شناسهٔ خبر: 35783791 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

کدام بیماران نباید به پیاده‌روی اربعین بروند؟

ئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر توصیه کرد: بیماران دیالیزی، قلبی، دیابتی و بیمارانی که نیاز به مراقبت های پزشکی مداوم دارند، در پیاده روی اربعین شرکت نکنند.

صاحب‌خبر -

اعتمادآنلاین|محمدتقی حلی ساز افزود: بیمارانی که مشکلات ارتوپدی در نواحی پا و زانو دارند، مادران باردار و همه بیمارانی که توان پیاده‌روی طولانی را ندارند بهتر است سفر به عتبات عالیات را به بعد از اربعین موکول کنند.

 

وی به بیماران قلبی، دیابتی و تنفسی نیز توصیه کرد در ایام حضور در پیاده روی اربعین چند برابر زمان عادی داروهای خود را به همراه داشته باشند.

 

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با اشاره به اینکه حضور میلیونی زائران از کشورهای مختلف در ایام اربعین می‌تواند محل مناسبی برای انتقال بسیاری از بیماری‌های واگیردار باشد که می توان با رعایت برخی نکات از شیوع آن‌ها جلوگیری کرد، اظهار داشت: با توجه به تراکم جمعیت در اربعین، استفاده از ماسک در پیشگیری از ابتلا به بسیاری از ویروس ها و میکروب ها موثر خواهد بود، بر این اساس بهتر است تا زائران به تعداد روزهای سفر، ماسک همراه داشته و روزانه یک ماسک را استفاده کنند.


حلی ساز اضافه کرد: همچنین همراه داشتن چفیه، کلاه، چتر، عینک، سمعک و هر وسیله کمک توانبخشی برای زائران ضروری است.

 

وی ادامه داد: زائران شرکت کننده در پیاده روی اربعین حتماً باید صابون (به صورت مایع دستشویی، یا خمیر صابون که در داروخانه ها وجود دارد) را در کوله پشتی خود قرار دهند و مرتب به شست وشوی دست ها اقدام کنند؛ چرا که شست وشوی دست ها با مایع دستشویی از سرماخوردگی، ابتلا به بیماری های مختلف همچون اسهال و استفراغ جلوگیری می کند.


رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر به تمام زائران اربعین توصیه کرد: به تعداد روزهایی که در سفر هستید، جوراب به همراه داشته باشید و هر شب جوراب های خود را از پا خارج و با دقت پاهای خود را شست و شو دهید؛ این کار انرژی بهتری به زائر می دهد.

 

وی تصریح کرد: زائران شرکت کننده در راهپیمایی بزرگ اربعین باید شب ها در محل پاشنه پا از پماد ویتامین «آ د» استفاده کنند و اگر امکان داشت شب پاها را 20 تا 30 سانتی متر بالاتر نگه دارند. همچنین در مسیر حرکت زائران هوا سرد یا آفتابی است؛ از این رو بهتر است دست و صورت در معرض باد و آفتاب قرار نگیرد و حتما از کرم های ضدآفتاب یا آ. د استفاده شود.

 

حلی ساز با اشاره به اینکه احتمال بالای عرق سوز شدن بدن برای زائران پیاده در اربعین وجود دارد، گفت: زائران می توانند از کرم های «زینک اکساید»، «کالاندولا» یا «پودر تالک» استفاده کنند، همچنین همراه داشتن لباس زیر برای تعویض مکرر نیز به این امر کمک می کند.

 

وی افزود: افراد بیمار بیش از مقدار مصرف، داروهای خود را همراه داشته باشند و این داروها را نیز در محلی قرار دهند که به هیچ وجه آنها را فراموش نکنند. همچنین نسخه داروهای مصرفی خود را با ترجمه عربی و انگلیسی همراه داشته باشید تا اگر اتفاقی برای داروها افتاد پزشکان بتوانند داروها را تهیه کنند.


رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر تاکید کرد: همراه داشتن داروهایی که جنبه درمان روانپزشکی، کنترل صرع، فشار خون، بیماری قلبی و قند، دارند؛ بسیار ضروری است و به هیچ وجه نباید مصرف این داروها قطع یا خودسرانه کم یا زیاد شود.


وی گفت: زائران بهتر است یک کارت شناسایی درمانی برای خود درست کنند در برگه ای مشخصات خود شامل نام و نام خانوادگی و نام پدر، سن، سابقه بیماری، شماره تلفن ضروری، آدرس، گروه خونی و محل استقرار خود را در این کارت نوشته به همراه عکس خود در کوله پشتی قرار دهند و حتماً گذرنامه همراه داشته باشند.

 

حلی ساز از اعزام 85 درصد عوامل بهداشت و درمان عملیات اربعین 98 به عراق خبر داد و گفت: همه شرایط برای ارائه خدمات درمانی مطلوب به زائرین اباعبدالله الحسین(ع) آماده است.

 

وی ضمن درخواست رعایت هوشیاری و دقت در کنار انجام دقیق و بی‌نقص فعالیت‌های درمانی از همه اعضای عملیات اربعین امسال، افزود: اربعین امسال ویژگی‌های خاص خود را دارد و با توجه به حوادث اخیر، رفتار، کردار، صبر و حوصله کادر درمانی از اهمیت بسیاری برخوردار است، بنابراین ضروری است تا کادر درمانی از جدل و صحبت های تفرقه‌انگیز پرهیز کرده و نیت اصلی را فقط و فقط خدمت به زائران بدانند.

 

مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر به عنوان زیرمجموعه جمعیت هلال احمر و همکار سازمان حج و زیارت، ماموریت اصلی خود را تامین سلامت زائران حج تمتع، عمره و عتبات عالیات قرار داده و تمام تلاش خود را صرف می کند تا زائران سرزمین وحی و عتبات مقدس با اطمینان از حضور امکانات و متخصصان مجرب ایرانی عرصه پزشکی و سلامت در کنار خود، بدون نگرانی از وضعیت جسمانی خود هرچه بیشتر از سفر خود بهره ببرند.

 

این مرکز پزشکی عهده‌ دار تمامی مسائل بهداشتی و درمانی زائران ایرانی در سه کشور زیارتی عربستان، عراق و سوریه است که با جذب و بهره­ گیری از کادر بهداشتی و درمانی مجرب کشور در سطوح مختلف با ایجاد بیمارستان و درمانگاه ­های عمومی و تخصصی در کشورهای هدف به زائرین ایرانی این کشورها خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می­‌کند.

 

منبع: ایرنا

نظر شما