شناسهٔ خبر: 36974976 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سپاه نیوز | لینک خبر

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) در نشست خبری: خودکفایی در تمامی عرصه های فنی-مهندسی بزرگترین دستاورد قرارگاه است/ اقدامات محرومیت زدایی را افتخاری برای خود می دانیم

سپاه نیوز: دکتر محمد با تاکید بر اینکه خودکفایی در تمامی عرصه های فنی-مهندسی بزرگترین دستاورد قرارگاه است که با همت و تلاش جوانان این سرزمین حاصل شده ، اظهار کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی جوانگرایی و نگاه به درون مورد تاکید است و ما در تلاشیم با برنامه ریزی دقیق، بهترین تاثیر را در تحقق بیانیه گام دوم داشته باشیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش سپاه نیوز ؛ همزمان با سی امین سالروز تشکیل قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) دکتر سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) در  نشست خبری به تشریح اقدامات کارکردها و فعالیت‌های این قرارگاه پرداخت.

 

وی با بیان اینکه  قرارگاه در سال ۱۳۶۸ بر اساس اصل ۱۴۷ قانون اساسی تاسیس شد،گفت:  برای سازندگی کشور پس از دوران جنگ 8 ساله یا باید به سمت اتکا به خارجی ها می‌رفتیم و یا به توان داخلی اعتماد کرده و کشور را با توان داخلی می‌ساختیم ؛ از آنجایی که در دوران جنگ در زمینه مهندسی تجربه های خوبی بدست آورده بودیم، قرارگاه با استفاده از تجربیات خود در پروژه‌های مختلف ورود کرد و خوش درخشید .

وی افزود:  از آن زمان تاکنون در همه دولت‌ها از توان قرارگاه استفاده شده و در واقع مشتری ما همواره دولت‌ها بوده و آنها به دنبال استفاده از توان قرارگاه بوده‌اند.

 دکتر محمد با تاکید بر اینکه خودکفایی در تمامی عرصه های فنی-مهندسی بزرگترین دستاورد قرارگاه است که با همت و تلاش جوانان این سرزمین حاصل شده ، اظهار کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی جوانگرایی و نگاه به درون مورد تاکید است و ما در تلاشیم با برنامه ریزی دقیق، بهترین تاثیر را در تحقق بیانیه گام دوم داشته باشیم.


وی با بیان اینکه عدم اجرای مبانی اقتصاد مقاومتی موجب بروز مشکلات برای کشور می شود، گفت:اقتصاد مقاومتی به معنای  پیش بینی نقاط دارای مشکل  و  برنامه ریزی به گونه‌ای که دشمن نتواند حتی به فکر وارد کردن مشکل از آن نقاط به کشور بیفتد، است ؛ اینکه ما بسیاری از حوزه ها اعم از سد سازی و تونل سازی را با بهترین کیفیت به سرانجام می رسانیم، موجب نا امیدی دشمنان  و عدم تحریم از سوی آنان شده است.

 دکتر محمد با اشاره به روندمطلوب بومی سازی دانش و تجهیزات از سوی قرارگاه اظهار کرد : اگر امروز بخواهیم پالایشگاه ستاره خلیج فارس را بسازیم، این پالایشگاه را در طراحی، اجرا و راه اندازی به صورت صددرصد ایرانی خواهیم ساخت؛در  فازهای  پارس جنوبی که اجرای‌ آن توسط قرارگاه انجام شد نیز اگر بخواهیم همان پروژه ها را امروز انجام دهیم قابلیت 100 درصد ایرانی سازی را داریم.

