شناسهٔ خبر: 4509818 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

در نشست خبری مطرح شد

عوامل بی‌حرمتی به دو زائر ایرانی باید به اشد مجازات برسند

خبرگزاری تسنیم: رئیس سازمان حج و زیارت در نشست خبری امروز خود گفت که این سازمان طی نامه‌های متعدد از مسئولان سعودی خواسته تا عوامل بی‌حرمتی به دو زائر ایرانی به‌سرعت به اشد مجازات تنبیه شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سعید اوحدی در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه با اشاره به عتبات نوروزی، اظهار داشت: 140هزار زائر از طریق کاروان‌های دارای مجوز و کاروان‌های زیرمجموعه سازمان حج و زیارت در این ایام به عتبات مشرف شدند که 60هزار نفر از طریق هوایی و 80هزار نفر از طریق زمینی به این سرزمین مقدس اعزام شدند.

وی با بیان "افزایش 25درصدی استقبال زائران را در ایام نوروز شاهد بودیم" ادامه داد: یکی از دلایل این افزایش لغو پروازهای عمره از سوم تا نهم فروردین بود. ضمن اینکه رضایت‌مندی زائران از کاروان‌های دارای مجوز و زیرنظر شمسا بسیار بالاتر بوده است.

رئیس سازمان حج و زیارت با ابراز "ظرف 10 روز سفری به عراق خواهیم داشت" تصریح کرد: در این سفر دو هتل در نجف و کربلا و آشپزخانه نجف کلنگ می‌خورد، خوشبختانه قراردادهای آنها بسته شده است و قطعاً به‌امید خدا عملیات اجرایی آنها در نیمه اول اردیبهشت آغاز خواهد شد.

اوحدی با بیان اینکه بانک‌های کشور سرمایه گذار این پروژه‌ها هستند، گفت: زائرسرای چزابه با امکانات و ظرفیت 10هزار زائر شهریور سال 94 به بهره برداری می‌رسد و زائرین اربعین می‌توانند از این زائرسرا استفاده کنند. همچنین خبر خوب بازگشایی مرز قصرشیرین را داشتیم که اگر طی هفته آینده جواب استعلام سازمان حج و زیارت به‌منظور تأمین امنیت این مرز به ما برسد پکیج‌های خود را برای اعزام به عتبات از این مرز اعلام خواهیم کرد.

وی ادامه داد: خبر پیروزی مردم عراق در تکریت و امنیت جاده بغداد به سامرا را داشتیم که در همین راستا سازمان حج و زیارت هیئت ویژه‌‌ای را به عراق اعزام کرد تا موضوع را بررسی کنند و اگر امنیت وجود داشته باشد سفر به سامرا هم در برنامه سفر به عتبات قرار داده می‌شود. همچنین مسیر سامرا به کربلا و نجف از قصرشیرین نیز راه اندازی خواهد شد.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اتفاقات تلخ در هفته دوم فروردین ماه طی اعزام زائران به عمره اظهار داشت: در نهم فروردین ماه شاهد اتفاق تلخ و رفتار غیرانسانی دو پلیس عربستان بودیم که در آخرین گیت بازرسی قصد بی‌حرمتی به دو نوجوان ایرانی را داشتند و این حادثه تلخ و غیرقابل گذشت با هوشیاری و شجاعت این دو نوجوان همراه بود.

اوحدی اضافه کرد: از ساعت 12:30 نیمه‌شب که یکی از مدیران حراست سازمان حج و زیارت در این سفر همراه بود با مدیرکل حراست صحبت کرد و ظرف یک ساعت نماینده کنسولی ما در عربستان در محل حضور یافت و صورت جلسه قانونی صورت گرفت. در همین لحظه نماینده بعثه و سرکنسولی ما در عربستان پلیس فرودگاه را مجبور کردند تا فرمانده پلیس امارت جده را به حضور بطلبند و سرتیپ الجوهری معاون فرمانده جده به فرودگاه آمد و آن دو مأمور توسط دو نوجوان ایرانی، شناسایی و دستگیر شدند.

