شناسهٔ خبر: 41983012 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

شکست بزرگ امریکا در تقابل با ایران

با رد قطعنامه پیشنهادی آمریکا در شورای امنیت، برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، شکست دیگری برای کاخ سفید رقم خورد.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
 با گذشت نزدیک به سه سال از تروریسم اقتصادی، آمریکایی‌ها در مقاطع مختلف سعی کردند با تحریک افکار عمومی و اینکه حق کامل برای پیشبرد اهداف ضد ایرانی خود در سازمان ملل را دارا هستند، راه را برای تصویب قطعنامه‌ای هموار کنند که خرید و فروش تسلیحات متعارف ایران را نشانه گرفته است.

به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ که متعاقب برجام به تصویب شورای امنیت رسید، ممنوعیت تسلیحاتی ایران پس از ۱۳ سال در ۲۷ مهرماه امسال به پایان می‌رسد. از این رو، آمریکایی‌ها ابتدا قطعنامه بسیار سختگیرانه‌ای متشکل از ۱۵ بند مقدماتی و ۳۵ بند عملیاتی ارائه دادند.

با مشخص شدن مخالفت جدی کشور‌ها با این قطعنامه که به نوعی اعلام جنگ با ایران محسوب می‌شد، آمریکایی‌ها روز سه‌شنبه قطعنامه خود را اصلاح کردند و به ۲ بند مقدماتی و ۲ بند عملیاتی محدود ساختند.

با این حال اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت با این مساله مخالف بودند چرا که این کار به معنای شلیک تیر آخر به برجام می‌دانند. از این رو در رای‌گیری به قطعنامه پیشنهادی آمریکا که از ساعت ۵.۳۰ عصر پنج‌شنبه به مدت ۲۴ ساعت آغاز شد، روسیه و چین به صراحت با آن مخالفت کردند، اروپایی‌ها و غیرمتعهد‌ها هم به آن رای ممتنع دادند و به این ترتیب، آمریکا طعم تلخ شکست دیپلماتیک در برابر ایران را بار دیگر چشید.

رای گیری انجام شده با ۱۱ رای ممتنع، ۲ موافق که یکی آمریکا بود و ۲ مخالف شکست خورد.
 
تنها موافقان این پیش نویس ضد ایرانی در نشست مجازی شورای امنیت، آمریکا و جمهوری دومنیکن بودند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل، مخالفت شورای امنیت را با قطعنامه ضد ایرانی آمریکا، نشانه انزوای این کشور در عرصه بین‌الملل دانست. مجید تخت روانچی گفت: این رای نشان‌دهنده بی‌پایه و اساس بودن ادعای واشنگتن درباره مکانیسم ماشه هم تلقی می‌شود.
 
تخت روانچی افزود: آمریکا از برجام خارج شده و از نظر حقوقی راهی برای استفاده از مکانیسم ماشه ندارد.
 
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل هم، اقدام آمریکا را برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت دانست. واسیلی نبنزیا گفت: «ما همواره با تلاش‌ها برای تحمیل تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران مخالفیم.

نماینده چین در سازمان ملل هم گفت: رای شورای امنیت درباره ایران بار دیگر نشان داد از یک‌جانبه‌گرایی حمایت نمی‌شود. جانگ جونگ افزود: رای گیری نشان داد زورگویی شکست می‌خورد.

وزیر خارجه آمریکا، خشمگین از شکست قطعنامه ضدایرانی این کشور در شورای امنیت، گفت: آمریکا به تلاش‌های ضد ایرانی ادامه می‌دهد.

نماینده انگلیس در سازمان ملل گفت: این کشور به قطعنامه ضدایرانی آمریکا رای ممتنع داد، زیرا مشخص بود حمایت لازم را ندارد. کارن پیرس بدون اشاره به بی‌عملی اروپا در قبال برجام مدعی شد: انقضای تحریم تسلیحاتی ایران نگران کننده است.

به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ که متعاقب برجام در شورای امنیت تصویب شد، تحریم تسلیحاتی ایران ۲۷ مهر به پایان می‌رسد.
 

نظر شما