شناسهٔ خبر: 46007231 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

محسن رضایی: دولت‌های گذشته نباید تکرار شوند/ نیازمند تغییرات اساسی هستیم

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت نیازمند تغییر اساسی هستیم و نمی‌توانیم دولت‌های گذشته را در آینده تکرار کنیم.

صاحب‌خبر -

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز در نشست خبری گفت: فرصت‌ها و تهدید‌های دهه پنجم انقلاب با قبل متفاوت است و شبیه دهه اول انقلاب است از این رو فرصت‌ها و تهدید‌ها مهمی وجود دارد.

وی تصریح کرد: در زمینه اقتصاد، امنیت، نفوذی‌ها، فرصت‌ها و تهدید‌ها زیادی وجود دارد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با بیان اینکه سرمایه رسانه‌ای از فرصت‌های مهم ما است، اظهار داشت: هیچکدام از کشور‌های همسایه فرصت رسانه‌ای مانند کشور ما را ندارند.


نباید دولت‌های گذشته تکرار شوند


رضایی با بیان اینکه در این دهه، فرصت‌ها و تهدید‌ها مهمی پیش روی ما است، افزود: آیا با تفکر و مدیریت گذشته می‌توان این دهه را مدیریت کرد؛ برای اداره دهه پنجم انقلاب نیازمند تغییر اساسی هستیم و نمی‌توانیم دولت‌های گذشته را در آینده تکرار کنیم.

وی گفت: هیچ یک از اعضای دولت و مجلس نخواسته‌اند که مجمع تشخیص به FATF بپیوند یا نپیوندد.


لوایح FATF به مجلس بازنمی گردد


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، مبنی بر اینکه از شما نقل شده است که امکان دارد لوایح FATF مجدد به مجلس ارجاع شود و آیا این کار مبنای حقوقی دارد؟ گفت: سه نفر از اعضای کمیسیون مشترک که اعضای مجمع تشخیص هستند پیشنهاد دادند این دو لایحه به مجلس شورای اسلامی بازگردد.

رضایی اضافه کرد: این پیشنهاد مورد بررسی قرار گرفت. نظر ما این است که خود مجمع نمی‌تواند این لوایح را به مجلس برگرداند. زیرا روند تصمیم گیری با مشکلاتی مواجه می‌شود. عده‌ای پیشنهاد کردند مجلس شورای اسلامی تقاضا کند این لوایح به مجلس بازگردد تا امروز مجلس شورای اسلامی از مجمع تشخیص مصلحت تقاضایی مبنی بر بازگشت این لوایح نداشته و به احتمال قوی نظر نهایی مجمع در باره این لوایح، فروردین ماه ۱۴۰۰ اعلام خواهد شد.


دولت ابهامات مجمع در مورد FATF را مکتوب پاسخ می‌دهد


وی در مورد علت تأخیر در بررسی این دو لایحه، گفت: انباشتگی تحریم‌ها موجب تأخیر در بررسی این دو لایحه شد. ابهام اصلی ما این بود که آیا در زمانی که تحریم‌ها افزایش یافته باید این دو لایحه تصویب شود؟

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: ابهام بعدی در مورد واژه «گام بعدی» بود. FATF از ایران خواسته است بعد از اجرای ۴۱ توصیه باید گام بعدی را بردارد و مشخص نیست گام بعدی چه چیزی است.

رضایی با بیان اینه ما از دولت سوال کردیم که گام بعدی چیست، افزود: دولت اعلام کرد که باید در این خصوص مذاکره کنیم. در جلسه‌ای که با ظریف، جنیدی و دژپسند داشتیم، مقرر شد سئوالات و ابهامات مجمع به دولت ارسال شود و دولت این سئوالات و ابهامات را مکتوب پاسخ داده و امضا کند و به مجمع ارسال کند، چون دولت حرف‌های متناقضی می‌زند ما باید مستندات مکتوب از دولت داشته باشیم.


منتظر پاسخ دولت هستیم


وی افزود: یکی از وزرا گفت شما این لوایح را تصویب کنید تا ما به FATF بپیوندیم، چون هر لحظه ممکن است تحریم‌ها برداشته شود و ما باید آماده باشیم. مجمع تشخیص اعلام کرد دولت تاریخ لغو تحریم‌ها را اعلام کند تا همان زمان این لوایح به تصویب برسد. تا امروز چنین تاریخی به مجمع ارسال نشده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مجمع تشخیص منتظر پاسخ‌های مستند و مکتوب دولت است، اظهار داشت: توقع داشتیم این پاسخ‌ها اسفندماه به مجمع ارسال شود، اما با توجه به اینکه تا امروز این پاسخ‌ها ارسال نشده، احتمالا مجمع در مورد لوایح فروردین ماه تصمیم گیری خواهد کرد.

رضایی در مورد تغییر نظر اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون لوایح گفت: به نظر می‌رسد ۳-۲ نفر از اعضا نظرشان مثبت شده، اما اکثریت اعضاء بر نظر قبلی خود هستند. موافقان این لایحه معتقدند که می‌توانیم حق تحفظ بگذاریم و بسیاری از موضوعات را قبول نکنیم، اما مخالفان می‌گویند حق تحفظ قابل تحقق نیست.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون قرار گرفتن کره شمالی در لیست سیاه FATF علی رغم قبول همه شروط FATF، گفت: این سوال در مجمع از آقای ظریف پرسیده شد. او معتقد بود پروتکلی که کره شمالی با FATF بسته با پروتکلی که ایران بسته متفاوت است. مقرر شد این موضوع در پژوهشگاه مجمع مورد بررسی قرار گیرد.


احتمال تعویق بررسی لوایح FATF پس از انتخابات ۱۴۰۰


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص برخی شنیده‌ها مبنی بر اینکه مجمع تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری، FATF را بررسی نخواهد کرد، گفت: برخی اعضای مجمع معتقدند اگر این دو لایحه تصویب شود، در فرصت باقیمانده از دولت دوازدهم، مهلت اجرای آن وجود ندارد و دولت بعدی باید این لوایح را اجرا کند، بنابراین بهتر است در دولت بعد این لوایح تعیین تکلیف شود لذا باید تا شهریور ماه برای بررسی این لوایح صبر کنیم، این نظر چند نفر از اعضای مجمع است و نظر کل مجمع نیست.


مشکلات جدی در مسیر تبدیل سیاست‌های نظام به قوانین وجود دارد


رضایی درپاسخ به سوال دیگر مهر، درباره این که دولت علت عدم اجرای سیاست‌های کلی نظام را عدم وجود قانون اعلام کرده است، گفت: در مدتی که مجمع تشکیل شده ۴۱ عنوان و حدود ۷۰۰ سیاست در تمام امورات کشور به تصویب رسیده است.

وی اضافه کرد: این سیاست‌ها از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سیاست‌های کلی نظام به دولت‌ها ابلاغ شده است، اما متأسفانه عملکرد دولت‌ها درزمینه سیاست‌های کلی نظام زیر ۴۰ درصد بوده و یکی از دلایل اصلی آن این است که این سیاست‌ها تبدیل به قانون نشده است

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بسیاری از این سیاست‌ها در حال تبدیل شدن به قانون هستند، گفت: نمایندگان مجلس در حال تهیه طرحی در حوزه جمعیت هستند. اشکالات جدی در مسیر تبدیل شدن سیاست‌های کلی به قوانین وجود دارد.

تکمیل می‌شود…

نظر شما