شناسهٔ خبر: 358422 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نامه‌نیوز قدیمی | لینک خبر

وین 6؛ ادامه ماموریتی حساس و فشرده در یک روز تعطیل و گرم اروپایی

ششمین دور از مذاکرات هسته ای 1+5 با ایران با دستور کار نگارش متن توافق جامع هسته ای قبل از پایان فرصت تعیین شده در توافق موقت ژنو( 20جولای) در روز تعطیل یکشنبه وارد پنجمین روز خود شده است و این خود نشان از عزم جدی مذاکره کنندگان برای استفاده از حداکثر زمان و از دست ندادن هیچ فرصتی حتی تعطیلات آخر هفته برای دستیابی به هدف نهایی دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش نامه نیوز، معاونان وزیر خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عنوان مقام های ثابت حاضر در نشست های رایزنی نگارش متن ، امروز و از ساعاتی دیگر کار خود را ادامه خواهند داد و در کنار آنان سایر مقام های دیپلماتیک عضو گروه 1+5 حاضر در هتل کوبورگ وین نیز آماده هستند در هر زمانی که ضرورت حضورشان احساس شد، به جمع نگارندگان متن بپیوندند و این اتفاقی است که با اضافه شدن ویلیام برنز آمریکایی به نشست چهار نفره عراقچی، روانچی، اشمید و کلمنت در بعد از ظهر شنبه بوقوع پیوست.

مذاکره کنندگان ارشد جمهوری اسلامی به دفعات تاکید کرده اند که ˈآمریکایی ها بدلیل اینکه نقش زیادی در اعمال تحریم های یک جانبه علیه ایران ایفا کرده اند،باید برای رفع تحریم ها تلاش بیشتری کنند و در نتیجه دیدارهای بیشتری با آنان انجام می شود.ˈ

وین 6 براساس اعلام قبلی مذاکره کنندگان هسته ای در پایان پنجمین دور از این مذاکرات،از روز چهارشنبه (2 جولای/11تیر) با ورود هیات مذاکره کننده ایران به وین آغاز شد و محمدجواد ظریف وزیرامورخارجه کشورمان در بدو ورود به این شهر، با بیان اینکه این مرحله از مذاکرات آخرین دور آن قبل از پایان مهلت 20 جولای است، تاکید کرد: اگر طرف مقابل ما اراده سیاسی برای توافق جامع داشته باشد ما با آمادگی کامل برای دستیابی به هدف نهایی آمده ایم.

ظریف در نخستین روز از مذاکرات وین6 ابتدا در محل اقامت خود با نمایندگان روسیه و چین در گروه 1+5 ملاقات کرد و به دنبال آن در نشستی یک ساعته با کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سرپرست گروه طرف مذاکره با ایران به تبادل نظر پرداخت تا درمورد روند ادامه مذاکرات و دستور کار آن به هماهنگی و جمع بندی برسند.

ویلیام برنز معاون ارشد وزیر خارجه آمریکا که به نظر می رسد با ماموریتی مهم از پنجمین دور مذاکرات هسته ای به جمع هیات مذاکره کننده این کشور اضافه شده است، همان روز اول به نشست دوجانبه اشتون و ظریف پیوست و این حضورهای پررنگ در دو دور مذاکره دوجانبه با معاونان ظریف در روزهای بعدی و همچنین حضور و مشارکت فعال در نشست بعد ازظهر شنبه (دیروز) نگارش متن همچنان ادامه یافت.

سیدعباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیرامورخارجه ایران که مسئولیت اصلی در هیات مذاکره کننده ایران برای نگارش متن را برعهده دارند، همچنین قبل از ورود به نخستین جلسه رایزنی نگارش متن، در نشستی چهارجانبه با نمایندگان سه کشور اروپایی حاضر در گروه 1+5 و همچنین ملاقات جداگانه با سرپرست هیات مذاکره کننده روسی به مرور دیدگاه ها و نظرات و در نهایت جمع بندی پرداختند.

هتل کوبورگ وین که این روزها چهره امنیتی تری به خود گرفته و برخلاف دوره های قبلی مذاکرات پذیرای هیچ خبرنگاری نیست، روز یکشنبه تعطیل ، گرم و متفاوتی را با ادامه مرحله حساس و مهم از مذاکرات هسته ای پیش روی خود دارد.

به گزارش ایرنا، براساس اعلام مذاکره کنندگان، ششمین دور از مذاکرات هسته ای وین تا 29 تیر ماه به صورت مستمر ادامه دارد و هیات های مذاکره کننده به صورت کامل در این شهر حضور خواهند داشت، مگر اینکه بر حسب ضرورت نیاز به مشورت با پایتخت های خود داشته باشند.