وی با ابراز "سرتیپ الجوهری در همان‌جا از نماینده بعثه و سرکنسولی ما در عربستان عذرخواهی کرد و قول داد که این دو پلیس را به اشد مجازات برسانند" تصریح کرد: ساعت 7 صبح همان روز جزئیات حادثه را شخصاً جویا شدم و ساعت 8 صبح اولین نامه ما به معاون کنسولی وزارت خارجه ارسال شد. همچنین ساعت 9 صبح اولین مکاتبه رسمی ما با وزیر حج عربستان با لحنی تند صورت گرفت که مسئولیت شرعی و انسانی وزیر حج عربستان حکم می‌کند که این دو پلیس به اشد مجازات برسند، و عذرخواهی رسمی صورت بگیرد که در غیر این صورت تصمیم دیگری خواهد گرفت که در همان زمان وزیر حج عربستان در ساعت 10 صبح عذرخواهی کرد و قول پیگیری داد.

رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد: روز نهم فروردین دستگاه دیپلماسی کشور، کاردار و کنسول عربستان را احضار کرد و با شدیدترین لحن اعتراض رسمی خود را به این اتفاق اعلام کرد که کاردار و سرکنسول عربستان بیش از 4 مورد عذرخواهی کرد و روز 10 فروردین اولین ملاقات رسمی توسط معاون بین المللی سازمان حج و زیارت در ریاض با معاون وزیر کشور عربستان صورت گرفت که وی ضمن اعلام انزجار از این بی‌حرمتی تأکید به اشد مجازات این دو مأمور سعودی کرد.

اوحدی اضافه کرد: بالاترین فرد امنیتی عربستان که رئیس شورای حج عربستان و ولیعهد دوم عربستان نیز هست اعلام کرد: مطمئن باشید این دو فرد به اشد مجازات خواهند رسید و حتی برای روز مجازات خانواده این دو نوجوان دعوت می‌شوند تا شاهد این مجازات باشند.

وی گفت: متأسفانه خبری که در سایت‌ها مطرح شد که سازمان حج و زیارت سکوت کرده است به‌معنای عدم انجام وظایفمان نبود چرا که استدلال ما این بود که طبق آیه شریفه 19 سوره نور که اشاعه فحشا را حرام می‌داند و استنباط ما از عدم‌اجازه از والدین این دو نوجوان ما را موظف کرد که نباید در این زمینه حرف بزنیم اما پس از اینکه خبر در رسانه‌ها درج شد مصاحبه‌ها و اطلاع‌رسانی‌ها در این زمینه انجام شد.

رئیس سازمان حج و زیارت خاطرنشان کرد: نامه دومی به وزیر حج عربستان نوشتیم و در آن قید کردیم که تعلل بیشتر به‌معنای اهتمام جدید وزارت حج عربستان نسبت به تأمین امنیت جانی و مالی زائران است و درخواست کردیم که دو مأموری که در زندان هستند به‌سرعت به اشد مجازات برسند.

اوحدی با بیان "همچنین با دبیرکل همکاری کشورهای اسلامی نیز مکاتبه و مراتب اعتراض خود را اعلام کردیم" گفت: دیروز به‌دعوت کمیسیون امنیت ملی، کمیسیون اصل 90 و کمیسیون فرهنگی مجلس برای توضیحات لازم در مورد اتفاق اخیر در مجلس حاضر شدیم و نمایندگان از تلاش‌های سازمان حج و زیارت تشکر کردند و تأکید داشتند به‌منظور صیانت از غرور ملی، این دو مجرم باید به اشد مجازات برسند و در این زمینه طرح دوفوریتی در خصوص تعلیق یا لغو عمره فردا یا طی این هفته در مجلس مطرح می‌شود. همچنین نمایندگان تأکید داشتند که باید از این دو نوجوان شجاع و هوشیار تقدیر شود. چرا که بعد از فهمیدن قصد کثیف آنها فریاد زدند و از گیت بیرون آمدند همچنین با شجاعت تمام وقتی معاون پلیس امارت جده حضور یافت دو مأمور مجرم را شناسایی کردند.

