شناسهٔ خبر: 41956890 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

حوزه بهداشت و رفاه

عملکرد مطلوب واکسن کرونا آمریکایی‌ها در مراحل اولیه/ کارایی واکسن ها باید در جمعیت های میلیونی ثابت شود

بنابر گزارش‌ها نتایج آزمایشات مرحله اولیه واکسن کووید-۱۹ شرکت داروسازی آمریکایی فایزر (Pfizer) امیدوارکننده بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، واکسن کووید-۱۹ مبتنی بر فناوری ژن آر.ان.ای این شرکت آمریکایی نتایج دلگرم کننده‌ای را در کارآزمایی اولیه نشان داد.

مطابق خبر منتشر شده در مجله" Nature" این واکسن هم اکنون "BNT۱۶۲b۱" نام گرفته است و پس از تزریق پاسخ ایمنی زیادی را در شرکت کنندگان ایجاد کرده است که این میزان با افزایش دوز و تزریق دوز دوم افزایش نیز یافته است.

آزمایش مرحله اولیه توسط دکتر "جودیث آبسالون" (Judith Absalon)از  شرکت داروسازی فایزر انجام شد. طبق گفته محققان واکسن" BNT۱۶۲b۱ "مبتنی بر کمی کد ژنتیکی است که با نام آران‌ای پیام‌رسان شناخته می‌شود و این باعث می‌شود تا پس از تزریق به بدن و هنگام مواجهه با کرونا ویروس پاسخ ایمنی بدن آغاز به کار کرده و با ویروس مقابله کند.

طی این مطالعه محققان ۴۵ فرد بزرگسال سالم بین سنین ۱۸ تا ۵۵ سال را مورد آزمایش قرار دادند، سپس نیمی از آنها را به طور صادفی برای دریافت واکسن با دوز کم، متوسط یا زیاد انتخاب کردند و نیمی دیگر نیز دارونما دریافت کردند.

نتایج آزمایش نشان داد که واکسن پاسخ ایمنی قوی را در شرکت کنندگان ایجاد می‌کند و هرچه میزان دوز دریافتی بیشتر باشد، پاسخ ایمنی بدن قوی‌تر خواهد بود؛ چراکه تزریق دوز دوم باعث افزایش پاسخ سیستم ایمنی افراد شد.

"آبسالون" با مشاهده این نتایج امیدوارکننده گفت: گرچه نتایج دلگرم کننده بوده است؛ اما می‌بایست مرحله سوم کارآزمایی بالینی نیز بر روی جمعیت زیادی از افراد انجام شود تا عملکرد ایمن و سالم واکسن مورد تایید قرار گیرد.

براساس گزارش‌ها عملکرد این واکسن خوب بوده است، اما برخی از شرکت کنندگانی که این واکسن را دریافت کرده‌اند، عوارض جانبی زودگذر مانند درد در محل تزریق، خستگی، سردرد، تب و مشکلات خواب داشتند.

کارایی واکسن های ادعایی کرونا باید در جمعیت های میلیونی ثابت شود

آخرین اخبار از واکسن کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

رییس انستیتو پاستور ایران خاطرنشان کرد:کارایی واکسن های ادعایی برای کرونا (corona) باید در جمعیت های میلیونی و طی زمان ثابت شود.

به گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علیرضا بیگلری افزود:تولید واکسن کرونا هم اکنون یکی از مسایل بسیار مهم است. پرسش های متعددی در این زمینه وجود دارد ، اینکه آیا این بیماری واکسن خواهد داشت یا نه و اگر واکسن دارد کدام واکسن موثر است و اگر واکسن جدیدی تولید می شود چه مدت ایمنی می دهد سه ماه یا ۶ ماه.

وی بیان کرد:در هر صورت در مورد ادعای تولید واکسن باید صبر کنیم تا واکسن مرحله سوم کارآزمایی بالینی را طی کند. بعد باید تمام مدارک و اسناد تولید واکسن را ببینیم و اگر همه مراحل به درستی و صحت انجام شده باشد باید برای جمعیت های میلیونی طی زمان توان ایمنی زایی خودش را ثابت کند.

رئیس انستیتو پاستور ایران افزود:فعلاً تا دو سال آینده مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به کرونا رعایت پروتکل های بهداشتی بالاخص رعایت فاصله گذاری و استفاده از ماسک است.

 

سخنگوی وزارت بهداشت:اطلاعاتی از واکسن کرونای روسیه نداریم

سخنگوی وزارت بهداشت درباره واکسن کرونای روسی، گفت: اگر واکسن کرونای روسیه یا هر واکسن دیگری در سطح جهان موثر باشد و به تایید سازمان جهانی بهداشت نیز برسد، می‌توانیم موضوع را ارزیابی کنیم.

دکتر سیما سادات لاری در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین اطلاعات از واکسن کرونای روسی، گفت: در حال حاضر اطلاعاتی در زمینه واکسن کرونا ساخت روسیه در دست نیست. سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرده که اطلاعات کاملی در این زمینه ندارد و فعلا نمی‌تواند این موضوع را ارزیابی کند.

وی افزود: به هر حال اگر این واکسن یا هر واکسن دیگری در سطح جهان موثر باشد و به تایید سازمان جهانی بهداشت نیز برسد، می‌توانیم موضوع را ارزیابی کنیم.

لاری گفت: دانشمندان و محققان کشورمان نیز در حال تحقیق در زمینه واکسن کرونا هستند و امیدواریم تلاش‌ها در این زمینه اثربخش باشد.

نظر شما