در اخبار و گزارش هایی که از کشورهای طرف مذاکره کننده با ایران در گروه 1+5 منتشر شده، شنیده می شود وزیران خارجه این کشورها خود را آماده کرده اند که در هفته پایانی مذاکرات با سفر به وین به هیات های مذاکره خود بپیوندند.

وزیر امور خارجه ایران قبل از آغاز مذاکرات هسته ای وین 6 در گفت و گویی تاکید کرد: من و همکارانم با آمادگی کامل برای حضور در آخرین مرحله مذاکرات هسته ای قبل از 20 جولای با هدف دستیابی به توافق جامع به وین آمده ایم و اگر طرفین ما هم اراده سیاسی برای دستیابی به توافق جامع را داشته باشند، این هدف محقق خواهد شد.

ظریف با تاکید بر این که در مذاکرات زیاده خواهی ها و تحمیل را نخواهیم پذیرفت، افزود: هر زمانی که انتظارات بیش از اندازه و زیاده خواهی ها وجود داشته باشد، مانع پیشرفت مذاکرات خواهد بود و این یک اصل است .

رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطرنشان کرد: ما هیچ چیزی بیشتر از حقوق خود نمی خواهیم و آماده هستیم تا نگرانی های بین المللی را هم برطرف کنیم اما معتقدیم که تحمیل نظرات راه مذاکره نیست و هیچوقت به تحمیل تن نداده و در این دور از مذاکرات نیز هیچ تحمیلی را نخواهیم پذیرفت.

ظریف همچنین در یک پیام ویدیویی به نام ˈ پیام ملت ایرانˈ،خاطرنشان کرد: در مدت زمان باقی مانده تا 20 جولای و مرحله ششم مذاکرات هسته ای فرصت منحصر به فردی داریم تا تاریخ ساز باشیم و به توافقی جامع درمورد برنامه هسته ای ایران دست یافته و به بحران غیر ضروری که ما را از پرداختن به چالش های مشترکی نظیر رخدادهای وحشتناک چند هفته گذشته در عراق بازداشته است، پایان دهیم.

وزیرامورخارجه ایران با تاکید براین که در کنار همکارانش در وین تمام تلاش خود را برای رسیدن به راه حل منطقی و پایدار بکار خواهد بست، تصریح کرد: ما داریم تلاش می کنیم به توافقی دست یابیم ، نه یک توافق خوب یا توافقی بد، بلکه توافقی عملی و پایدار و هر توافقی اساسا نتیجه درک مشترک و نه تحمیل مواضع یک طرف و طرف دیگر است.

ظریف همچنین خاطرنشان کرد: ما آماده ایم با تمهیداتی قاطع تضمین کنیم که برنامه هسته ای مان همواره صلح آمیز می ماند، هنوز برای پایان دادن به این افسانه که ایران به دنبال ساخت بمب است، فرصت باقی است و ما برای اثبات این ادعای خود ، سابقه ای 250 ساله از عدم تجاوزگری داریم.

مذاکره کننده ارشد ایران در پایان اظهار داشت : دولت من به پایان دادن به این بحران غیر ضرور تا 20 جولای ( 29 تیر) متعهد است و امیدوارم همتایان من نیز این گونه باشند.

رییس دستگاه دیپلماسی ایران در پاسخ سوالات متعدد در مورد موارد اختلافی موجود بین طرفین مذاکره کننده از جمله تعداد سانتریفیوژها و سطح و میزان غنی سازی در کشور، تاکید کرده است: سانتریفیوژها برای خودمان است و درباره تعدادشان خودمان توافق می کنیم و برای بازه زمانی فعالیت آنها صحبت می کنیم که به تفاهم هایی برسیم، اما برنامه غنی سازی متعلق به مردم است و درباره چیزهایی که به مردم کشورمان تعلق دارد،گفت وگو نمی کنیم.

ظریف با اشاره با آخرین مرحله مذاکرات قبل از20 جولای،خاطرنشان کرد: اگرچه جزییات نقاط اختلاف چندان مشخص نیست، اما می توان گفت که در صورت وجود عزم جدی در طرف مقابل و همچنین پرهیز از زیاده خواهی، به طور قطع دستیابی به توافق جامعه دور از دسترس نخواهد بود.

وزیرامورخارجه ایران تصریح کرد: البته دست نیافتن به توافق در وین6 به معنای پایان مذاکرات نیست، اما دو طرف تلاش می کنند تا در جدول زمانی تعیین شده به توافق جامع و نهایی دست پیدا کنند که نیازی به تمدید توافق ژنو3 برای یک بازه زمانی شش ماهه دیگر نباشد.