وی تصریح کرد: خانواده این دو نوجوان به ما گفتند: از رسانه‌ها بخواهید به فرزندان ما نسبت ناروا ندهند.

رئیس سازمان حج و زیارت اضافه کرد: با توجه به دستور اکید رئیس‌جمهور طی روزهای اخیر و کمیسیون‌های مجلس حتماً اقدام لازم توسط سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری گرفته خواهد شد.

اوحدی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا عربستان در مجازات‌ این دو خاطی تعلل می‌کند، گفت: جمع‌بندی دستگاه دیپلماسی کشور این‌گونه نیست که تعللی صورت گرفته است و سناریویی از قبل وجود داشته باشد، چرا که دادگاه عربستان نیز مسیر خودش را برای مجازات این دو مجرم طی می‌کند و در حال حاضر این دو مجرم بازداشت هستند. در عین حال خواسته مردم و مسئولان ما این است که تعلل بیشتر و طولانی شدن روند دادرسی جایز نیست.

وی‌ گفت: لغو یا تعلیق عمره که از ابزارهای اعتراضی ما محسوب می‌شود در عرصه حقوق بین‌الملل برای عربستان گران تمام می‌شود و این موضوع را می‌رساند که این کشور نتوانسته است امنیت جانی و مالی زائران را تأمین کند. این اتفاق در فضای عادی صورت نخواهد گرفت بلکه در یک فضای سیاسی و انتقاد به یک جرم صورت می‌گیرد. اگر به لغو عمره برسیم که اقدام بی‌سابقه‌ای در تاریخ سازمان حج و زیارت است پیام جدی و سیاسی برای عربستان که عدم‌توانایی تأمین امنیت اخلاقی زائران را دارد خواهد داشت و این برای این دولت بسیار سنگین است.

رئیس سازمان حج و زیارت  خاطرنشان کرد: با اتفاق افتاده ممکن است در برخی تصمیمات مانند عمره دانش‌آموزی ملاحظاتی داشته باشیم ولی در عین حال بیش از 12 سال است که عمره دانشجویی انجام می‌شود و در فرمان ریاست جمهوری هم آمده بود که اگرچه وظیفه ایران ایجاد تمهیدات لازم برای استفاده از زیارت معنوی عمره است اما اگر بخواهد اتفاق مشابهی صورت بگیرد نیازی به ادامه این سفر نیست که تأکیدی برای اعزام زائران داشته باشیم اما اگر تأمین امنیت و تضمین در رفتار پلیس عربستان صورت بگیرد اعزام‌ها ادامه می‌یابد.

اوحدی با بیان اینکه عربستانی‌ها تأکید دارند که منظم‌ترین و بااخلاق‌ترین زائران، زائران ایرانی هستند، گفت: بعد از این اتفاق تلخ بسیاری از زائران ایرانی اعلام کردند: "به‌دلیل اعتراض به این رفتار از سفر به عمره انصراف می‌دهیم". همچنین دانشجویان عمره دانشجویی طی بیانیه‌ای اعلام کردند: "آمادگی انصراف از عمره را داریم" که این نشان دهنده این است که مردم به ارزش‌ها حساس هستند.

وی گفت: در همین زمینه اعلام کردیم کسانی که انصراف می‌دهند فعلاً خسارتی گرفته نمی‌شود تا ببینیم طی روزهای آینده چه تصمیمی گرفته می‌شود.

رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: خواسته وهابیت امروز دامن زدن به فضای شیعه و سنی است و باید مراقب باشیم که این افراد مغرض به خواسته خود نرسند، همچنین موضوع حساس‌تر بحث‌ عرب و عجم است که بسیار سنگین است و طبق آموزه‌های اسلام چنین مواردی مطرح نیست و باید مراقب بود تا دشمن به خواسته خود نرسد.

انتهای پیام/*