۵ طبقه برای پزشکان برنامه‌ریزی شده بود در صورتی که پزشکان علاقه‌مند هستند در بخش بیمارستانی شهر باقی بمانند. این اراضی بهترین نقطه بود که متاسفانه توافقات صورت نگرفت.

کلائی درباره رابطه خود با شورای اسلامی شهر مشهد عنوان کرد: از ابتدا اعلام کردیم که برای ما کار اهمیت دارد و در توفیقات صورت گرفته شورا کمک زیادی کرده است. برخی مسائل همچون توس موضوعی است که آقای ریاضی در این زمینه پای کار بودند و فشار زیادی آوردند. همچنین برخی مسائل موضوعی است که شهروند سپاری از جمله این موارد است. به طور کلی کار گروهی سخت است، اما شورا حمایت‌های خوبی داشته و بی‌انصافی است که گلایه کنیم.

وی در خصوص احتمال کاندیدا شدنش برای انتخابات افزود: بگذارید کار خودمان را انجام دهیم.من شهردار همه مردم مشهد هستم.

شهردار مشهد در خصوص انتقادات وارده به معاون فرهنگی و اجتماعی اظهار کرد: شاید در این حوزه مقداری نقطه نظرات ما با شورا متفاوت است و من معتقدم شهردار مردم مشهد هستم و باید کاری را انجام دهم که مردم می‌خواهند. چند دوره نظر سنجی توسط جهاد دانشگاهی مشهد انجام شد و متوجه شدیم که مردم می خواهند شهر سبز و تمیز باشد، فساد در شهرداری کم شود، کار اقتصادی و اجتماعی در شهر صورت بگیرد.

کلائی بیان کرد: بنده معتقدم کسی در این شهر جای فرد دیگری را تنگ نمی‌کند،زیرا این شهر بسیار بزرگ و پر برکت و دوست‌داشتنی است. ما باید فرهنگ شهروندی را تقویت کنیم که اجرای پروژه حق تقدم عابر پیاده و تفکیک زباله مهم و جزو اولویت های ما است و بنده وظیفه دارم آن را محقق کنم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، وی در پاسخ به این سوال که توصیه شما به شهردار بعدی مشهد چیست، گفت: مشهد را دوست داشته باشید.

انتهای پیام

نظر شما