شناسهٔ خبر: 40218176 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

جرم و جنایت

کلاهبرداری میلیاردی در قالب «شرکت هرمی کیونت» و وعده «ارز ارزان»!

وحید پس از بازداشت اعتراف کرد جذب شرکت هرمی کیونت شده و ۸۰۰ میلیون ریال را در شرکت سرمایه‌گذاری کرده است و در این مدت حق خروج از منزل و تماس با خانواده‌اش را نداشته و هر چند روز یک‌بار اجازه داشته با خانواده‌اش تماس بگیرد.

صاحب‌خبر -

شرکت‌های هرمی موسوم به کیونت همچنان با عناوین و وعده‌های مختلف فعالیت می‌کنند و با اغفال جوانان دست به کلاهبرداری از آنها می‌زنند.

به گزارش شرق، روز پانزدهم اردیبهشت زنی با مراجعه به پلیس آگاهی تهران بزرگ از مفقودشدن برادر ۲۸ ساله‌اش به نام وحید خبر داد.

شاکی در تشریح اتفاق رخ‌داده به کارآگاهان پلیس گفت: برادرم حدود چهار ماه پیش برای استخدام و کار در پایتخت به دعوت یکی از دوستانش به تهران آمد و یک هفته بعد از مراجعه مبلغ ۸۰۰ میلیون ریال از خانواده درخواست کرد تا به‌عنوان ضمانت حسن انجام کار و هزینه رهن ملک بپردازد. این مبلغ را به حساب وی واریز کردیم. پس از آن ارتباطش با خانواده قطع شده است و در این مدت فقط هرازچندگاهی با تلفن همراه تماس می‌گیرد و سپس گوشی خود را خاموش می‌کند.

تحقیقات اولیه نشان داد وحید در حال همکاری با شرکت‌های هرمی است. کارآگاهان اداره چهاردهم پلیس آگاهی برای شناسایی مخفیگاه این جوان وارد عمل و متوجه شدند او در محلی در غرب تهران ساکن است.

کارآگاهان در ادامه تحقیقات پلیسی پی بردند وحید در حوالی خیابان جمهوری تردد دارد که با کنترل عبورومرور افراد به این خیابان موفق شدند او را مشاهده و در یک عملیات پلیسی دستگیر کنند.

وحید پس از بازداشت اعتراف کرد جذب شرکت هرمی کیونت شده و ۸۰۰ میلیون ریال را در شرکت سرمایه‌گذاری کرده است و در این مدت حق خروج از منزل و تماس با خانواده‌اش را نداشته و هر چند روز یک‌بار اجازه داشته با خانواده‌اش تماس بگیرد.

سرهنگ کارآگاه جهانگیر تقی‌پور، معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی پایتخت، با تأیید این خبر گفت: متهم برای اخذ دستور قضائی به دادسرای ناحیه ۳۱ تهران معرفی شد و تحقیقات پلیسی برای شناسایی سایر اعضای این شرکت و کشف جزئیات پرونده ادامه دارد.در پرونده‌ای دیگر ۲۸ عضو یک شرکت فاقد مجوز که به شیوه شرکت‌های هرمی مشغول عضوگیری و مجموعه‌سازی در تهران بودند، دستگیر شدند.

در پی دریافت گزارش‌های مردمی مبنی‌بر اینکه شرکتی در حوالی خیابان پیروزی مشغول عضوگیری برای خریدوفروش لوازم و پرداخت پورسانت است و ادعا می‌کند هر فرد با پرداخت مبلغی می‌تواند سرمایه‌گذار باشد، بررسی موضوع در دستور کار تیمی از کارآگاهان قرار گرفت.با شناسایی محل شرکت، تحقیقات پلیسی آغاز و مشخص شد دو نفر با افتتاح شرکتی بدون مجوزهای قانونی، در حال عضوگیری و پرداخت پورسانت هستند و هر فرد با پرداخت ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال عضو شرکت می‌شود.در ادامه تحقیقات پلیسی مشخص شد این شرکت تاکنون ۲۸ عضو گرفته و هفت نفر از این افراد زنان جوان هستند. بررسی‌های دقیق‌تر نشان از این داشت که دو عضو اصلی این باند به سبک شرکت‌های هرمی در حال عضوگیری هستند.با هماهنگی‌های قضائی، هر دو عضو اصلی این شرکت به همراه سایر اعضای این باند دستگیر و پس از بازجویی‌های تکمیلی به دادسرای ناحیه ۳۱ معرفی شدند.سرهنگ تقی‌پور دراین‌باره گفت: دو عضو اصلی این شرکت با صدور قرار قانونی مناسب به زندان معرفی و سایر اعضای این شرکت با قرار کفالت آزاد شدند.

کلاهبرداری میلیاردی با وعده ارز ارزان

 دو تبهکار که با وعده فروش ارز ارزان‌قیمت ۲۵۰ میلیارد ریال از مشتریان بانک‌ها کلاهبرداری کرده بودند، بازداشت شدند.

پانزدهم بهمن سال گذشته فردی با مراجعه به اداره چهاردهم پلیس آگاهی گفت: چندی پیش با مراجعه به یکی از شعب بانک در تهران با فردی آشنا شدم که مدعی بود یکی از دوستانش در امر بازرگانی تبحر دارد و من را به وی معرفی و اعلام کرد فرد بازرگان می‌تواند برای من ارز با قیمت ارزان تهیه کند. من هم پس از آشنایی با این بازرگان ۳۰ ساله به نام حمید، مبلغ ۷۰ میلیارد ریال در اختیار او قرار دادم تا برایم ارز بخرد.

شاکی توضیح داد: حمید مدعی بود در کار صادرات و واردات است. پس از کمی گفت‌و‌گو درخصوص خرید ارز، توافق کردیم چند روز بعد همدیگر را در یکی از هتل‌های بزرگ تهران ملاقات کنیم و ارزهای تهیه‌شده را دریافت کنم.شاکی ادامه داد: در زمان تعیین‌شده به هتل مراجعه کردم، ولی حمید مدعی شد به‌ دلیل اینکه از سوی نهادهای امنیتی تحت نظر است امکان خرید ارز برایش فراهم نشده و در ادامه نه ارزی به من تحویل داد و نه مبلغی را که به او پرداخت کرده بودم پس داد. با کمی تحقیق متوجه شدم چند نفر دیگر از مشتریان بانک نیز به همین شیوه فریب خورده‌اند.با تشکیل پرونده اولیه، دستگیری هر دو متهم در دستور کار کارآگاهان اداره چهاردهم پلیس آگاهی قرار گرفت و کارآگاهان موفق شدند با شناسایی مخفیگاه متهمان هر دو نفر را دستگیر کنند.

متهمان در ابتدا منکر ارتکاب جرم شدند و گفتند با شاکیان اختلاف حساب دارند، ولی در ادامه، حمید اعتراف کرد: دوستم مشتریان متمول بانک را شناسایی و بعد از برقراری ارتباط با این افراد من را به‌عنوان بازرگان به آنها معرفی می‌کرد و سپس با وعده خرید ارز از مشتریان بانک کلاهبرداری می‌کردیم. من در موعد تحویل ارز مدعی می‌شدم به‌خاطر موارد امنیتی امکان خرید نداشتم و آنها را می‌ترساندم تا پیگیر بازپس‌گیری پول‌های خود نشوند. بنا بر این گزارش، تاکنون چهار نفر از مال‌باختگان شناسایی شده‌اند و کارشناسان ارزش ریالی اموال کلاهبرداری‌شده را ۲۵۰ میلیارد ریال اعلام کرده‌اند.

نظر شما