البته اکثر افراد بین شامی هویج و کتلت تفاوتی قائل نمیشوند. اما باید بگوییم که این تصور کاملاً غلط است. چرا که شامی هویج با گوشت و سیب زمینی تهیه میشود، اما کتلت صرفا با سیب زمینی آماده میشود. البته دیگر مواد تشکیل دهنده شامی هویج نیز باعث این تفاوت شده اند، مثل هویج، سرکه، نعناع و رب گوجه فرنگی.
از این رو همان طور که اصفهان جزو جذابترین و معروفترین شهرهای ایرانی است، علاوه بر جاذبههای گردشگری و تاریخ و قدمت آن، غذاهای سنتی و خوش طعم و عطر آن نیز بسیاری از گردشگران و افراد مختلف را به این شهر جذب میکند. یکی از همین غذاهای خاص و عالی اصفهان، شامی هویج آن میباشد.
هر غذای بومی و اصالتی کشور ایران طبخ ویژه و منحصر به فرد خاص شهر خود را دارد. به همین دلیل مطمئنا این غذای محلی استان اصفهان که با نکتهها و ترفندهای غذایی بانوان اصفهانی طبخ شود، عطر و طعم خاص و اصالت ویژه خود را خواهد داشت.
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
- هویج متوسط: ۳ عدد
- سیب زمینی متوسط: ۲ عدد
- پیاز متوسط: ۲ عدد
- آرد نخودچی: ۱۲۰ گرم
- تخم مرغ: ۲ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۴ قاشق سوپخوری
- آب: ۲ لیوان
- سرکه: ۳ قاشق غذاخوری
- شکر: ۱ قاشق غذاخوری
- نعناع: ۱ قاشق غذاخوری
- ادویه جات نمک، فلفل قرمز، دارچین و زردچوبه: به مقدار لازم
بیشتر بخوانید:
روش های متفاوت طرز تهیه هویج پلو
طرز تهیه دو نوع سالاد هویج
پلو لیموزین؛ پلوی خوش عطر ایرانی
طرز تهیه کتلت سویا
طرز تهیه کباب تابهای
مراحل پخت
۱. سیب زمینی ها، هویج و پیاز را پوست کرده و با رنده ریز آماده کنید.
۲. سپس گوشت، تخم مرغ و آرد نخودچی را نیز به درون مواد ریخته و کاملا مخلوط کنید.
۳. ادویه جات را نیز به مواد گوشت اضافه کنید و مواد را با دست به خوبی ورز دهید.
۴. در یک ماهی تابه کمی روغن مایع بریزید و بگذارید داغ شود.
۵. سپس از مایع شامی به اندازه کف دست بردارید و فرم دهید و درون ماهیتابه دو طرفه آن را نیز سرخ کنید.
۶. بعد از اتمام سرخ کردن شامی ها، در یک ظرف دیگر یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید.
۷. بعد از طلایی شدن پیازها، رب گوجه فرنگی و آب را به آن اضافه کنید و سس شامی هویج را آماده کنید.
۸. بعد از به جوش آمدن سس، شکر، نعناع و سرکه را داخل ظرف بریزید و مخلوط کنید.
۹. حالا شامیهای سرخ شده را داخل ظرف سس بریزید و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد.
∎
نظر شما