شناسهٔ خبر: 46741428 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه هفت‌صبح | لینک خبر

کودتا در فوتبال اروپا؛ سوپرلیگ جنجالی چیست؟

صاحب‌خبر -

فوتبال دنیا شب گذشته با اتفاقی شوکه‌کننده روبرو شد چون با انتشار بیانیه رسمی، ۱۲باشگاه اروپایی اعلام کردند قصد دارند روی دست یوفا و فیفا بلند شوند و مسابقاتی به‌نام سوپر لیگ اروپا را از تابستان امسال برگزار کنند. در واکنش به این اتفاق فیفا تهدید کرده بازیکنان حاضر در این لیگ حق حضور در جام جهانی را ندارند و تیم‌هایی که در مسابقات شرکت‌ کنند از رقابت‌های باشگاه‌های اروپا کنار گذاشته می‌شوند.

در حال حاضر باشگاه‌های رئال مادرید، بارسلونا و اتلتیکو مادرید از اسپانیا، منچستر یونایتد، منچستر سیتی، لیورپول، چلسی، آرسنال و تاتنهام از انگلیس، آث میلان، یوونتوس و اینتر میلان از ایتالیا تیم‌های موسس سوپر لیگ محسوب می‌شوند. این رقابت‌ها ۱۵ تیم ثابت دارد و پنج تیم دیگر می‌توانند سالانه بر اساس دستاوردهای خود در فصل قبل جواز حضور در مسابقات را کسب کنند.

سوپر لیگ اروپا که در واقع جایگزین مسابقات لیگ قهرمانان اروپا می‌شود، در دو گروه ۱۰ تیمی خواهد بود که سه تیم نخست از هر گروه به مرحله یک چهارم نهایی صعود می‌کنند و تیم‌های چهارم و پنجم هر گروه دیدارهای پلی آف خواهند داشت تا چهره دیگر تیم‌های مرحله یک چهارم مشخص شود.

فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) مخالف سرسخت شکل گیری سوپر لیگ اروپا است. فیفا با انتشار بیانیه‌ای ضمن تاکید بر غیر قانونی بودن این رقابت، تهدید کرد بازیکنانی که در سوپر لیگ بازی کنند از شرکت در جام جهانی ۲۰۲۲ محروم خواهند شد.

«فلورنتینو پرز» رئیس باشگاه رئال مادرید و اولین رئیس سوپر لیگ گفت: ما به فوتبال در هر سطح کمک خواهیم کرد و آن را به جایگاه واقعی خود در جهان خواهیم رساند. فوتبال تنها ورزش جهانی در جهان است که بیش از چهار میلیارد هوادار دارد و مسئولیت ما به عنوان باشگاه‌های بزرگ پاسخگویی به خواسته‌های آنهاست.

نه تنها فیفا و یوفا مخالف شکل گیری مسابقات سوپر لیگ هستند که حتی «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس هم از ایجاد این رقابت‌ها ابراز نگرانی کرده است. جانسون گفت: سوپر لیگ به قلب بازی‌های داخلی ضربه می‌زند و هواداران فوتبال در سراسر کشور را نگران می‌کند. علاوه بر تمام مخالفان ذکر شده، یوفا، اتحادیه فوتبال و لیگ برتر انگلیس هم از دیگر نهادهایی هستند که ایجاد سوپر لیگ را به ضرر فوتبال عنوان کرده‌اند. این سه نهاد در بیانیه مشترکی اعلام کردند که در تلاش برای متوقف کردن این پروژه متحد باقی می‌مانند. در این بیانیه از باشگاه‌های دیگر کشورها از جمله فرانسه و آلمان که از حضور در سوپر لیگ خودداری کرده‌اند، تشکر شده است.

«گری نویل» بازیکن پیشین تیم فوتبال منچستر یونایتد هم موضعگیری سفت و سختی نسبت به شکل گیری سوپرجام داشت. وی گفت: مخالف مدرن سازی مسابقات فوتبال نیستم. ما لیگ برتر انگلیس و لیگ قهرمانان اروپا را داریم اما فکر می‌کنم چنین پیشنهادی در میانه ویروس کرونا و بحران اقتصادی یک رسوایی مطلق است. یونایتد و بقیه «شش تیم بزرگ» که در سوپر لیگ ثبت نام کرده‌اند باید از خود شرم کنند.

با این حال ۲۰باشگاه شرکت کننده که ۱۵ تیم اعضای موسس سوپر لیگ هستند و یک مکانیزم انتخابی برای پنج تیم دیگر که سالیانه بر اساس دستاوردهایی که در فصل قبل داشته اند به این لیگ راه خواهند یافت

بازی های میان هفتگی در حالی که تمام باشگاه های شرکت کننده به رقابت در لیگ های داخلی خود نیز ادامه خواهند داد و حفظ تقویم مسابقات سنتی داخلی که همچنان در قلب بازی های باشگاه حفظ خواهد شد.

آغاز سوپرلیگ از ماه آگوست در دو گروه ده تیمی که دو دیدار رفت و برگشت در خانه خود و خانه حریف برگزار خواهند کرد و سه تیم برتر در هر گروه مستقیما به یک چهارم نهایی صعود می کنند. تیم های چهارم و پنجم دو گروه در دو بازی پلی آف رفت و برگشت تکلیف دو جایگاه باقیمانده در یک چهارم نهایی را روشن خواهند کرد. فرمت دو بازی رفت و برگشت حذفی برای رسیدن به فینال در پایان ماه مه استفاده خواهد شد و فینال نیز در قالب یک مسابقه در زمینی بی طرف برگزار می گردد.

پس از برگزاری سوپرلیگ اروپایی مردان، کار شکل دهی سوپرلیگ فوتبال زنان نیز شروع خواهد شد تا به پیشرفت و توسعه فوتبال زنان کمک کند.

نظر شما