وی با بیان اینکه جلوگیری از خام‌فروشی از تاکیدات مقام معظم رهبری( مد ظله العالی)  است ، گفت:در صورتی که بتوانیم با برنامه ریزی دقیق، خام‌فروشی را به تولید فراورده تبدیل کنیم، تحریم‌ها هم بی اثر خواهد بود.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) با بیان اینکه ایران با دارا بودن حدود یک درصد از جمعیت جهان دارای هفت درصد  ذخایر معدنی دنیا است، گفت:  در حال حاضر ما 57 میلیارد تن ذخایر معدنی در کشور داریم اما کل برداشت ما از این همه نعمت خدادادی تنها سه دهم درصد است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه با رصد گلوگاه‌های کشور میتوانیم خود را بیمه کنیم، گفت: کشور بسیار ثروتمندی هستیم اما به دلیل اینکه زنجیره ارزشی را در حوزه‌های مختلف تقسیم نکرده‌ایم، بعضاً با مشکلاتی مواجه هستیم؛ ما باید از مقاومت انفعالی اقتصادی  به دوره اقتصاد مقاومتی برسیم که در این صورت شاهد خواهیم بود که بسیاری از مشکلات حل می‌شود.


دکتر محمد با تاکید بر اینکه در اجرای پروژه های زیرساختی و عمرانی و ... تعامل خوبی با دولت داریم ، اظهار کرد: قرارگاه به عنوان موتور محرکه و پیشگام در گام دوم انقلاب برنامه ریزی برای رصد گلوگاه ها و ایفای نقش سازنده دارد.

وی در ادامه تصریح کرد: قرارگاه بسیاری از پروژه ها را با مشارکت مردم اجرا می کند ؛می توان با تعیین سود مناسب برای پروژه‌ها اقدام به انتشار اوراق و تزریق سرمایه‌های مردمی  کرد .

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص)  در خصوص پروژه کنارگذر جنوبی تهران، گفت: این کنارگذر که از آبیک قزوین تا گرمسار را تحت پشش قرار می‌دهد تأثیر بسیار زیادی در بحث پدافندی و کاهش ترافیک خواهد داشت که اکنون با مشارکت دولت و  قرارگاه در حال انجام است و امسال بخشی از آن تکمیل شده و در سال آینده نیز بخش دیگری تکمیل می‌شود.

دکتر محمد با تاکید بر اینکه اقدامات محرومیت زدایی را افتخاری برای خود می دانیم ، گفت : علاوه بر فعالیت های زیرساختی اقدامات محرومیت زدایی را از محل منابع خود اجرا می کنیم. همچنین در وقوع بلایای طبیعی به دلیل گستردگی پروژه‌ها در اقصی نقاط کشور معمولا اولین مجموعه ای که با تمام توان خود حضور می‌یابد قرارگاه است.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) با اشاره به در دست اجرا بودن پروژه استراتژیک راه آهن چابهار به زاهدان، گفت: این پروژه مهم جزو طرح یک کمربند یک جاده چین است ؛ ما باید هرچه زودتر پروژه چابهار به زاهدان را تکمیل کنیم و این ضرورت را با گردش مالی مربوطه خدمت مقام معظم رهبری ارائه کرده‌ایم و ایشان نیز با اختصاص 300 میلیون یورو به این پروژه موافقت کردند که در صورت تزریق به موقع منابع مالی در سال 1400 امکان تکمیل این پروژه وجود دارد.

دکتر محمد در خصوص پروژه آزادراه حرم تا حرم، اذعان داشت:این پروژه از حرم مطهر حضرت معصومه تا گرمسار افتتاح شده و از گرمسار تا مشهد در بخشهای مختلف ا ولویت بندی شده ولی از آنجایی که قرار بود منابع مالی این پروژه از بخش مطالبات قرارگاه تأمین شود که این کار صورت نگرفت، دنبال این هستیم که از محل فروش اوراق منفعت ، برای این پروژه تأمین مالی کنیم.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) در پاسخ به سوالی در خصوص نحوه تأمین مالی پروژه ها و درآمدهای قرارگاه، گفت: قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا عموما در پروژه‌ها خود، پیمانکار دولت است اما برخی پروژه‌های مالکیتی نیز دارد؛ همچنین در لایحه بودجه نیز هر ساله بودجه ای به قرارگاه تخصیص داده می‌شود ؛ همه دریافتی ما از ردیف اختصاصی خزانه دریافت می‌شود و تمام این منابع را با نظارت دولت و با حضور ذی حساب وزارت اقتصاد و دارایی هزینه می‌کنیم.

