به گزارش خبرنگار ایلنا، در جلسه صحن علنی صبح امروز (سهشنبه ۲۷ آبان) مجلس شورای اسلامی، با توجه به دو ایراد شورای نگهبان به طرح تامین یارانه کالاهای اساسی و بررسی ایرادهای شورای نگهبان در کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات سخنگوی این کمیسیون، گزارش بررسی را در صحن علنی قرائت کرد.
محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه طی سخنانی گفت: طرح تامین کالاهای اساسی یکی از طرحهای مهمی بود که در مجلس مطرح بود تا طبق آن به اقشار ضعیف کشور که در این شرایط اقتصادی برای تامین نیازهای اولیه زندگی دچار مشکل هستند، کمک صورت گیرد و تصمیم بر این شد که دولت را ملزم کنیم تا یارانه کالاهای اساسی را به برخی دهک ها اختصاص دهد.
وی افزود: ما در کمیسیون و صحن تلاش های زیادی داشتیم و هیئت رئیسه محترم هم کمک کردند تا بتوانیم این طرح را به گونهای تصویب کنیم که بدون اثار تورمی اجرا شود. طبق این طرح ۶۰ میلیون نفر از ۸۰ میلیون جمعیت یارانه کالاهای اساسی را دریافت میکنند که البته پول نقد هم نبود که اثر تورمی داشته باشد، در قالب این طرح دولت یارانه را به کارت افراد واریز میکرد و کالاها هم تامین میشد.
مفتح در ادامه با اشاره به ایرادهای شورای نگهبان بیان داشت: شورای نگهبان دو اشکال به این طرح داشت که ما موظف هستیم آن را برطرف کنیم، یک ایراد شورای نگهبان این بود که در پایان مصوبه عبارت «سایر دهکها» نوشته شده بود که شورای نگهبان به این ایراد گرفت که منظور کدام دهک ها است و خب این یک ایراد ساده بود و برطرف شد.
وی ادامه داد: ایراد دوم شورای نگهبان اصل ۷۵ بود که ما گفته بودیم منابع طرح از محل فروش اموال دولتی تامین شود و ایراد این بود که اموال دولتی پیش از این تصویب شده، فروخته شده و دولت هزینه کرده است. در نتیجه دیگر منبعی برای تامین بودجه این طرح وجود ندارد، در واقع دیگر نه اموالی وجود دارد، نه پولی از فروش قلبی وجود دارد که دولت بتواند از آن محل این طرح را تامین مالی کند. خب با بررسی هایی که دیروز داشتیم مواردی که از محل آنها این طرح امکان تامین منابع دارد را اعلام میکنیم.
سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه گفت: اطلاع دارید که دولت محترم برای اینکه حکم قانونی پیشین مبنی بر فروش اموال و تامین منابع را انجام دهد، اموال را در چند دسته به فروش گذاشت مانند فروش سهام در بانکها ، فروش سهام دولت در پالایشگاهها، فروش سهام دولت در کارخانجات صنعتی مانند صنایع مس، صنایع فولاد، ایرانخودرو و سایپا و موارد دیگر تقسیم بندی کرده است. ما با بررسی که داشتیم متوجه شدیم که برخی از این موارد هنوز فروخته نشده است که این ها میتواند منبع این طرح باشد، یعنی حکم فروش اینها در قانون صادر و مصوب شده است اما هنوز به فروش نرسیده پس اینها میتواند به فروش برسد و از درآمد حاصل از آن برای این طرح هزینه شود.
در پایان گزارش مفتح به عنوان سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات رایگیری برای اصلاحات این طرح آغاز شد که در ابتدا اصلاحیه مطابق با ایراد نخست شورای نگهبان با ۲۰۲ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۱ رای ممتنع تصویب شد.
سپس رایگیری درخصوص اصلاح ایراد دوم درباره منابع تامین مالی طرح نیز به رای گذاشته شد که این اصلاحیه هم با ۱۹۶ رای موافق از ۲۴۳ نماینده حاضر، ۸ رای مخالف و ۴ رای ممتنع تصویب شد.
∎