شناسهٔ خبر: 39486665 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

هشدار هاشمی به وزارت بهداشت؛ خطر رفع محدودیت‌ها و شروع موج جدید بیماری کرونا

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه آمار رسمی ارائه شده از سوی وزارت بهداشت ممکن است بستر اتخاذ تصمیماتی در مورد رفع محدودیت‌ها شود، گفت: از مسئولان وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا درخواست داریم که با دوری از شتاب‌زدگی در رفع محدودیت‌های ایجاد شده، دستاورد‌های دو ماه گذشته را با خطر مواجه نکنند تا شاهد موج جدید بیماری کرونا نباشیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایکنا، محسن هاشمی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، امروز یکشنبه، ۳۱ فروردین‌ماه، در دویست و نهمین جلسه شورای شهر تهران گفت: وظیفه دارم نگرانی اعضای شورای شهر تهران از تصور عادی‌ شدن شرایط براساس آمار رسمی ارائه شده از سوی وزارت بهداشت را اعلام کنم، چراکه ممکن است این آمار‌های کاهشی، بستر اتخاذ تصمیماتی در مورد رفع محدودیت‌ها شود.

وی افزود: همانگونه که برآورد‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، نظرات متخصصان و سایر بررسی‌ها نشان می‌دهد، آمار ابتلا و قربانیان کرونا در کشور بسیار بیشتر از عدد اعلام شده رسمی است که این تفاوت به‌دلایل گوناگونی نظیر تأخیر در اعلام ورود کرونا به کشور و عدم محاسبه قربانیان قبل از آن، نبود امکان تست کافی در کشور و اعلام نام سایر بیماری‌ها نظیر اختلال تنفسی و شبه کرونا به‌ عنوان کرونا بوده است که این اختلاف به‌ صورت کلی مورد تأیید وزارت بهداشت نیز قرار دارد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: انتظار ما از مسئولان مربوطه آن است که با عدم شتابزدگی در رفع محدودیت‌های ایجاد شده، دستاورد رعایت دو ماه گذشته مسائل ایمنی توسط شهروندان را با خطر مواجه نکنند و زمینه ایجاد موج جدید بیماری کرونا را فراهم نیاورند و به صورت مجزا آمار قربانیان و مبتلایان به کرونا در پایتخت را اعلام کنند.
 

تصمیمات ستاد کرونا برای شهرداری بار مالی داشته است

هاشمی اظهار کرد: باگذشت حدود دو ماه از اعلام ورود پاندمی کرونا به کشور، شرایط اقتصادی همه بخش‌ها تحت تأثیر قرار گرفته است و مدیریت شهری تهران نیز به‌شدت دچار بحران کمبود نقدینگی شده است. براساس بودجه سال ۱۳۹۹، برای اداره شهر تهران ماهانه سه هزار میلیارد تومان، منابع لازم است و اگر بودجه‌های عمرانی و توسعه شهر نیز تخصیص پیدا نکند، تنها هزینه‌های جاری و ضروری شهر بالغ بر ماهانه دو هزار میلیارد تومان خواهد بود و این به معنای کسری بودجه ۵۰ درصدی شهرداری برای نگهداشت ضروری شهر خواهد بود، در حالی که طی سه سال گذشته، هزینه‌های جاری نگهداشت شهر، افزایش قابل توجهی پیدا نکرده و با وجود تورم مجموع بیش از ۱۰۰ درصدی کشور در این سه سال، حتی به میزان قابل توجهی کاهش نیز یافته است و امکان کاهش جدی هزینه‌های جاری نگهداشت شهر وجود ندارد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: بسیاری از تصمیماتی که توسط دولت ستاد ملی کرونا اتخاذ شده است، بار مالی برای مدیریت شهری ایجاد کرده است؛ مانند افزایش دستمزدها، تداوم فعالیت سیستم حمل و نقل عمومی تهران و فعالیت ادارات وسازمان‌های وابسته به شهرداری با دوسوم کارکنان و تمدید فرصت پرداخت عوارض و منابع توسط شهروندان از عوامل مؤثر بر عدم توازن منابع و هزینه‌های مدیریت شهری محسوب می‌شوند.

وی گفت: در این شرایط برخی از انتظارات بحق شهروندان از مدیریت شهری نیز مستلزم انجام سرمایه‌گذاری‌های ضروری است. از جمله این هزینه‌ها، کاهش ازدحام در سیستم حمل و نقل عمومی از طریق افزایش اعزام اتوبوس ومترو و کاهش سرفاصله خطوط مترو و اتوبوس است که نیازمند تأمین اتوبوس و واگن‌های متروی جدید یا افزایش و بهبود کیفیت ضدعفونی کردن فضا‌های شهری توسط سازمان آتش‌نشانی و حوزه خدمات شهری و یا بهبود کیفیت جمع‌آوری و امحای پسماند عفونی شهر است. این موارد نیازمند تأمین تجهیزات در این رابطه بوده و منابع این نیاز‌های ضروری نیز به هزینه‌های نگهداشت شهر افزوده می‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: انتظار شورای شهر تهران از دولت این است که در این شرایط خاص، با تأمین مالی تعهدات پیشین دولت و اختصاص سهم مدیریت شهری تهران از منابع پیش‌بینی شده برای مبارزه با کرونا کمک کند تا حداقل فعالیت‌های ضروری نگهداشت شهر و ارائه خدمت به شهروندان حفظ شود.

هاشمی در خصوص موضوع کرونا و شیوع آن در پایتخت، گفت: شهرداری و به طور کلی مدیریت شهری از ابتدای شیوع این بیماری در کنار وزارت بهداشت بوده و اقدامات لازم را انجام داده است. در حال حاضر از وزارت بهداشت درخواست داریم که آمار قربانیان و مبتلایان کرونا را جداگانه اعلام کند تا بتوان تصمیمات دقیقی در این زمینه اتخاذ کرد.

رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: برای اداره پایتخت ماهانه دو هزار میلیارد تومان منابع نقد لازم است و اگر بودجه‌های عمرانی و توسعه تخصیص پیدا نکند، فقط هزینه‌های جاری و ضروری شهر ماهانه بیش از هزار میلیارد تومان خواهد بود که این موضوع به معنی کسری بودجه ۵۰ درصدی شهرداری است.

هاشمی بیان کرد: بسیاری از تصمیماتی که توسط ستاد کرونا اتخاذ شده بار مالی برای شهرداری به همراه داشته است که تداوم فعالیت سیستم حمل و نقل عمومی و ادارات و سازمان‌های وابسته به شهرداری با دوسوم کارکنان و همچنین تمدید فرصت پرداخت عوارض و منابع از عوامل مؤثر بر متوازن نبودن منابع و هزینه‌های شهری محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه به دلیل شیوع کرونا، ضدعفونی قطار‌های مترو و اتوبوس انجام گرفته و در حال انجام است و همه این موضوعات نیازمند منابع بوده و بر هزینه‌های نگهداشت شهر افزوده می‌شود، اظهار کرد: لذا دولت باید در شرایط کنونی با تأمین منابع مالی اقدامات لازم را انجام دهد تا حداقل فعالیت‌های ضروری نگهداشت شهر ادامه یابد.

رئیس شورای شهر تهران گفت:‌ از مسئولین وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا درخواست داریم تا با دوری از شتاب‌زدگی در رفع محدودیت‌های ایجاد شده دستاورد‌های دو ماه گذشته را با خطر مواجه نکنند تا موج جدید بیماری کرونا را شاهد نباشیم.
 

فاصله‌گذاری در مترو حتی با 400 هزار مسافر ممکن نیست

هاشمی، در جمع خبرنگاران و پیش از آغاز جلسه علنی هم در خصوص افزایش آمار مسافران مترو گفت: روز‌به‌روز بر تعداد مسافران مترو افزوده می‌شود و همزمان با آغاز فعالیت اصناف کم‌خطر، متوسط الخطر و پرخطر این آمار افزایش خواهد یافت. میزان مسافران مترو نیز از ۱۰۰ هزار مورد به ۴۰۰ هزار نفر رسیده است.

وی ادامه داد: در صورتی که فعالیت‌های بیشتری از اصناف و مردم انجام گیرد میزان تردد‌ها هم به مراتب بیشتر و به آمار اسفند ماه یعنی ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار مسافر خواهد رسید و اگر آزادسازی طرح‌های ترافیکی و فعالیت‌های دیگر انجام شود، همچون گذشته ۲ میلیون سفر در طول روز از طریق مترو را خواهیم داشت که در حال حاضر با همین میزان مسافران مترو که روز گذشته حدود ۴۰۰ هزار مورد بود فاصله‌گذاری اجتماعی بسیار مشکل است.

رئیس شورای شهر تهران درباره برگزاری جلسه هم‌اندیشی شورای شهر با شهردار تهران که صبح امروز برگزار شد، گفت: این جلسه در مورد درآمد فصل بهار و کل سال شهرداری بود. اعضای شورا و شهردار تهران نگرانی‌هایی در این زمینه داشتند و قرار شد در سطح وزارت کشور و دولت این دغدغه‌ها مطرح شود. زیرا این مشکل تهران نیست و کل کلانشهر‌ها به دلیل کاهش صدور پروانه ساخت، کاهش خدمات مالیات ارزش افزوده و مصوبات ستاد کروناو افزایش حقوق و دستمزد دچار مشکلات جدی هستند و قرار شد شهردار تهران در سطح وزارت کشور و هیئت دولت این موضوع را مؤثرتر پیگیری کند تا دیرهنگام دچار مشکل نشویم.

هاشمی با بیان اینکه این موضوع کشوری است و نه تنها شهرداری تهران بلکه سایر استان‌ها نیز دغدغه دارند، تصریح کرد: قرار شد که شهردار تهران این موضوع را در هیئت دولت مطرح کند تا از تصمیم دیرهنگام پیشگیری شود. البته اینکه در خود شهرداری چه اقداماتی می‌توان جهت رفع دغدغه‌های درآمد داشت نیز مباحثی در جلسه هم‌اندیشی مطرح شد و شهرداری راه‌حل‌هایی برای جبران درآمد‌ها پیش‌بینی کرده بود، که پیشنهادهای شهرداری مورد نقد اعضا قرار گرفت و مواردی اضافه و کم شد و قرار شد اگر لازم باشد این موارد به صورت لایحه دو فوریتی و یک فوریتی در شورا مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس شورای شهر تهران بیان کرد: همچنین پیشنهادهایی در شورا در خصوص افزایش اختیارات شهرداری‌های مناطق، شرکت‌ها و سازمان‌ها داده شد تا بتوانند خارج از بروکراسی اداری کسب درآمد کنند که این به تصمیم شهردار بستگی دارد. همچنین پیشنهاد شد تا از خدمات مردم بیشتر استفاده شود، به ویژه در بخش خدمات اجتماعی که در حال حاضر نه سازمان فرهنگی هنری فعالیتی دارد و نه معاونت اجتماعی، زیرا اجتماعات تعطیل است و می‌تواند عمده فعالیت‌های خود را روی تشویق مردم برای حضور در فعالیت‌های عام‌المنفعه متمرکز کنند.
انتهای پیام

نظر شما