وی تصریح کرد: از اولویت‌های قرارگاه همواره این است که هیچ پروژه‌ای تعطیل نشود و قرارگاه امروز به صورت مستقیم و غیرمستقیم با احتساب شرکت‌های پیمانکاری در حال کار در پروژه ها حدود 200 هزار نفر پرسنل فعال دارد.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) از ارائه طرحی به منظور جلوگیری از خام فروشی به وزارت نفت خبر داد و گفت: برای جلوگیری از خام فروشی طرحی را از طریق ستادکل نیروهای مسلح به ریاست جمهوری و از طریق ریاست جمهوری به وزارت نفت ارائه دادیم و این طرح به صورت قانون در مجلس مطرح شد و پس از تصویب ابلاغ شد که بحث پترو پالایشگاه‌ها بوده و قرارگاه در طرحی که به صورت مفصل ارائه داد اعلام کرد که در بحث پتروپالایشگاهی محصولاتی تولید می‌شود که این محصولات استراتژیک بوده و فروش آن همواره حتی در دوران تحریم انجام می‌شود و اگر ما نفت خام و میعانات گازی را تبدیل به محصولات پتروپالایشگاهی کنیم، یکی از خلأهای مهم را در اقتصاد کشور رفع کرده ایم.

وی افزود : در این زمینه پیشنهاد کردیم که 10 پتروپالایشگاه در نقاط مختلف کشور طراحی و اجرا شود و امیدواریم زودتر تعیین و تکلیف شود.


فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص)  در خصوص خط انتقال گاز به عمان گفت: یکی از مسائلی که می‌تواند کشور را در شرایط مختلف بیمه کند ارتباط موثر با همسایگان است ؛ ما باید با  کشورهای همسایه به طرق مختلف این ارتباط موثر را برقرار و حفظ کنیم که خط لوله انتقال گاز به عمان نیز می‌تواند از همین دست باشد اما هنوز تصمیمی درباره این پروژه گرفته نشده است.


دکتر محمد با بیان اینکه قرار بود قرارگاه فاز چهارم پالایشگاه ستاره خلیج فارس را با ظرفیت 120 هزار بشکه در روز احداث کند، گفت: این پروژه به قرارگاه ابلاغ شده بود و 20 درصد هم پیشرفت فیزیکی داشت اما به یک باره به ما اعلام کردند کار را متوقف کنید و بحث پالایشگاه‌های سیراف را مطرح کردند.

وی افزود: در حالی که میعانات گازی کشور برای فروش دچار مشکل است و ما می توانیم فاز چهارم پالایشگاه  ستاره خلیج فارس را در زمانی 18 ماهه به مدار بهره برداری بیاوریم ، اما این پروژه متوقف شده و در حالیکه بخواهیم همین ظرفیت 120 هزار بشکه‌ای را در طرح سیراف ایجاد کنیم به هزینه کرد بیشتری نیاز داریم ودر این صورت فاز چهارم پالایگشاه ستاره خلیج فارس نسبت به طرح سیراف دارای اولویت است.

دکترمحمد در ادامه خاطرنشان کرد: قرارگاه به دنبال شفافیت در حوزه اقتصادی است که با رعایت قوانین و ضوابط مربوطه به صورت ویژه روی این مسئله برنامه ریزی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در حوزه حمل و نقل شهری هم در پروژه‌های مربوط به مترو و هم در پل سازی و تقاطع‌ها فعالیت گسترده‌ای داریم، گفت: در حال حاضر به صورت مجموع 280 کیلومتر طول پروژه‌های متروی قرارگاه در کلانشهرهای تهران، تبریز، شیراز، قم و ... است که در دست اقدام داریم.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات محرومیت زدایی قرارگاه گفت: تا امروز سه هزار و 500 میلیارد ریال در قالب 15 هزار برنامه عمرانی، فرهنگی و اجتماعی در توسعه زیرساختهای روستایی از منابع مالی خود قرارگاه هزینه کرده ایم.

