شناسهٔ خبر: 46525205 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

استاندار قم؛

افزایش ابتلا به کرونا در قم آسانسوری است

سرمست گفت: موج چهارم کرونا به دلیل جهش یافتگی ویروس انگلیسی یک وضعیت کاملا متفاوت است و شکل ابتلا به این بیماری از وضعیت پلکانی به وضعیت آسانسوری تغییر کرده و میزان درگیری‌ها بشدت افزایش داشته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، بهرام سرمست استاندار قم روز چهارشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری، گفت: قم وارد موج چهارم کرونایی شده و باید مانند موج‌های قبلی تعامل همگانی برای مقابله با آن پای کار بیاید.

سرمست عنوان کرد: در موج‌های قبلی کرونا و به ویژه موج اول شاهد ایجاد موجی از هم افزایی، تعامل، ایثار و هم صدایی مردم بودیم.

استاندار قم افزود: با وجود برخی انتقادات، اما همچنان درصد رعایت دستورالعمل های بهداشتی در این استان مطلوب‌تر از بسیاری از استان‌های دیگر است.

به گفته سرمست، موقعیت مذهبی، علمی و جغرافیایی قم سبب شده تا سالانه میلیون‌ها مسافر و زائر وارد این استان شده و از این نظر قم تفاوت اساسی و معناداری با سایر استان‌ها دارد.

استاندار قم با تاکید بر ملزم بودن قم بر اجرای تصمیمات ملی، گفت: مبنای ما در تصمیم گیری‌های داخل استانی و متناسب سازی برنامه‌ها در مصوبات ملی؛ صرفا نظر تخصصی مسوولان بهداشتی است.

سرمست عنوان کرد: ۶۰ درصد اقتصاد قم بر مدار خدمات تعریف شده و در طول ۱۳ ماه گذشته بخش خدمات و کسبه و اصناف خسارت‌های مادی بسیار شدیدی را متحمل شده، اما با این وجود قم بیشترین ماندگاری در شرایط آبی را تجربه کرده است.

استاندار قم اضافه کرد: از اداره کل تبلیغات اسلامی قم انتظار داریم نسبت به برگزاری آیین‌های مذهبی پیشنهادات تخصصی خود را ارائه دهند، اما سازوکار نهایی ما در تصمیم گیری فقط نظر تخصصی دانشگاه علوم پزشکی است.

سرمست ادامه داد: اگر ما اجازه می‌دادیم تا مراسم نیمه شعبان با حضور گسترده مردم برگزار شود امروز بسیاری از افراد معاند ورود قم به موج چهارم کرونا را به افراد متدین و دیندار نسبت می‌دادند.

استاندار قم یادآور شد: در وضعیت قرمز کرونایی هرگونه تجمعی ممنوع است و در این بین تفاوتی بین تجمعات مذهبی، ملی وغیره وجود ندارد.

استاندار قم تصریح کرد: ایجاد دوگانگی بین اقتصاد و سلامت و دیانت و سلامت به صلاح کشور نیست و همه باید به مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا پایبند باشند.

به باور سرمست، بخش خصوصی ظرفیت و آمادگی لازم برای واردات واکسن کرونا را دارند و دانشگاه علوم پزشکی باید بستر فعالیت بخش خصوصی را فراهم نماید.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری قم بیان کرد: قم استانی بود که بیشترین دوره پایداری در وضعیت آبی را تجربه کرد، اما با وجود تمام تدابیر شرایط کرونایی بار دیگر در قم تغییر کرد و با برگشتن ورق قم مجددا وارد وضعیت قرمز شده است.

بیژن سلیمان پور گفت: طولانی شدن روند مبارزه با بحران کرونا سبب شده تا مردم این بیماری را عادی بگیرند و از مبارزه با آن دلزده شوند.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری قم عنوان کرد: یکی از عوامل ایجاد تعارضات در مبارزه با کرونا؛ تعدد رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی است که تفاهم کلی در بین آن‌ها در فرهنگ سازی و اطلاع رسانی وجود ندارد.

سلیمان پور تصریح کرد: تصمیم بر تعطیلی نماز‌های جمعه و محدود کردن آیین‌های مذهبی یک تصمیم ملی است و ما در استان قم ملزم به اجرای آن هستیم.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری قم  بیان کرد: از شهرداری و سایر دستگاه‌هایی که عرصه برای تبلیغات شهری دارند درخواست داریم تا پیام‌های به تناسب شرایط کرونایی در شهر نصب کنند.

قم از ۲۵ اسفندماه سال گذشته از منطقه آبی وارد زرد کرونایی شد و مسئولان ذی‌ربط درباره احتمال وخیم‌تر شدن وضعیت در صورت انجام سفر و دورهمی و دیدوبازدید‌های عید از سوی شهروندان و همچنین رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی هشدار داده بودند.

از ۱۳ فروردین‌ماه همزمان با خیز چهارم کرونا در کشور، استان قم نیز از جمله مناطقی است که در وضعیت نارنجی قرار گرفت و طبق اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا این استان از روز ۱۸ فروردین ماه وارد وضعیت قرمز شده است.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید ۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکز‌های عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکز‌های جامع سلامت» امام حسن عسکری (ع) در شهرک امام حسن عسکری (ع)، امام خمینی (ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی (ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.

انتهای پیام/ح

نظر شما