وی افزود: قراردادی با وزارت جهاد کشاورزی داریم که طبق آن 500 هزار هکتار اراضی منابع طبیعی شناسایی شود و پس از تصتیح زمین‌ها و تأمین و شناسایی آب آن، سه سال کشت موفق روی این زمین‌ها انجام دهیم و سپس زمین های آماده را در قالب شرکتهای تعاونی به مردم واگذار کنیم که تا امروز از این رقم 150 هزار هکتار شناسایی شده و از این 150هزار هکتار که در حال کار بر روی آن هستیم 50 هزار هکتار در قالب 120 شرکت تعاونی واگذار شده و این طرح در صورت تکمیل و همچنین ادامه یافتن می‌تواند اشتغال پایداری در مناطق محروم و ورستایی کشور بوجود آورد که نتیجه مستقیم آن محرومیت زدایی و رونق اقتصادی است.


فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) با تأکید براینکه قرارگاه  مالیات خود را طبق قانون به صورت کامل پرداخت می‌کند، گفت: قرارگاه تا پایان سال 94 در زمینه پرداخت کامل مالیات‌های خود مفاساحساب دریافت کرده و در خصوص سال‌های 95 و 96 نیز با توافقاتی که با دولت در این زمینه داشته‌ایم قسط بندی شده و در حال پرداخت هستیم؛ این درحالیست که قرارگاه بیش از پرداخت‌های مالیاتی خود، مطالبات از دولت دارد و در بودجه سال 98 در خصوص اوراق تسویه خزانه بابت تهاتر دیون و بدهی‌ها بندی آمده بود که متأسفانه اجرایی نشد درحالیکه می‌توان با استفاده از این اوراق دولت بدهی‌هایش را بابت دیون از پیمانکاران شامل مواردی چون مالیات و بیمه تهاتر کند.

دکتر محمد به ظرفیتهای بالای قرارگاه در زمینه حوزه های بالادستی نفت اشاره کرد و گفت: 10 سکو را در پارس جنوبی ساخته و نصب کرده ایم که از این تعداد 8 سکو برای پروژه های قرارگاه و دو سکو برای سایر فازها بوده است و همچنین 76 حلقه چاه در دریا حفاری کرده ایم که متوسط عمق انها بیش از 5 هزار متر بوده؛ همچنین امکانات حفاری خشکی را نیز در دست داریم و توافقاتی نیز با وزارت نفت در زمینه کمک به توسعه میادین با اولویت میادین مشترک داریم که در این زمینه مناقصاتی در اواخر سال گذشته توسط وزارت نفت برگزار شد، پروژه هایی جانمایی شد و سهم هر شرکت مشخص شد اما بدون اعلام دلیل، این مناقصات کنسل شده و هیچ قراردادی با پیمانکاران بسته نشد و به نظر می رسد وزارت نفت تصمیم دارد مناقصات را دوباره برگزار کند.


فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص)  با بیان اینکه برخی پروژه ها  به صورت ناپخته تبدیل به طرح می شوند گفت: یکی از این پروژه هاطرح اتیلن مرکز بوده که پس از بررسی هایی که انجام شد این طرح به دلیل موانع زیاد از جمله آب و خوراک متوقف شد و قرارگاه طرح جایگزینی را به استانداران و مسئولان شهرهای مربوطه ارائه داد که در قالب آن قرار شد یک طرح الفین را به عسلویه انتقال داده و سه طرح پلی اتیلن را در کنار سد سلمان فارسی احداث کنیم، همچنین در 4 شهر استان فارس 4 شهرک پایین دستی طراحی و اجرا شود که این پیشنهاد مورد تأیید قرارگرفته و درحال انجام اقدامات لازم برای رسیدن به مرحله اجرا است.

انتهای پیام/

 

 

نظر شما